Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dreherfeszt, a sörgyárfesztivál szeptember 1-jén

A DreherFeszt szeptember 1-jén, szombaton, most is legendás környezetben várja az igazán jó bulik és a hideg, frissen csapolt különlegességek kedvelőit. A sörgyárfesztiválon 5 népszerű underground és fesztiválzenekar koncertjén bulizhatunk, fellép a Cloud 9+, a Magashegyi Underground, a Bëlga, a Kelemen Kabátban és a Lóci Játszik. Emellett a DreherFeszt Felfedező tehetségkutató döntőjén 5 feltörekvő tehetséges banda méri össze tudását a kisszínpadon. Természetesen idén sem maradhatnak el a Dreher különlegességek, amiket hagyományosan csak erre az alkalomra fejlesztettek ki a sörfőző mesterek. Ezentúl pedig fergeteges Dj-partik, kultikus Főzőház-túra, játékok és színes programok, felejthetetlen élmények várnak ránk, hamisítatlan sörgyári hangulattal fűszerezve. Sőt, azon felül, hogy magadnak csapolhatod a sört, a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program versenyén megnézheted, hogy miként csinálják azt a profik.  

Részletes program:

NAGYSZÍNPAD

16:30-17:30 Lóci Játszik

18.00-19:15 Magashegyi Underground

19:45-21:00 Kelemen Kabátban

21:30-23:00 Bëlga

23:15-00:30 Cloud 9+

KISSZÍNPAD

17:00–22:00 Fellép a Lángoló Gitárok és a Dreher közös zenei tehetségkutatójának, a DreherFeszt Felfedezőnek 5 döntőse. A bandák, akik már egyenes ágon bejutottak: 

Down For Whatever, 

Beatkoho, 

The Palace,

Úrfi 

További infó és közönségszavazás: http://felfedezo.langologitarok.hu/zenekarok/

EGYÉB PROGRAMOK, HELYSZÍNEK

14:00–16:00 A Dreher Minőségi Csapolt Sör Program Csapolóversenye

14:00–18:00 

•          Főzőház-túra

•          Dreher Inside – Izgalmas feladatokkal és laza hangulattal várják a Dreher munkatársai azokat, akik szeretnének bepillantani a Sörgyárak kulisszái mögé

14:00–20:00 

•          Suhanj Alapítvány akadálypálya és kranking bemutató, 

•          RetúrPack játékok 

•          Dreher Ésszel Iszom program kitelepülés

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Az eseményt csak 18 éven felüliek látogathatják!

A DreherFeszt partnerei: Rock FM, Funzine, Lángoló Gitárok, Infinety

helyszín:          Dreher Sörgyárak (1106, Budapest, Jászberényi út 7-11.)

időpont:           2018. szeptember 1. szombat: 14:00–02:00

megközelítés: A rendezvény ideje alatt 30 percenként ingyenes buszjáratok közlekednek az Örs vezér tere és a fesztivál között.

jegyárak:

Elővételben (korlátozott számban): 2018. augusztus 31-ig 2000 Ft

Helyszínen: 2500 Ft. 

A jegyekhez a fesztiválon beváltható, egy darab 0,5 l-es sörkupon jár.

 

0 Tovább

Kezdődik a SZIN! - Szabadság, Szerelem, Zene

Augusztus 22-én beindul Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztiválja, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok. A négy napos nyárzáró fesztiválon a Napfény városába érkezik Sean Paul, a Pet Shop Boys, Jess Glynne, Wilkinson, Faithless Dj set és a hazai poprock élvonala Ákostól, a Halott Pénzen keresztül, Lovasi Andrásig. 

50 éves tehát idén a SZIN, ahogy Botka László, Szeged polgármestere fogalmazott: “A fél évszázad alatt generációk nőttek fel a Szegedi Ifjúsági Napokon és büszkén mondhatjuk, hogy Szeged kiemelt részévé vált. Az itt töltött idő alatt a fesztiválozók megismerhetik a Napfény városának minden szépségét és a szegediek vendégszeretetét, így a későbbiekben is szívesen visszatérnek hozzánk”- mondta a polgármester.

Rövid SZIN történelem

A SZIN története három korszakra osztható. Az első korszakban 1968-tól egészen a rendszerváltásig a KISZ és az Expressz Ifjúsági és Diák Utazási Iroda szervezte a fesztivált. A SZIN-re érkező fiatalok ezen a néhány napon elengedhették magukat, önfeledten szórakozhattak mindenféle retorzió nélkül.

A rendszerváltást követően (1990-2002) Szurdi Zsolt – a Szeged Városi Rock Klub vezetője és a Gőzerő zenekar alapítója - tartotta életben a fesztivál lángját. A zenész, polihisztor által szervezett rendezvény kisebb volumenű volt a korábbi évekhez képest, azonban megtartotta annak szellemiségét.

A kétezres évek elején, mint a főnixmadár, úgy támadt fel poraiból a SZIN. 2003-ban a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a szervezési feladatokat az Ifjúsági Házra bízta. A fesztivál új arculattal tért vissza a köztudatba, de a régi értékeket megtartva: Szabadság, Szerelem, Zene

Adatok a SZIN-ről

Az idei fesztiválon 10 zenei színpadon a 4 nap alatt 1395 fellépő fog megfordulni, a több mint 150 zenei program során. A SZINen 537 fő fog dolgozni egészen a színpadok technika személyzetétől a szemétszedőkig, hogy minden adott legyen a szórakozáshoz.

5.890 méter elektromos kábelt használnak fel a szervezők, érdekesség, hogy ez pont a szegedi nagykörút hosszával egyezik meg, és 55 tonna fémvázszerkezetet mozgattak meg a színpadépítők a Borsodi Nagyszínpad és a Pepsi Nagyszínpad felépítése során, ez pedig 9,1 darab afrikai elefántbika súlyának felel meg. 5.000 m2 mobil padozatot raktak le a Partfürdőre, hogy a fesztiválozók kényelmesen, de legfőképpen pormentesen szórakozzanak.  A 15 fős szervezői stáb az elmúlt SZIN óta 28.750 munakórát töltött a szervezéssel. 

13 országból vásároltak jegyet az idei SZINre, a legtávolabbi jegyvásárló a 2861 km-re lévő finnországi Vaasa városából érkezik és 58.785 fő töltötte le a SZIN hivatalos mobil applikációját az elmúlt 1 évben.

Érdekes kívánság

Az idei SZINre érkező egyik külföldi fellépő kiemelt kérése volt, hogy a koncert előtt szeretne imádkozni, így a szervezőknek egy mobil kápolnát kell kialakítani a backstage-ben. Egy másik fellépő pedig egy 12 méter átmérőjű medencét kért, hogy a koncert után lehűthesse magát.

 

0 Tovább

Teltházas volt a szombat a Szigeten

A Mumford and sons és megannyi más program teltházat hozott össze a Sziget szombati napján, 90 ezren voltak a fesztiválon, köztük Sacha Baron Cohen, azaz Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke jönni szórakozni Sziget.

„Szombat este 10-kor le kellett állítanunk az aznapi jegyeladást, gondoltunk azonban azokra, akik már elindultak és nem értesültek a jegystopról, számukra félretettünk néhány tucatot” – mesélte Kádár Tamás főszervező, aki elmondta, 90 ezer főben maximalizálták a napi látogatószámot. Mint arról már korábban beszámoltak a szervezők, a Sziget hétfői napjára, azaz 13-ára már elővételben elfogytak a jegyek, és Kádár szerint érdemes a keddi jegyeket mielőbb beszerezni, mert esélyes az is a teltházra. De addig nézzük, mit kínál kedvenc fesztiválunk vasárnapra! 

„Hello lányok” nyitja vasárnap este a Dan Panaitescu Nagyszínpad programját a Halott Pénz zenekar, majd a Kaleo után Liam Gallagher lép színpadra. Az Oasis balhés testvérpárjának másik fele két éve már fellépett a Szigeten, most Liamen a sor, aki tavaly As You Were címmel adott ki szólólemezt. Lana Del Rey és Lykke Li után Dua Lipával folytatódik a popdívák uralma, akinek szakítós slágereitől hangosak a rádiók. 

Wolf Alice noies-os, kissé grunge ízű zúzásához a Mastercard Színpad by A38 sátrát vegyük célba, de ugyanitt pogózhatunk a Slaves punk duó energikus koncertjére és az őrületes fordulatszámon pörgő King Gizzard & The Lizard Wizard buliját sem érdemes kihagyni: a formáció csak a tavalyi évben öt lemeznyi dalt adott ki, a pszichedelia, a folk, a punk és a szörfös garázszene hullámain száguldva. 

A Világzene Színpadon ma este egy izgalmas kollaborációt csíphetünk el: az Amsterdam Klezmer Band a hazai Söndörgővel paktált le, ennek az eredményeként született meg a Szikra c. közös lemez. Az ötlet a holland zenekartól érkezett és a lemezanyagot is ott rögzítették. A kész anyaggal tavasszal közös európai turnéra indultak, ennek állomásaként pedig most a Szigeten is bemutatják 12 dalnyi szerelemgyereküket. 

A Bacardí Arénában ma este az indiai felmenőkkel büszkélkedő KSHMR pörgeti electro house lemezeit, akit szólóprojektje debütálásakor nem más, mint Tiësto konferált fel az Ultra Music Festiválon, őt követően pedig Tujamo német electro house producer slágereire rázhatjuk, aki már Steve Aokival és Chris Lake-el is jegyez közös sikerszámot. 

Te mit szeretnél még mindenképp megtenni az életed során? A „Before I Die” fal ezt a kérdéskört boncolgatja, ahová a szigetlakók vágyaikat, reményeiket véshetik fel, így létrehozva egy végtelen bakancslistát. Az ötlet Candy Chang nemzetközi hírű amerikai designer-művészhez kötődik, aki munkáival arra törekszik, hogy közösségi erővé változtassa az egyéni gondolatokat. Leghíresebb műve a „Before I Die” fal az évek alatt körbeutazta a világot és az egyének gondolatai, itt megosztott vágyai által válik különleges műalkotássá. A Szigeten hatodik éve oszthatják meg itt gondolataikat a látogatók, idén minden nap 12 és 22 óra között. Ebben az évben a feliratokat egy érdekes videó projekt egészíti ki: itt a szitizenek 10 másodperces videóüzenetekben vallhatnak álmaikról, terveikről, melyek kivetítőn keresztül lesznek láthatóak zárás után.

 

0 Tovább

A Mumford and Sons egyetlen európai fesztivál koncertje ma este a Szigeten

A Sziget harmadik napján, azaz pénteken 82 ezer látogató követte a programok sokaságát, szombaton pedig akár teltház is lehet, amikor – sok más mellett - a Nagyszínpadon a Bastille hozza elmaradhatatlan slágereit és a Mumford and Sons egyetlen európai fesztivál koncertjét adja. És nézzük, mi más lesz még – a teljeség igénye nélkül! 

Kezdésként az idén 15 éves Punnany Massif önti dalokba a nyarat a Dan Panaitescu Nagyszínpadon, őket Lianne La Havas, brit dalszerző követi, aki korábban Paloma Faith vokalistája is volt. A szigetes special partyk talán legkedveltebbjéhez érkezünk ma este: a Flag Partyn minden évben a fesztivál tarka zászlóin túl a világ minden pontjáról kiszúrhatunk zászlókat, bemutatva, hogy bárhonnan is jöjjünk, itt közösen mindenki jól érezheti magát. Utána a Bastille érkezik, akiknek szinte bérelt helyük van a Nagyszínpadon és a közönség szívében is. A brit banda hamarosan megjelenő új albumának dalaira is ugrálhatunk ma. A Mumford and Sons ezen a nyáron csak a Szigeten ad fesztivál koncertet, az indie-rock fenoménektől pedig igazi emelkedett hangulatra számíthatunk a benzdzsótól a hangos gitárokig. 

A Mastercard Színpad by A38 helyszínen a Manchesterből érkező Everything Everything csap a húrokba, akik nevükhöz méltóan tényleg, szinte mindenféle zenei elemet kevernek össze dalaikban a feszült gitár-és szinti témától kezdve az elszállósabb elektronikáig, éppen ezért kizárt, hogy unalmas koncertet adjanak. Nem lesz ez másként a norvég Aurora koncertjén sem, aki kislányos bájával, folkos dalaival úgy varázsol el bennünket, mint az északi fény. 

A Világzenei Színpadon a Jewish Monkeys börleszk hangulatú klezmer, rock és ska ihletésű izraeli banda koncertje kihagyhatatlan, utánuk pedig a Szigeten már máskor is feledhetetlen bulit csapó LaBrassBanda muzsikájára feledkezhetünk bele a táncba. 

Napfelkeltéig tart a party a Bacardí Arénában, ahol többek között Grum, Gabriel & Dresden és az Above & Beyond brit trance csapat pakolja a lemezeket. Utóbbi ráadásul igazi veterán az elektronikus zenei szcénában, akiknek a zenéit olyan sztár előadók is rendszeresen nyomják, mint Tiësto, Armin van Buuren vagy éppen Paul van Dyk. 

Ha pedig már itt a szombat, érdemes időben kiérni a Szigetre és felfedezni annak minden szegletét. Aki csak lazulni vágyik ejtőzhet a Sziget Beachen, a Cinema Hungary / TEDxBudapest Salon helyszínen kultfilmeket és a legfrissebb hazai filmeket nézhetjük meg, valamint inspiratív TEDx előadásokat hallgathatunk, ha pedig alkotni szeretnénk, irány az ArtZone! Itt újrahasznosított anyagokból készülnek tárgyak, felhívva a figyelmet a környezettudatos életmódra. De miket is készíthetünk itt? Mindent, ami egy fesztiválon jól jöhet! A Stencil Workshopon saját pólóra, táskára fújhatunk különféle feliratokat és mintákat, a Medence Re+Concept műhelyében újrahasznosított reklámmolinokból születnek designer táskák, a Rainbow Textile-nél maradék textilek élednek újjá fejdísz, karkötő, hajfonat formájában. Kipróbálhatjuk a barkácsolást a Széképítő workshopon, egy különleges ásványi anyagból szobrot faraghatunk, a MOME sátránál pedig pár naponta új dolgot próbálhatunk ki a hímzéstől kezdve a makett készítésig. Persze akkor is érdemes ide benézni, ha nem itt szeretnénk kiélni kreatív énünket: akkor gyönyörködhetünk mások alkotásaiban. Az ArtZone-on belül ugyanis több kiállítás is helyet kapott és az Art of Freedom művészeti pályázat több alkotása is ide költözött. Az idén 5. alkalommal meghirdetett művészeti pályázatra olyan alkotásokat vártak, melyek pozitív üzenetükkel és vizuális erejükkel a szeretet forradalmát hirdetik és figyelembe véve a Love Revolution célkitűzéseit, társadalmi célú üzenetet hordoznak vagy a fenntarthatósági elveknek megfelelően alkották meg őket. A KÉK – Kortárs Építészeti Központ – szervezésében pedig minden délután 16 órától túrát is szervez, hogy megismerhessük a Sziget rejtett alkotásait.

0 Tovább

Lana Del Rey melankolikus dalaival indul a hétvége

A Sziget közleménye:

 

De mi nem is lehetnénk boldogabbak: a Summertime Sadness énekesnője, Lana Del Rey péntek este először lép fel nálunk szomorkás dalaival, de itt lesz még a The Kooks, hogy tökös inde-partyt csapjanak, a Mastercard Színpadon Asaf Avidan játszik és itt lesz a „világzene Rolling Stonesa” is. 

 

A hétvége nyitásaként a Dan Panaitescu Nagyszínpadon a Vad Fruttik melegíti elő a terepet a The Kooksnak, akik az indie diszkók legnagyobb slágereivel és augusztus végén megjelenő friss lemezük dalaival hozzák mozgásba a tornacipős lábakat. Innen bizonyára könnyű dolga lesz a már szinte hazajáró Parov Stelarnak, az este fénypontja pedig az amerikai pophercegnő, Lana Del Rey lesz, aki melankolikus pop dalaival szaggatja évek óta a szíveket. 

 

Eközben a Mastercard Színpad by A38 sátorban késő délután egy friss brit banda, a Shame zúz – érdemes rajtuk tartani a szemünket -, de itt játszik még JP Cooper brit dalszerző-énekes és Asaf Avidan is, aki 2015-ben adott ütős koncertet a Szigeten, gyanítjuk, idén sem lesz másként. 

 

A Világzenei Színpadon a műfaj egyik leghíresebb zenekara, a Les Negresses Vertes először lép fel Magyarországon: a francia sanzon, angol punk, algériai rai és spanyol flamenco elemeit ötvöző zenekar harminc évvel ezelőtti Mlah lemezével érkezik. Persze a „nagy eljövetel” után és előtt is akad csemege a Világzenei Színpadon, például a Warsaw Village Band lengyel dub-hip-hop koncertje vagy a Besh O Drom balkáni őrülete. 

 

A Bacardí Arénában ma többek között Yamina, Metzker Viktória, Andro, Ummet Oczan vagy Jay Hardway mellett a The Him holland producer-DJ-duó tesz tiszteletét, akik egy Tiesto remixverseny kapcsán jöttek össze, legutóbbi alkotásuk pedig Avicii Without You c. dalának remixe. 

 

A Sziget már régóta nem csak a zenéről szól, a szervezők legalább akkora hangsúlyt fektetnek a kortárs művészeti programokra, mint a zeneire. A Cirque du Sziget helyszín az egyik legnépszerűbb mind közül, ahol nem ritka, hogy egy-egy előadás előtt kígyózó sorok várnak a bejutásra. Ebben az évben Guinea, Marokkó és Kambodzsa misztikus világa is megelevenedik a porondon. A mai naptól kezdve minden este 20.00 órától az afrikai Groupe Acrobatique de Tanger Halka c. előadásával nyűgöz le mindenkit. Ebben a műsorban az akrobaták ősi tradíciókon alapuló egyedi stílusokon keresztül kérdőjelezik meg saját világnézetüket és rántják le a leplet azokról az ellentmondásokról, melyekkel mindennapi életük során találkoznak. A mozdulatok mellett itt a zene is fontos szerepet kap, ahogy az esténként 23.30-tól elcsíphető Afrique en Cirque előadásában is. A Circus Phare Khmer Metal c. darabja a kambodzsai fiatalok mindennapjait mutatja be, rengeteg humorral és emberséggel minden nap 17 órától és természetesen idén is találkozhatunk a Baross Imre Artistaképző diákjaival, akiket ezúttal Samuel Tétreault, a világhírű 7 Fingers kanadai színháztársulat igazgatója és társalapítója koreografál. 

 

A sátor melletti szabadtéri színpadon minden nap 15.15 és 21.40 között az angol Etta Ermini Dance Theatre, az olasz La Sbrindola és a The Loser Show, valamint a japán ACE váltják egymást, zsonglőr show-val, BMX és hip-hop párbajjal, lenyűgöző akrobatikai mutatványokkal. A szabadtéri színpadon minden este a Tűzmadarak Stromboli típusú vulkán kitöréseket idéz meg méteres láng csóvákkal és trükkökkel, hogy senki se fázzon az este.

 

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.