2015. szeptember 12. szombat, 15:35-kkor ismét robogni kezd a különleges nosztalgia járat. 

5 évvel ezelőtt a Magyar Dal Napja beharangozó eseményeként először indult útjára a Dallamos Villamos, amelyen egész délután élő zene mellett utazhat a nagyközönség, megismerkedve a fiatal tehetséges zenekarokkal és a Budapesti Közlekedési Vállalat egy egészen új arcával is.
Idén a Zeneszöveg.hu szervezi a szeptember egyik leghangulatosabb fővárosi eseményét. A 4-es vonalán járó nosztalgia szerelvény mindkét kocsijában ismert és fiatal muzsikusok játszanak élőben és végállomástól végállomásig vadonatúj, valamint ismerős dalokkal szórakoztatják a közönséget. A villamosra érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki felszállhat, így plusz költséget sem jelent majd. Az exkluzív helyszín és közvetlen hangvételű rendezvény a lehető legközelebb hozza a magyar zenét az emberekhez és ez az örömzenélés mind a fiatalabb mind az idősebb korosztálynak lehetőséget nyújt újabb arcát megismerni és felismerni a hazai minőségi zenének.

Emellett idén is kiadásra kerül a „Zeneszöveg kiskönyv” melyben dalszövegek és további érdekes információk szerepelnek a rendezvénnyel és a fellépőkkel kapcsolatban.


Több, mint 16 zenekar cserélődik majd a járaton, ahol délután 15.35-kor kezdődnek a koncertek és este 22.00 után fejeződnek majd be. Olyan nevek csatlakoznak majd a Dallamos Villamoshoz, mint Varga Viktor zenekara, a Varga Banda, Mujahid Zoltán, valamint Kardos-Horváth János, a Kaukázus zenekar frontembere és a sérült (elsősorban értelmileg és látásban akadályozott) előadókból álló Nemadomfel együttes is. A fellépők között szerepelnek olyan kisebb zenekarok, akik ezáltal bemutatkozási lehetőséget kapnak, erősítve azt a missziót is amelyet a Zeneszöveg.hu már több, mint egy évtizede végez hazánkban azért, hogy minél szélesebb körben juttassa el hazánk színes zenei kínálatát a zenekedvelőkhöz, valamint támogassa a feltörekvő zenekarokat, szerzőket.

Jöjjön, akinek van kedve ünnepelni a Magyar Dalt! 

Részletes műsorért KATT IDE!

Egy kis kedvcsináló: