Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nevezz a Fülesbagoly Tehetségkutatóra!

Még május 21-én éjfélig jelentkezhetsz a Fülesbagoly Tehetségkutató Special elnevezésű könnyűzenei versenyre, mely az Öröm a Zene rendszerében, a Hangfoglaló Program támogatásával jön létre.

Az országos könnyűzenei tehetségkutatónak a Kobuci Kert ad otthont 2019. június 9-én. A Fülesbagoly Tehetségkutató Special nem csupán egy zenei verseny, hanem egy networking is, lehetőséget biztosítva a résztvevő zenekarok és egyéb zeneipari szereplők, klipkészítők, menedzserek egymásra találására. A tehetségkutató partnerei nemcsak nyereményeket ajánlottak fel, hanem ki is települnek a Kobuci Kertbe, segítvén a felek közötti kommunikációt.

Nézzük a jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

- magyarországi és határon túli magyar együttesek jelentkezhetnek
- élőzenei, hangszeres produkció legyen
- lemezkiadói és országos rádiós múlttal ne rendelkezz
- legyenek saját dalaid
- bármilyen stílusú előadó indulhat: pop, rock, jazz, hiphop, metal, blues, reggae, punk, funky, ska, swing, R&B, country stb.
- nem fogadják el olyan zenekarok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak 2 millió forinttal.
- a nevezési díj 7.000 Ft

Minden további feltételt és információt ITT találsz meg.

 

0 Tovább

Nőnapra a női alkotó szerepéről a zeneiparban

Az Artisjus felmérése alapján készült bejegyzéssel kívánunk boldog Nőnapot!

nőnap artisjus alkotók nők

A hazai dalszerzők csupán 20 százaléka nő, ám ezzel aránnyal Magyarország a női dalszerzők arányát tekintve felzárkózott az európai átlaghoz.
A nemek közötti egyenlőtlenség a globális zenei világ egyik nagy kihívása. A női esélyegyenlőségért küzd az Artisjust is a tagjai között tudó európai jogkezelők egyesületének Women@CISAC elnevezésű programja is.

A 2018-ban regisztrált női alkotók 43 százaléka kimondottan dalszövegíró. Közel egyharmaduk zenét is ír a szövegek mellett, míg másik egyharmaduk kizárólag zeneszerző. A 2018-ban született új magyar zeneszámok 16 százalékának volt női alkotója (is).
Az általuk írt zenék 30 százaléka pop dal, de több száz rock/metál számot is bejegyeztek, és az alternatív, a klasszikus, instrumentális és az electro/dance stílusokban is aktívak voltak. 
A női alkotók szerepének erősödése a szakmai elismerésekben is tetten érhető. A legjobb zeneszerzőknek és szövegíróknak járó Artisjus-díjak kiválasztottjai között is egyre gyakrabban találhatunk hölgyeket.

A díjazottakról és a témáról továbbiakat ITT olvashatsz.

0 Tovább

Még nem késő jelentkezni a Fülesbagoly Tehetségkutatóra!

2019. március 12-én éjfélig beadhatod pályázatodat a Fülesbagoly Tehetségkutatóra, ha az alábbi feltételeknek megfelelsz:

- magyarországi és határon túli magyar együttesek jelentkezhetnek

- élőzenei, hangszeres produkció legyen

- lemezkiadói ás országos rádiós múlttal ne rendelkezz

- legyenek saját dalaid

- bármilyen stílusú előadó indulhat: pop, rock, jazz, hiphop, metal, blues, reggae, punk, funky, ska, swing, R&B, country stb.

- nem fogadható el olyan zenekarok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak 2 millió forinttal.

fülesbagoly tehetségkutató jelentkezés pályázat

A  nevezési díj 6.000 Ft + ÁFA (7620 Ft).

További információért katt IDE!

0 Tovább

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

További információ itt.

Facebook-esemény pedig itt.

0 Tovább

Koncertélmény: Tankcsapda T30 az Akváriumban - Ilyen volt a szülinap!

A népi hiedelmek, babonák, szokások szerint az új év első napján koncertre menni jót jelent, ráadásul ha az idén 30 (!) éves Tankcsapda lép fel, az bizony nagyon jót jelent. Az Akvárium adott otthont a harmadik x-be belépő együttes első idei szülinapjának. Reméljük, lesz még egy pár, aminek sokan örülnénk. Nagyon nagy buli volt, végig ugráltam, olykor páros lábbal, de volt helyben futás, egy lábas ugróvariációk és persze csápolós-taposós is. Sok emberrel együtt éreztem jól magam, nagyon jó volt a közönség és ezt végig próbáltuk is éreztetni a szülinapossal. Teltház, január elsején úgy, hogy mindenki egy elég komoly szilveszteri buliból érkezhetett, ezt sokakon látni véltem. Én személy szerint szokáskövető vagyok, lencse, malac, pezsgő kombó után jól esett a mozgás és kicsit kitombolni magam. Mozgott bennem a Rock’n’Roll rugója, átjárt az Egyszerű dal és együtt utaztunk a Mennyország Touristtal, persze közben Azt Mondom Állj és akinek nem tetszik, Köpök Rátok!  Harminc évesen már meggondoljuk mit csinálunk, tervezünk és mindent elkövetünk, hogy összejöjjenek a dolgaink, precíz, átgondolt életet élünk, vigyázunk arra, kinek mit és hogyan mondunk… De ez nem a Rock’n’Rollhoz passzoló irányelv! Természetesen lazán, mindenre fittyet hányva ámokfutást gyakorolsz (a legjobb értelemben) végig, addig amíg lehet! Az év első napján jobb helyen, jobb koncerten nem is lehettem volna, mint a Tankcsapda harmincadik születésnapján! Még harminc évet és ilyen buliból még sok százat szeretnék kívánni, és persze boldog új évet!

Feczer Bálint +

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.