Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Koncertélmény: SympHONEY / Honeybeast Symphonic Show - Budapest, Papp László Aréna 2018.11.21

Olyan jó érzés látni hétről hétre, néha napról napra, hogy milyen sok embert érdekel a zene, mennyire sokan vannak egy-egy koncerten! Ami azonban a legfeltűnőbb: a generációk közötti különbség. Minőségi show volt, jól keveredett és tette még színesebbé a Honeybeast stílusát a szimfonikus zenekar, bár én kicsit elnyomottnak találtam a komolyzenei aláfestést a könnyűzenei alapok mellett, de így is nagyon érdekes aréna-koncertet láthattam. Sokan voltak, nagyjából négyezren és akkor jöjjön az, amitől nekem nagyon tetszett… a közönség:  vegyes volt, gyermek és idős pár is akadt. De zömében, 30-45 közötti nők, párok, baráti csoportok alkották a szenzációs és jól együttműködő, bulira váró, majd bulizó rajongók táborát. Rajongók, ők azok, akik Zsófival együtt éneklik a dalokat és extázisban törnek, ki ha fellép a kedvencük, a kedvencük pedig nagyon hálás lehet nekik, mert fantasztikus közönséget kapott és mázlista, mert szinte minden fanatikus ott lehetett, hiszen mindenki végig együtt élt a színpadon álló formációval. Tetszett, hogy maximálisan kiszolgálták ezt a sok embert, akik miattuk átélhettek egy (hogyan is szólt a beharangozó?) kollektív audiovizuális orgazmust, talán már a sokadikat.

B+

0 Tovább

KLIPPREMIER: THA SHUDRAS: PLAY MY GAME - DALSZÖVEG-PREMIERREL!

Megérkezett a tehetségkutatóban megismert Trap kapitány formációjának, a Tha Shudrasnak új dala, a Play my Game! 

Klippremier nálunk! 

Dalszöveg itt!

Egyéb Tha Shudras tartalmak itt!

S hogy hogyan látja Trap kapitány a dalt? Íme, lentebb olvashatjátok a történetét!

Ez a dal azért nagyon különleges számomra, mert „Hosszú idők múltán” ez az első nóta, amit nem úgy írtam, hogy megfeleljen a hazai piacnak vagy, hogy a szakma vajon majd Úristen mit szólnak hozzá…

Belefáradtam a nonstop alkalmazkodásba, abba, hogy kifele élünk, totál hamisan és reggel egyszer csak ezt a refrént kaptam, miközben nyomkodtam a telómon a zongora appot. Bekászálódtam a kis otthoni stúdiómban és elkezdtem meghangszerelni, miközben megszületett a versszak, majd később az egész dal, teljesen magától.

Mikor hallgatgattam az akkor még halandzsa énekkel, akkor kezdett kirajzolódni a válasz, arra a kérdésre, amit már sokszor kérdeztek a zenekarommal kapcsolatban.

KIKNEK SZÓL A „THA SHUDRAS”?

Igazából megalakulásunktól kezdve a szemünk előtt volt a válasz, viszont most, hogy több korszakunkon túl vagyunk, talán most vált egyértelművé, most sikerült levonni a konzekvenciát.

Azokért vagyunk, és azoknak írok dalt, elsősorban azoknak adunk elő, akik bármivel kapcsolatban is egyedül érzik magukat. Akik megbújnak a sötétben és nem mernek kijönni a fényre… Akik fekete bárányoknak érzik magukat és nem veszik észre, hogy különlegesek és, hogy nincsenek egyedül a problémáikkal.

Ezeknek az embereknek szólunk. A koboldoknak, a tündéreknek, a robotoknak, az űrlényeknek, a törpéknek és óriásoknak,,, a szuperhősöknek, akik rút kiskacsának hiszik magukat.

Erről szól a Play My Game… Ismerd meg a saját varázserődet! MERT VAN!


 

0 Tovább

Koncertélmény: Mary Popkids/ 2018.11.16@Budapest, Akvárium

Voltál már Mary Popkids koncerten? -esetleg ha a válasz nem, akkor menjél el, jó lesz! Azért lesz jó, mert hallgatható, minőségi zenét játszanak, amire az emberek táncolnak, egy buli ahol élő zene szól. Az első gondolatom az volt, hogy olyan ez mintha egy amerikai filmben lennék, a zenekar a színpadon bulit csinált, nagyon tetszett. Sokan is voltak, az akvárium jó helyválaszás volt, meg van benne minden, ami egy színvonalas előadáshoz kell. Dallamos, fülbemászó számok követték egymást, az elektronikus zenei alapokat keverik elő zenével, és jól szól benne a dob, a konga, a gitárok, a billentyű, és a három énekes is nagyon képzett. Egyedülállónak véltem felfedezni a stílust, itthon mindenképp az is. Szívfájdalom ide vagy oda, hogy angolul énekelnek, de így ez a produkció külföldön is megállná a helyét..szerintem.. A végén, egy kórus csatlakozott az együtteshez, mint vendég, és nagyon komoly összhangban egymást kiegészítve sok előadó egy színpadon kimondottan szórakoztató ütemeket, hangokat adott át. A következő budapesti koncertjükön egyébként az előbb megemlített kórussal lépnek fel. Szinte biztos, hogy ott leszek december 27-én a Trafóban, mert ez tényleg jó volt!

B+

0 Tovább

Koncertélmény: Alternatív kiruccanás a Dürerben/ AZUR, M1K, Hippikiller 2018.11.15.

Nem kimondottan szeretem az alternatív zenét, de mivel zene ezért szeretem, ami azért érdekes, mert tényleg egyáltalán nem áll hozzám közel a műfaj. Sajnos ezzel az estével sem indult meg bennem az, hogy csak úgy egy jó alter számot hallgassak, de ez az én eltorzult ízlésvilágom miatt lehet így, az együttesek tök jók voltak, igazi klubkoncerteket csináltak. Nem volt túl nagy tömeg, de egy jó páran megfelelő alternatívának (tudtam, hogy belerakom ezt a szót valahogy) tartották csütörtök estére a Dürert. A Hippikiller kezdett, hallgatható zenét játszottak, és lehetett venni Rákóczi túróst is szóval nekem bejött, kicsi teremben, kevés ember előtt, szolidan zenéltek egy jót. Szinte egyből következett az AZUR ők már nagyobb közönség előtt adták át hallgatható, és élvezetes zenei produkciójukat, sztárvendégeik is voltak, Müller Péter Sziámi, és Lóci. Sajnos a Mocsok 1 Kölykök koncertjét már ki kellett hagynom, nem azért mert nem voltam rájuk kíváncsi, mert kimondottan kedvelem pár számukat. Na, az van, hogy a zeneszerető alteregóm (ezt már nehezebb volt belecsempészni) maradt volna, csak hogy akivel mentem, váratlanul elviharzott, így lett nekem is hirtelen rövid, nem várt élményekkel teli, jó hangulatú, klubkoncert élményem.

B+

 

0 Tovább

Más közösségek nyitottságára tanít a belvárosi galéria - Városok jövője / konferencia a kultúráért

Különleges, gyerekeknek és fiataloknak szóló programsorozattal igyekszik a részvevők nyitottságát, érdeklődési körét tágítani a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – derült ki a Városok jövője - közösségek művelődése című szakmai konferencián. A rendezvényen kizárólag kis területű, azaz 1000 négyzetméter alatti fővárosi művelődési házak és közösségi terek mutatták be működésüket, céljaikat. 

A „Városok jövője – közösségek művelődése” című konferenciát a Budapesti Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezte meg immáron harmadik alkalommal Budapest FővárosVárosházára. Itt közel 40 budapesti közművelődési intézmény vezetője és munkatársa osztotta meg tapasztalatait, többen előadás formájában.

A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ igazgatója, Gazdik István a kerület kulturális intézményeit és programjait mutatta be. Szerinte a kis művelődési házak célja az is, hogy segítsék a város és a környezet fejlődését, továbbá fontos számukra az ott élők életminőségének javítása. Utóbbiba beletartozik, hogy a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban körzeti megbízotti iroda is működik, ahol az emberek elpanaszolhatják rendőrségre tartozó ügyeiket.

A Wekerle Kultúrház és Könyvtár igazgatónője, Szabó Mária a 12 ezer lakosú Wekerle-telep kulturális életéről, aktív civil szervezeteiről tartott előadást. Mint kiderült, az általa vezetett létesítmény mindössze 540 négyzetméter, de mérete ellenére sok mindenkinek programot nyújt, és dolgozóik figyelmesek a környezetükre. Az épület pincéjében fazekas műhely működik, a ház akadálymentes, van külön kerékpár bejárójuk, a kertjük pedig madárbarát. Az évi 30-35 ezer látogatóval bíró kultúrház minden esztendőben megszervezi a Wekerle Fesztivált, ahol helyi művészemberek mutatkoznak be. Az országban először Wekerlén hoztak létre könyvszekrényt, ahova bárki berakhat, és ahonnan bárki ingyen elvihet kötetet. A városrész büszke a 8000 könyvből álló könyvtárára is.

Az Albertfalvi Közösségi Ház elsősorban az érzelmi kötődést szeretné erősíteni- derült ki Farkas Zsolt szakmai referens előadásából. Jövőre 200 éves Albertfalva, és az évforduló alkalmából három kiemelt programot terveznek: szobrot állítanak a városrész névadójának, Albert Kázmér hercegnek, régi fotók beküldésére ösztönzik a lakókat, melyekből album készül, és helytörténeti játékokat szerveznek ottani diákoknak. A szakember arról is beszámolt, hogy fontos számukra az idősek sportolási lehetőségének biztosítása, így – a XI. kerületi Újbuda 60+ programjának köszönhetően - 10 alkalmas bérletet adnak 1000 forintért többek közt pilatesre és zumbára. 

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria az egyetlen kulturális tér az országban, ahol kizárólag 3 és 23 év közötti korosztálynak szerveznek programokat. A belvárosi, de fővárosi fenntartású intézmény egyik különleges programsorozatáról, a Világjáró gyerekekről Kaposi Dorka galériavezető beszélt. A galériában minden hónapban bemutatkozik egy-egy ország budapesti intézete a nagykövetségük közreműködésével. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött eseményeken a fiatalok, gyerekek, illetve szüleik játékos ismeretterjesztőn vehetnek rész. Van animációs filmvetítés, báb- és táncelőadás, gasztrosarok, kreatív foglalkozás és hangszerbemutató. Eddig 27 állam vett részt, a 3 órás programok hosszú ideje telt házzal működnek. A következő  alkalmak házigazdája Norvégia, a Dél-Afrikai Köztársaság, Írország és Ecuador. A programsorozat célja, hogy a gyerekek nyitottak legyenek más közösségekre, illetve a részvevők megismerkedhessenek Magyarországon élő más közösségekkel. 

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.