Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

TE HOGYAN SZOKTÁL ZENÉT HALLGATNI?


A PÁR PERCES KÉRDŐÍV KITÖLTÉSÉHEZ IDE KELL KATTINTANOTOK.

ZENEKEDVELŐKNEK!

Legfrissebb kutatásunkkal a magyar zenészeknek szeretnénk segíteni abban, hogy jobban megtalálják a közönségüket azokon az új csatornákon, amelyek ma a zenehallgatásra leginkább használt felületek közé tartoznak, a digitális áruházaktól kezdve a streamen át a Youtube-ig.

A kutatás keretében bizonyos időközönként megkérünk benneteket egy-egy kérdőív kitöltésére és arra, hogy hozzáférhessünk az általatok használt streaming szolgáltatásokon keresztül az előző harminc napban hallgatott zenéitek listájához.A magyar szórakozóhelyektől, fesztiválszervezőktől, kiadóktól és zenekaroktól különböző zenei ajándékokat kérünk a kísérleti kutatásainkhoz, amelyeket a kérdőívünk kitöltői között sorsolunk ki.

Először is azt szeretnénk megtudni, hogy milyen szolgáltatásokat használtok egyáltalán a zenehallgatáshoz.

A magyar zenészeknek, zenei filmek készítőinek nagyon nehéz ezeken a platformokon a megszámlálhatatlanul sok külföldi zenével, klippel, koncertfelvétellel versenyeznie. A kérdőíves kutatásunkban való részvétellel ebben segítesz nekik. 

ZENÉSZEKNEK!

Ha nem csak zenét szoktál hallgatni, hanem Te magad is zenélsz és szeretnél a jövőben ezeken a csatornákon eljutni a közönségedhez,akkor arra kérünk, hogy ne csak a zenehallgatókra, hanem a zenekészítőkre vonatkozó kérdőívet is töltsd ki.

KATT IDE A REGISZTRÁCIÓS MEGHÍVÓÉRT!

A zenészeknekszemélyre szabott karriertanácsokat szeretnénk adni, több mint 3000 zenésztársuk adatai alapján.

A kísérletünk jelenleg csak a Spotify zenehallgatási szokásokat tudja elemezni. Ezért, ha van ingyenes vagy fizetős Spotify fiókod, szeretnénk a hozzájárulásodat kérni ahhoz, hogy a elmentsünk az elmúlt 30 napban hallgatott dalaid listáját és a kedvencnek jelölt dalokat.

Az adatokat nem kötjük a nevedhez. Az adatokból egy adatbázist készítünk, amiből megérthető, hogy melyek ezeken a csatornákon a keresett, nem keresett, megtalált és nem megtalálható magyar zenék. Ha nem használtad az elmúlt 30 napban a Spotify-t, akkor is érdekesek a kedvenceid, és számunkra az is egy fontos információ, hogy a fiókod használaton kívül van. 

A kísérleti felmérésünk egyelőre csak a Spotify előfizetéssel működik, de minden válaszadó segíti a magyar zene fejlődését, ezért a kérdőív kitöltői mind kérhetnek ajándékot.

Az ajándéksorsoláson történő részvételéhez add meg az e-mail címedet, miután kitöltötted a kérdőívet.

0 Tovább

ArtZone a Szigeten

Divat, kortárs képzőművészet, kreativitás! Ezek a 2017-es ArtZone hívószavai a Sziget Fesztivál legvarázslatosabb helyszínének az idén. Bár az egész Sziget ma már úgy néz ki, mint egy nagy „művészeti tér”, szobrokkal, installációkkal különböző funkciókkal rendelkező vagy csak szuperlátványos térelemekkel, a fesztiválon belül van egy, a kreativitásnak és képzőművészetnek dedikált helyszín, az ArtZone, ami az egyik legkedveltebb nappali helyszíneként tér vissza 2017-ben is.

A kreatív program fókuszába a “divat” került az idén, lehetőséget adva még több tehetséges fiatal divattervezőnek, hogy a magyar és nemzetközi közönség közelebbről megismerhesse őket. A tavaly sikeresen bemutatkozott, a cigány kultúrát a legfrissebb trendekkel keverő Romani Design mellett idén egy új felfedezettet, a különlegesen nőies, ámde mégis bohókásan elegáns PISZLI táskákat és készítőjüket Veress Réka tervezőt látják vendégül, akivel a kreatív work-shop keretében bőr ékszereket lehet készíteni a fesztivál ideje alatt. Az ArtZone recycling politikájába illő, a hipster világ egyik legmenőbb új márkája, a fiatal lány tervező trió által készített Müskinn az idei másik kiemelt divat nagykövet a Szigeten. Meglepő, újrahasznosított anyagokból mindennapi használati tárgyakat készíthetnek majd a látogatók a tervező lányok segítségével. A tavaly nagy sikert aratott, a JHConcept szervezésében létrejövő POP UP sátorban nem csak tervezőknek, hanem a divathoz közeli szakmákban dolgozó tehetségeknek is lehetőséget adnak az idén bemutatkozásra. A többi sátorhoz hasonlóan a Pop UP sátorban is fontos szerepe van az együttműködéseknek és a közös alkotás élményének. A tavalyi évhez hasonlóan idén is hat tervező, művész kap lehetőséget megjelenésre, a sátor tematikáját vezető JH.CONCEPT márka mellett: Miklos Laufer (grafikus), Laszlo Korcsmaros, divatblogger, Bence Csalar, tervező, ALL ON YOU, tervező, Dora Hegedus és Berta Valló illusztrátor.

A szabadság szigetén az ArtZone az a hely, ahol bárki teljesen szabadjára engedheti a fantáziáját s ebben az idén is a divat világán kívül is a legaktuálisabb dizájnerek, kreatív csapatok, művészeti iskolák segítenek. Az idei mégis különleges év az ArtZone történelmében, hiszen a képzőművészeti programot koronázza, hogy tiszteletbeli vendégeként Bukta Imre Munkácsy Mihály-díjas magyar képzőművészt köszöntheti. A művész úr a Mezőszemerei Művész Telep projekt kapcsán együtt fest majd a projekthez kapcsolódó apró ajándék tárgyakat a látogatókkal. “Az ArtZone négy éve arra tesz kísérletet, hogy minél izgalmasabb work-shopok keretében biztosítson tartalmas nappali kikapcsolódást a Sziget lakóknak, ahol az alkotás által visszatalálhatnak a gyermeki boldog lét örömeihez”- mondta el Pálosi Boglárka az ArtZone szervezője. “Ehhez kapcsolódik a Godot Galéria “Boldogság” kulcsszóra kúrált kiállítása a helyszín kiállító termében, a Kapusátorban.”

A program összeállításakor előnyben részesültek azok a koncepciók, ahol a re-cycling látásmód érvényesül és ahonnan apró, saját készítésű emlékekkel távozhatnak a látogatók. A legsikeresebb programok évről-évre visszatérnek, így idén is jelen lesz a Medence csoport RE-KONCEPT és Szék-készítő workshopja, ahol molinóból lehet divatos táskákat, illetve a fesztiválon igencsak hasznos napozószékeket készíteni. A KÉK (Kortárs Építészeti Központ) részvételének a szigetlakóknak lehetőségük nyílik hozzájárulni a Sziget közösségi kertjének megépítéséhez, gondozásához, s a Unicorn Factory sátrában idén is unikornissá válhatnak a látogatók valamint boldog tulajdonosai lehetnek egy saját készítésű unikornisnak is. Idén sem maradunk AGORA és Magyar Mozgó Képtár művésztelepek nélkül. Kisképző mellett idén először a „Nagyképző” azaz a Magyar Képzőművészeti Egyetem is megjelenik az ArtZone-ban. Az egyetemi enteriőr által ihletett sátordizájn és az egyetemi képzések által megálmodott workshopok teszik felejthetetlenné a sátorban töltött perceket, és a művészeti iskolák közül nem hiányozhat a MOME sem. A művészeti magazinok közül az Artlocator lesz jelen. A szabad alkotás élményét a felsoroltakon kívül a #Technika, az Artlab, a cARTc és a Deák 17 Galéria sátraiban élheti meg a közönség.

Az ArtZone rét és a Kapusátor kiállítás minden nap 11-22 óráig tart nyitva, a workshopok pedig 11-20 óráig várják az érdeklődőket. Minden workshop ingyenes.

 

0 Tovább

Nagy P!nk show-ra számíthatunk - SZIGET 2017

Lenyűgöző látványvilág, akrobatikus színpadi jelenlét és fergeteges hang – nagyjából erre számíthatunk augusztus 9-én a Szigeten P!nktől, aki, mint turnéállomásainak mindegyikére, Budapestre is magával hozza családját. Jegyek még kaphatók a koncertre, de jó lesz sietni! 

„Nincsenek szavak. És valószínűleg nincs olyan kép, ami alkalmas lenne a szombat esti P!nk show hangulatát s energiáját megfelelően visszaadni” – írta nemrég egy kritika P!nk Egyesült Államok beli koncertjéről. A nagyszerű énekesnő egy hosszabb kihagyás után ugrott fejest a turné világába, és a hírek szerint mindenhol nagyon odateszi magát. Szigetes koncertjén is valami nagy látványosságra készül, akár még az is előfordulhat, hogy a közönség fölött repkedve énekli néhány nagy slágerét …meglátjuk, mi jön össze belőle. 

Az azonban biztos, hogy P!nk kedveli a virágokat és előnyben részesíti a természetes módon termesztett gyümölcsöket – ez már abból a listából derül ki, ami az énekesnő és népes kíséretének kéréseit tartalmazza. P!nk listáján elsőként két csokor fehér rózsa szerepel, amit az öltözőjében szeretne látni és alapvetően leszögezi, hogy gyerekbarát legyen az öltöző, például a késeket élvédővel kéri. Emellett többféle tea, organikus méz, organikus citrom és egy halom különböző, szintén természetes módon termesztett bogyós gyümölcs sorakozik a listán. De organikus legyen a szeletelt sárgarépa és zellerszár is. A táncoslányoknak gyümölcs és zöldséges tálat, avocadót, 70%-os csokit és egy zacsi gumimacit rendeltek. A fiú táncosok gumimacit nem kapnak, viszont kértek egy nagy zacskó csokiszeletet, a zöldségek és gyümölcsök mellett.   

0 Tovább

Iggy jön, de nem a Pop, hanem Azalia - SZIGET 2017 HÍREK

Nem váratott sokáig magára a Sziget koncertjét hirtelen lemondó Rita Ora okozta űr betöltése. Jön helyette Iggy Azalia, akivel még nemrég duettet is énekelt... 

2011-ben a Pu$$y című videójával hívta fel magára a figyelmet, és most a Sziget közönsége is megcsodálhatja a rapper-modell adottságait, hisz’ gyorsan-frissen ő tölti be Rita Ora lemondása miatt megüresedett helyet a Sziget Nagyszínpadán. A fehér rapper csaj Ausztráliából a Work, a Change Your Life vagy a My Word című dalokkal lett igazán ismert, de a Black Widow című számban például Rita Orával együtt “hussogat” a szamurájkarddal, ami nem mellesleg a Billboard Hot 100-as listájának 3. helyére kúszott fel. A lényeg, hogy augusztus 12-én őt láthatjuk Ora helyett. Nem is olyan rossz váltás…

0 Tovább

Önkénteseket vár a Sziget

A Szigeten idén is várják önkéntesek jelentkezését, akik szeretnék megismerni kicsit jobban és belülről rendezvényeinket, az ott folyó munkát és cserébe azért, hogy tapasztalatot szereznek és tanulnak néhány dolgot, szívesen ajánlják fel segítségüket. 

 

A jubileumi, 25. Sziget változatos részleteit, felépülésének és működésének “kulisszatitkait” ismerheti meg, aki önkéntesként még időben jelentkezik a fesztiválra. Az önkéntes munka különböző területeken kínál tapasztalatszerzést, legyen az a beengedésnél a gördülékeny haladás biztosítása, a kempingek vendégeinek segítése, tájékoztatása vagy a fesztivál környezetvédelmi feladatainak ellátása. A jelentkezőket a fesztivalonkentes.hu címen várják.

 

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.