Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Animal Cannibals-t rappeltek Amerikában - Kate McKinnon a Jimmy Fallon Show-ban - KERESD NÁLUNK A DALSZÖVEGET!

Jimmy Fallon műsora az egyik legnépszerűbb Amerikában, ahová hivatalos volt Kate McKinnon is, aki a közelmúltban Budapesten forgatott és mivel megtanulta az Animal Cannibals Yozsefváros című dalának refrénjét, elő is adta ezt egész Amerika szeme láttára és füle hallatára.

Respekt!

Ti tudjátok a refrént?

A dal szövegét itt találjátok.

0 Tovább

Egy pohárral a gyerekek zenei oktatásáért

Már a Balaton Soundon elindult, s most a Szigeten is folytatódik az a pohárgyűjtő akció, mely a hátrányos helyzetű közösségekben dolgozó ingyenes zeneoktatási program, a Superar támogatását tűzte ki célul. 

„Arra kérjük a Sziget látogatóit, közreműködőit, amennyiben nem érzik úgy, hogy haza szeretnék vinni a megvásárolt repoharukat, akkor azt az erre a célra kihelyezett speciális gyűjtőkbe dobják be, amivel támogatják a magyarországi Superar programot, aminek így a Sziget lesz a "gazdája" – mondta Morvay Judit, a Superar magyarországi programkoordinátora.

„Azért álltunk a program mellé, mert azon túl, hogy a professzionális zeneképzés során a gyermekek sokat fejlődhetnek a zene terén, az együtt zenélés ereje számos szociális képességet fejleszt és olyan összetartó közösségek jönnek létre, melyekben feloldódnak a kötődési nehézségek, kifejlődnek az egymáshoz fordulás különböző formái és kialakul a toleranciára és empátia. Ezek a Sziget alapértékei a kezdetektől fogva, a Love Revolution kiáltványunk legfontosabb üzenetei, ezért nem kérdés, hogy beállunk egy olyan program mellé, amely ezeket a képességeket kialakítja, fejleszti” – mondta korábban Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. 

A Superar egy bécsi központtal rendelkező, közösségi zeneoktatásra épülő, magas művészi színvonalra törekvő zeneoktatási program. Célja, hogy elsősorban olyan gyerekeket érjen el, akiknek szociális hátrányaik miatt nincs lehetőségük minőségi zeneoktatásban való részvételre. A közösségi zeneoktatás kórus ill. szimfonikus zenekar formájában valósul meg. 

RÉSZLETEK ITT.

 

0 Tovább

Sziget ajánló: Bacardí Aréna

A Sziget legnagyobb partihelyszínén, a Bacardí Arénában több mint 30 buli várja az látogatókat. Az idei kínálatból válogattunk, a teljesség igénye nélkül. 

Joshua Steele, azaz Flux Pavilion tökéletes választás a szervezők részéről az első napi alapozáshoz, hiszen a brit producer-dj-dalszerző az EDM-világ egyik legismertebb figurája, aki ugyanúgy fellép Glastonburyben, mint a Readingen vagy a Coachellán is. játszott már a Foregign Beggarsszal, az Exaple-lel is, most pedig a napokban megjelent legújabb felvétele is.

A Yellow Claw, azaz az amszterdami páros, Jim Taihuttu (Jim Aasgier) és Nils Rondhuis (Nizzle) a basszuszenék és a tyutyutyutyu kiállások kedvelőinek fog extázisszerű örömet okozni, mint ahogy ez a 2010-es évek eleje óta rendre ismétlődik a trap, a moombahton dubstep Bermuda háromszögében. Pár hete ezzel a szettel őrjítették meg a Tomorrowland közönségét.

A The Him egy holland producer-DJ-duó, melyet Jeroen Kerstens és Steven Berghuijs alkot, 2013 óta dolgozik együtt, melyhez az ürügyet egy Tiesto remixverseny adta az apropót. Azóta számos dalt készítettek együtt, mely közül talán a legismertebb talán a Feels Like Home. legfrissebb munkájuk egy Avicii-dal remixe, a Without You.

A Billboard szerint Sam Feldt a modern house szupersztárja: hát igen, az 1993-as születésű, deep house-ban utazó holland producer 2015-ös első nagy sikere, a Give Me Love óta nem tud mellényúlni. 

Sam Feldt mindössze hét éves volt, mikor megalakult az Above & Beyond brit trance csapat, ami az elektronikus zenei szcénában kifejezetten veteránnak számít. Jonathan „Jono” Grant, Tony McGuinness és Paavo Siljamäki alkotta team egy intézmény, melynek zenéit Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, ATB, Paul van Dyk is rendszeresen játssza. 

A kaliforniai Jeff Montalvo, azaz Seven Lions kifejezetten ügyesen keveri a trance, a melodikus dubstep, a drum and bass, a glitch hop és az electro house elemeit és ennek szellemében írja újabb és újabb slágereit. Nem véletlen, hogy a legjobb amerikai dj-díjára is jelölték. Legfrissebb felvétele most július közepén jelent meg, melyet egyik állandó partnerével, az éteri hangú ausztrál énekesnővel, Fiorával rögzített. 

Az idén 28 éves párizsi dj-producert, Michael Calfan-t Bob Sinclair fedezte fel még tíz évvel ezelőtt, azóta csak írja azokat a house slágereket, amelyeket mindenki ismer, csak nem feltétlenül tudod, hogy Calfan írta. Ilyen például a Prelude, a Nobody Does It Better vagy a mindent vivő Treasured Soul. 

Az indiai felmenőkkel rendelkező kaliforniai Niles Hollowell-Dhar már egyáltalán nem volt ismeretlen az elektronikus zenei világban, amikor 2014-ben elindította electro house szóló projektjét KSHMR néven, és rögtön a csúcson nyitott, hiszen egyrészt Tiësto konferálta fel debütáló szettjét a miami Ultra Music Festival közönségének, másrészt vele és Vassyllal közös munkájának gyümölcse, a Secrets azonnal meghódította az EDM-listákat. A siker azóta is töretlen.

Én is azonnal felvettem volna egy művésznevet Don Pepijn Schipper helyében, valószínűleg nem futott volna akkora karriert, de ő jól döntött, a Don Diablo jól csengő márkanév lett Hollandiából, amely garancia arra, hogy a dallamos house rajongói végigdenszeljék az éjszakát. Számos karitatív tevékenységben is részt vesz, Dance4llife első számú nagykövete, mely a HIV megelőzésében nyújt segítséget a harmadik világban élőknek, de egy rákkutatással, megelőzéssel foglalkozó szervezet munkáját is segíti. 

A nemzetközi e-világban egyik legismertebb hazai csapat, a StadiumX elsősorban progresszív house-felvételeiről ismert: először Taylr Renee énekesnővel közös számukkal a Howl at the Moonnal kerültek be a köztudatba. Ez a szám elérte a Beatport toplista első helyét, és a legtöbbet játszott track volt a 2014-es Ultra Music Festivalon. Dolgoztak már Nicky Romeróval, Tom Swoonnal, a Rico and Miella duóval. 

Az Aréna záró bulijának egyik fellépője az ElRow-ban rezidens kanadai páros, az Art Department, amely boiler roomokról a Burnin Manig bármilyen méretű helyen végigtáncoltatja az éjszaka csapatóit. 

Az ElRow másik kiemelkedő figurája, a madridi születésű DJ-producer fiatalember, De La Swing, aki leginkább technóban és tech-house-ban utazik.

0 Tovább

08.25-én Péterfy Bori a Budapest Parkban!

“Nézz mélyen a szemembe

Tedd a kezed a farzsebembe

Hajolj bele a hajamba

Dúdold bele, hogy la bamba”

PÉTERFY BORI & THE LOVE BAND DALSZÖVEGEK ITT!

FIGYELD A ZENESZÖVEG.HU FACEBOOK OLDALÁT, MERT PÁROS BELÉPŐT SORSOLUNK A BUDAPEST PARKOS KONCERTRE.

KÖVESS INSTÁN IS, MERT OTT IS JÁTSZUNK MAJD!

Facebook esemény itt.

Ki ne ismerné a fenti a sorokat, aki egy picit is jártas a hazai alternatív / underground / pop-rock életben? Péterfy Bori, aki az Amorf Ördögök énekesnőjeként vált ismertté, majd annak feloszlása után korábbi szerzőtársaival (Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs) továbbra is szorosan együttműködve mgalapította a saját neve alatt futó Love Band-et és mára több önálló nagylemezzel, számtalan koncerttel és egyedi hangulatú, valamint hangzásvilágú slágerrel hazánk egyik legkarakteresebb underground dívájává vált.

Zenekarával augusztus 25-én lépnek fel a Budapest Parkban, ahol aktuális slágereket és közönségkedvenceket is játszanak majd. 

Azon a “Fehér éjszakán” ha egyszer az éjszaka megkísért / elvisz mindent a semmiért / akkor se bánom / mert a világ egy percre a szívembe fért / a világ egy percre a szívembe fért”

0 Tovább

Véget ért a 28. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye 10 napján 3 településen közel 70 000 ember élvezte a színházi előadásokat, koncerteket, hangversenyeket, irodalmi programokat, újcírkuszi és tánc előadásokat, interaktív zöld játékokat. A fesztivált jövőre július 19. és 28. között rendezik meg.

"Aktív kapcsolatot ápolunk a közönséggel, újra fantasztikus fesztiválon vagyunk túl és már most a jövő évet várjuk! Sok pozitív visszajelzést kaptunk, a legnagyobb öröm számunkra, hogy azoknak, akik velünk tartanak, tényleg ez a nyár legjobb 10 napja!" - mondta Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója.

Rebecca Ferguson világhírű dalokkal kápráztatta el a völgylakókat, a Random Trip pedig gyönyőrű előadással Dés Lászlónak és Szirtes Edina Mókusnak köszönhetően. A Bohemian Betyárs, az Irie Maffia és a 25 éves Asian Dub Foundation koncertje teljesen megőrjítette, az Anna and the Barbies le is vetkőztette a közönséget.

Idén teltházasak voltak a komolyzenei koncertek és a színházi előadások, Szirtes Edina Mókus és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertjére több mint háromszázan voltak kíváncsiak a Nemzeti Szín-Téren. A Színház- és Filmművészeti Egyetem előadásaira tömött Csigabusszal érkeztek a nézők, Pokorny Lia egyszerre ríkatta és nevettette meg a színházba érkezőket a Színház Színpadon. Az újcirkuszi és tánc előadások is vonzották a látogatókat, a Recirquel Újcirkusz Társulat, a Frenák Pál Társulat, a Duda Éva Társulat és a Freak Fusion Cabaret előadásai is teltházzal mentek. A kapolcsi és a vigántpetendi templom komolyzenei helyszínné alakult, a templom előtt is álltak az emberek, hogy élvezhessék az előadásokat.

1200 látogató adott vért, közülük 246-an első véradók. 138-an indultak a kapolcsi félmaratonon és a földön futók versenyen. A Filmarchívum helyszínén a gyerekek 7000 kocka rajzfilmet keszitettek és 35 kilometernyi filmet vetitettek le.

A 15 éves Momentán Társulat L. Ritók Nóra, sixx, Kukorelly Endre és Dopeman életével is játszott. Az improvizációs színház királyai meglepetésként Pogány Juditot is elhozták a Völgybe és egy lánykérésben is közreműködtek.

Szokolay Dongó Balázs a Muharay Udvarban mutatta be legújabb projektjét, a népzenei ihletésű, dudán, furulyán és szaxofonon játszott improvizatív zenét szűnni nem akaró vastaps és ováció fogadta. Ugyanitt mutatkozott be a hongkongi Knack Cordial Folk Group, akik büszke magyar táncosként teljesen meghatották a közönséget. A reggelig tartó táncházak helyszíne a Folk Udvar volt, ahol még szakadó esőben is ropta a tömeg a Romengo együttes zenéjére.

A Hangfoglaló Udvarban a Csaknekedkislány koncertje rúgta ki a ház oldalát, a Fonó Udvarban Palya Beára és a Parno Grasztra őrült meg a tömeg. 

Rácz Katinka 500-600 elemből álló Üvegvárosát a látogatók tovább bővítették a klinikA Udvarban, készült kenyérbolt és tűzoltóállomás is. 

Kőbánya Udvarában a 28 fantasztikus koncert mellett élményfestés és meditatív torna is várta a Völgylakókat. A Harcsa Veronika Udvarban közel 50 koncert futott, ahol Jerry Léonide teljesen elvarázsolta az udvarba érkezőket, a The High Corporation csapata eszméletlen bulit csapott és kiderült, hogy a Modern Art Orchestra már törzsközönséggel bír a Völgyben.

A Kaláka Versudvar örökös kedvenc, vendégük volt többek között Novák Péter, Tompos Kátya, Szabó T. Anna és Dragomán György, Háy János és Beck Zoli. A 10 napot ökomenikus istentisztelettel zárták. A Református Udvar és az Evangélikus Udvar előadásai is megteltek, az EtnoLigetben Domokos Judit kerámiaművész vezetésével egy 80 kg-os közösségi alkotást készítettek a látogatók, ami a Néprajzi Múzeumban lesz kiállítva.

A Lemanguria Udvar workshopjain 1 éves és 62 éves táncos is akadt.

Az idén indult Muflon Jazz Udvar rögtön belopta magát a völgylakók szívébe, a hangulatos helyszínen jazz koncertekkel, közös zenélésekkel teltek a napok.

Szintén új helyszín volt az Artjáró, az udvart TEDx beszélgetések töltötték meg, a helyszín másik felében pedig kutyabarát előadásokkal és programokkal készültek.

A Magyar Írószövetség helyszínének legmegkapóbb pillanata az volt, amikor a Majorka Színház műsora közben egyszerre pattant fel 25 apuka, mert újabb gyereksereg érkezett, hogy megcsodálják a bábelőadást.

A tavaly debütált Mókuskert idén már sokak kedvenc helyszínévé vált, Hobo koncerttel és előadással is kényeztette rajongóit.

600 hordó sör fogyott, Katlan Tóninál 1 km kolbász és 30 darab 60 literes kondérnyi leves. Az idei évben a vendéglátóegységek lebomló terítéket használtak, melyek 1-6 hónap alatt komposzttá lesznek, hulladékot nem termelnek, karbonlábnyomuk pedig 62-99%-kal kisebb, mint a műanyag termékeknek. Idén még többen vettek részt a környezetvédelmi programokon és a szemetelés elkerülésére is jobban figyeltek a látogatók.

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.