Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

09.22., Brains, DSP és TOMM¥ €A$H a Budapest Parkban!

Utolsó szabadtéri koncertünkre, ezúttal nem egy vendéget hívtunk meg hanem egy egész zenei stílust!

Mivel a Brains zenéjében is fellelhetőek a hip-hop stílus egyes elemei, időszerűnek tartottuk, hogy tiszteletünket tegyük ennek a zenei iránynak és néhány hazai képviselőjének.

A Budapest Parkban egy egyedülálló hip-hop szupergroup lesz a vendégünk egy zenei blokk erejéig, amiben az alapokat természetesen Brainsesítve pakolja majd a zenekar a rapperek alá. 

v e n d é g: DSP és 

TOMM¥ €A$H

Csatlakozz az eseményhez itt!

FIGYELD A ZENESZÖVEG.HU FACEBOOK OLDALÁT, MERT SZEPTEMBER 21-ÉN, 11.00-KOR PÁROS BELÉPŐT SORSOLUNK!

BRAINS DALSZÖVEGEK IDE KATTINTVA!

DSP DALSZÖVEGEK IDE KATTINTVA!

0 Tovább

FRISS PÁLYÁZATOK AZ NKA-NÁL - RÉSZLETEK A CIKKBEN!

Pályázatot írt ki az NKA Könnyűzenei Kollégiuma

Összesen 8 témában, többek között új, könnyűzenei művek megalkotására elnyerhető alkotói támogatásra írt ki pályázatot az NKA Könnyűzenei Kollégiuma.

RÉSZLETEK ITT!

Pályázatot írt ki az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma

Négy témában, többek között a hazai vagy külhoni településen megvalósuló magas színvonalú, kiemelt népzenei és világzenei nagy koncert, vagy legalább 6 alkalomból álló koncertsorozat támogatására írt ki pályázatot az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma.

RÉSZLETEK ITT!

 

 

0 Tovább

Azok a régi csibészek

Benkő Lászlóval folytatódik a Cseh Tamás Program múltidéző sorozata

Ősztől, immár negyedik évadát kezdi a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának egyik legnépszerűbb programsorozata, az Azok a régi csibészek. A poptörténeti talkshow-n ezúttal is Lévai Balázs kérdez, és első alkalommal Benkő László, zenész, billentyűs, zeneszerző, a legendás Omega zenekar tagja válaszol. Életműve alapján lesz is miről mesélnie…

Benkő László zenélt a Benkó Dixieland Bandben, és a kezdetektől fogva a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega zenekart erősíti – főként a billentyűs szekcióban, azonban számos más hangszeren is játszik: többek között trombitán és a furulyán. Az Omega mellett a Budapest Gold Stars formációval is koncertezik, emellett dalszerzőként számos önálló és más produkció fűződik a nevéhez.

Egyebek mellett az 1980-ban, a Planetáriumban bemutatott Űropera zenéjét is ő írta, első szólóalbuma nem sokkal ezt követően, 1982-ben Lexikon címmel jelent meg. Ő az alapítója az instrumentális szintetizátorzenét játszó B-Project együttesnek, de a színház világa sem áll távol tőle: 2009-től ő a szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetője. 2013-tól rendszeresen fellép a Megapolis tribute együttessel, amivel kizárólag az Omega együttes dalait játsszák.

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat, két évvel ezelőtt, 2015-ben, a Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a rocktörténeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét.

A sorozat eddigi beszélgetésein többek között olyan legendás zenészek kapcsolódtak be a pályafutásuk mellett a rocktörténeti folyamatok okait, miértjeit is taglaló beszélgetésekbe, mint Balázs Fecó, Frenreisz Károly, Kóbor János, Pataky Attila, Szikora Róbert, Török Ádám, Szörényi Levente, Szűcs Judith, vagy Zalatnay Cini.

A sorozat célja, hogy első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról és az ifjúsági kultúráról. A közönség előtt zajló mélyinterjúk nyomán tavaly egy kiadvány is készült, amely Azok a régi csibészek – párbeszéd a rock and rollról címmel jelent meg.

A 2017. szeptember 13-án esedékes, soron következő beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az rsvp@csehtamasprogram.hu címen lehet. A nosztalgikus hangulatú múltidézés helyszíne ezúttal is a Magyar Rockhírességek Csarnoka lesz (XIII., Kárpát utca 23., a RAM Colosseum épülete). Érdemes időben regisztrálni, mert hamar elfogynak a helyek!

FACEBOOK ESEMÉNY ÉS TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

0 Tovább

Oktatófilm-sorozatot indított a Cseh Tamás Program

+ VANNAK ÚJ ZENEKARI PÁLYÁZATOK IS, KATT A RÉSZLETEKÉRT!

Hat részből álló oktatófilm-sorozatot indított a Cseh Tamás Program; mint írják: "ilyen átfogó, ingyenesen és bárki számára elérhető, magyar nyelvű mozgóképes tartalom még nem készült" a zeneiparról. A zenei menedzsmentet támogató alprogram keretében, a Majdnem Híres Rocksuli tanácsai alapján készült videók közül az első került fel most a YouTube-ra, ami a zenekar alapításánál tisztázandó kérdéseket járja körül. Elhangzik például, hogy a pénzügyeket mindenképpen ajánlott nemcsak megbeszélni már a legelején, hanem ezt írásba is foglalni - legalább egy e-mailben körbeküldeni mindenkinek, de akár még egy szerződés aláírása sem árthat.

Kiírt továbbá több pályázatot is a CSTP, ezeket itt lehet megtalálni az NKA honlapján. Ezek között egy nyílt pályázat van, az előzenekari, határideje október 13. Ilyen pályázatokat kezdetek óta kiír a CSTP, most az a változás, hogy az eddigi 80 milliós keretösszeg helyett idén csak 50 millió lesz. (2016-ban ráadásul még többet, 86 millió támogatást osztottak ki.) Egy-egy pályázó főzenekar továbbra is koncertenként legfeljebb 400 ezer forintot igényelhet (legalább hatot kell megvalósítani), és ennek továbbra is minimum 70%-át az előzenekar költségeinek fedezésére kell költeni.

0 Tovább

Lukács Peta koncert szeptember 7-én a Barba Negra Trackben!


ESEMÉNY ITT!

KEDVEZMÉNYES JEGYEK ITT!

FIGYELJÉTEK A ZENESZÖVEG.HU OLDALÁT, MERT HAMAROSAN BELÉPŐKET SORSOLUNK A KONCERTRE! ITT TUDTOK CSEKKOLNI BENNÜNKET!

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.