Szóvicc-király. Ő az, akinek minden sikerül. Az elmúlt 20 évben ilyen és ehhez hasonló kifejezéseket társít a nevéhez a sajtó. Ő pedig mosolyogva mesél nekünk arról, amit a sajtó sosem akart meglátni, hogy

ki valójában Geszti Péter?

A 3 részes interjúban átfogó, örökérvényű - elnézést - Geszti-körképet szeretnénk adni, ezért megkérdeztünk mindent, ami róla szól, és mindent, ami felmerül vele kapcsolatban.

Ismertsége sokrétű. Nevéhez nemcsak zenei produkciók kötődnek, de társadalmi-művészeti kezdeményezés, különböző reklámkommunikációs tevékenységek és nagyszabású, szórakoztató megmozdulások is. 

ARC óriásplakát kiállítás, Médiaunió, Nemzeti Vágta, A dzsungel könyve. Ezek már önmagukban jelentős projektek, de ha ez mind egy emberhez köthető, nem lehet azon csodálkozni, ha a média és a közvélemény az "akinek minden sikerül" cégért akasztja a neve fölé. Az interjúban Geszti Péter feltárja, mi van a látszatra minden sikerül mögött valójában.

Beszélgettünk arról a fajta luxus létről, ami a pénztől független. Arról a magas szintű életről, amikor az ember nem fél egy látszólag jól működő, sikeres zenekart befejezni, mint amilyen a Jazz+Az volt, és nem fél elképzelni, hogy mást is tehet, mint az előző 3 évben. 1 évben. 1 hónapban.

Ez a benne lévő folyton alkotó, folyton újító, bátor szellemiség a beszélgetés egésze alatt megmutatkozott. Így közelít a dalszövegíráshoz, ezzel a hittel volt zsűri az egyik legnézettebb tehetségkutató műsorban, az X-Faktorban, és ezzel írja újabb és újabb dalait. 

Az interjúban sokakat megosztó témákra is rákérdeztünk, és ő nem zárkózott el, hogy elmondja őszinte véleményét a tehetségkutatókról és az azon kívüli könnyűzenei életről, vagy éppen arról, miért külföldi zenére írta meg a Magyarország c. dalt.

A Zeneszöveg Beszélgetések sorozatban mindig arra törekszünk, hogy olyan dalszerző-előadókkal beszélgessünk, akik

saját személyiségükön keresztül olyan egyedi dolgokat hoznak létre, amelyek emblémaként viselik alkotójuk nevét. 

Nem kérdés, hogy Geszti Péter is ezen személyiségek sorába tartozik. Rendkívül érdekes és izgalmas volt a forgatás, ne hagyjátok ki a vele készült részt!

Az interjú előzetese itt látható:

A teljes interjú hamarosan elérhető a Zeneszöveg.hu YouTube csatornáján: https://www.youtube.com/user/zeneszoveghu

Iratkozzatok fel, és azonnal értesültök a legfrissebb videókról!