Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legenda - Deák Bill Gyula 2018.11.09 Budapest, Papp László Sportaréna / koncertélmény

Bill a király, fehér férfi fekete hanggal, Bill kapitány, blues király és még sorolhatnánk a jelzőket.  Hihetetlen érzés volt végignézni és csodálni azt, amit egy életen át szívből ad valaki és a mai napig, hetven évesen is megcsinálja a showt, mert ez neki az élet. A blues nálunk, Magyarországon kicsit testidegen műfaj, ennek ellenére vegyes korosztály, szép számban tisztelte meg jelenlétével a zsenit.  Egy ízig-vérig zenész, akinek Hobo és Ganxsta Zoli is fél térdre ereszkedve ismeri el munkásságát, de vagyunk még ezzel így páran. Kezdhetném, hogy minimális díszlet volt a színpadon, gerjedt a hangosítás meg ezek az apróságok, de Deák Bill Gyula koncert volt, kit érdekel ez? Ki az a tiszteletlen ember, aki ezekre zavaró tényezőként figyelt fel? Hidegrázás végig, életmű élőben és az a hang.. Még mindig olyan, még mindig kijön az, amit tud és remélem ez sokáig így is marad.  

A sajátos stílusával, szerényen, átlagosan és a szó legjobb értelmében egyszerű előadásmóddal, szétrobbantotta az Arénát, amikor megemelte a hangját, úgy ahogy csak Bill tudja Kőbányáról. Minden klasszikus felcsendült, voltak kivételek, de ha valakinek van sok-sok minőségi, jó zenéje abból nehéz a választás. Van az a szint, amikor teljesen mindegy melyik számot adja elő a zenekar, az ütni fog és mindegyik élményszámba ment. Amikor világossá vált, hogy írok erről, akkor tartottam kicsit ettől, hiszen nagyon nagy megtiszteltetés egy ekkora zenészről és a koncertjéről beszámolni. Öröm volt nézni az arcát, a mimikát, s amit láttam: boldog, ez az élete, imádja, mindent kiad, ami benne van. Nekünk, értünk teszi, mert szeret minket. Köszönöm, minden tiszteletem a Legendás Blues Királyé! Deák Bill Gyula, sokáig jó egészséget kívánok!

B+

0 Tovább

HANGULATVIDEÓ AZ ÉV EGYIK LEGFONTOSABB ZENEI EXPORT ESEMÉNYÉRŐL - Songbook Songwriting Camp 2018

0 Tovább

Hangfoglaló Program: Itt vannak az idei évad induló előadói - 20+1 zenekar kapott támogatást 

Az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramja ebben az évadban 20+1 feltörekvő formációt támogat 2-2 millió forinttal. A 309 pályázó közül kiválasztott zenekarokat november 5-én mutatták be az A38 hajó nagyszínpadán.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Induló Előadói Alprogramjára idén pályázó 309 formáció közül 76 előadó és zenekar léphetett fel október közepén a zeneipari szakemberekből és zenészekből álló szakmai zsűri előtt, az A38 Hajó nagyszínpadán. November 5-én, ugyanezen a színpadon vehették át az okleveleket azok a formációk, amelyeket a zsűri ajánlását is figyelembe véve az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma kiválasztott.

„A 309-ből benne lenni a 21-ben igazán jó arány. A 309 pályázó zenekar nemcsak azt mutatja számunkra, hogy van legalább 1500 olyan ember, akik önmagának és másoknak boldogságot akar szerezni a zenéléssel, de azt is megüzeni, hogy volt értelme a Hangfoglaló Program elmúlt öt évének, volt értelme öt év alatt 3,5 milliárd forintot a könnyűzenére fordítani” – mondta el a november 5-i oklevélátadó ünnepségen Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője.

A Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) Induló Előadói Alprogramjában a most kihirdetett formációkkal együtt eddig 140 zenekar és énekes kapott támogatást. Köztük olyan zenekarok, mint az első évadban támogatott Margaret Island, Lóci Játszik, a második évados Run Over Dogs, a harmadik évadból az USEME vagy a tavalyiak közül – a mostani oklevélátadón is fellépő – The Blubebay Foxes.

Az idei támogatottak is ugyanarra vállalkoznak, mint az előttük járók: minimum öt új dalt rögzítenek profi körülmények között, megjelentetnek egy új albumot, elkészítenek egy videoklipet, és a friss anyagukat be is mutatják. A Hangfoglaló Program nemcsak pénzzel, de mentorokkal, és egy éven keresztül fellépési lehetőségek biztosításával, illetve megjelenési lehetőségekkel is segíti a kiválasztottakat. Akik közé idén a Budapest Music Expón rendezett megyei tehetségkutatók országos döntőjének győztese is bekerült, így az alábbi 20+1 formációból áll össze a Hangfoglaló Program 2018/2019-es évadában támogatott induló zenekarainak listája:

Antal Gábor Trio

Árnyéknyúl

Beb-Hop Slammers

Carson Coma

Dánielfy Gergő és az Utazók

Darjeeling

DLRM

Haraszti Ádám Projekt

KASSANDRA

MADRAPUR

Marble Mist

Néhai Bárány

OHNODY

PLASTICOCEAN

Ruby Harlem

Slow Village

Terra Profonda

The Pontiac

The Sharon's

Tibes

Fangler's

 

0 Tovább

Közel 30 dal született a Songbook Songwriting Camp-en – lengyel és svéd előadók albumaira is felkerülhetnek a szerzemények- Óriási előrelépés a magyar zenei exportban

Október 24-28 között zajlott a második hazai nemzetközi dalszerző tábor, amelyre hat országból érkeztek előadók, szerzők és producerek. 4 napon át alkottak egy, mindenki számára inspiratív környezetben, ahol közel 30 új dal született. Nem csak dalkezdeményekről, hanem sok esetben komplett dalokról van szó, amelyek akár már holnaptól szólhatnának a hazai és külföldi rádiókban. A résztvevők csapatokban alkottak és minden nap egy vagy akár két új dalt és majdnem 100%-os állapotban mutattak be a több „táborlakónak”.  A Zeneszöveg.hu célja, hogy ezeket a szerzeményeket hamarosan a közönség is hallhassa, bizonyítva azt, hogy a nemzetközi kapcsolatok építése, külföldi szerzők hazai producerekkel és előadókkal való összekapcsolása a megfelelő formátum a magyar szerzők és a magyar zeneipar exportjára, gyümölcsöző formában, valódi eredmények felmutatásával.

A Songbook Songwriting Camp résztvevői között voltak többek között: Jónás Vera, Johnny K. Palmer, Torres Dani, Talán Attila, Myra Monoka,, Péterffy Lili, Závodi Marcel, Kozma Kata, az OliverFromEarth tagiai, Trap kapitány és a The Carbonfools énekese, Fóris-Ferenczi Gábor is. A nemzetközi vonalat a rendkívül tehetséges lengyel producer, Mi Nu, egy zseniális humorérzékkel és tehetséggel megáldott cseh szerzőpáros, Jana Infeldová és Jan Vávra, a magyar származású, de Svédországban alkotó George Németh, a litván Vytautas Petrosius, valamint a román Dan Byron és a szerb Qyan gazdagította.

Azzal, hogy közel harminc dal született a táborban, a szervezők kultúrmissziója elérte célját: tényleges tenni akarással, több tucat hazai és nemzetközi tehetség összekapcsolásával olyan közeg alakult ki, amely beindította a hazai és a nemzetközi zenei élet közötti aktív munkát, annak érdekében, hogy a régóta vágyott magyar zenei export látható eredményekkel érjen célba.

0 Tovább

Interjú Kovács Krisztiánnal, a Fish! énekesével - A Zenész magazin vendéginterjúja

Idén megjelenő, Felemás című albumukról egy dalt, történetesen pont a címadót, már az év elején bemutatták egy imidzs klip kíséretében. Az egész tavaszt és nyarat végig turnézták, talán egy fesztivált sem hagytak ki. A készülő különleges albumról, a nyári koncertekről, műhelytitkokról, és a popzene helyzetéről is kérdezték Kovács Krisztiánt.

AZ INTERJÚ ITT OLVASHATÓ.

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.