Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

SOMLÓ TAMÁS - eddig kiadatlan dal, archív videóval - Bornai Tiborral közös előadás! +Somló Cirqsz a Szigeten

ARCHÍV FELVÉTELEKBŐL KÉSZÜLT VIDEÓ - EGY EDDIG KIADATLAN SOMLÓ TAMÁS DALHOZ

Július 19. - Somló Tamás halálának évfordulója. Egy archív felvételekből készült videóval és egy, eddig kiadatlan dallal is emlékezhetünk rá. A Valami történik velünk című dal, melyet Bornai Tibor 2002-ben írt, eredetileg filmzene lett volna. Egyben ez a két zenész együttműködésének utoljára napvilágra került lenyomata, melyet az Ultramarin Stúdióban vettek fel, tizennégy évvel Somló Tamás halála előtt. A legtöbb hangszeren Bornai Tibor játszik, a dob Szurok Ádám nevéhez kapcsolódik, a harsona Bornai Szilveszter, gitáron pedig Sipeki Zoltán hallható. A dal az ECDC terjesztésében jutott el kizárólag a digitális zeneáruházakba, fizikai formátumban nem kapható!

Bornai Tibor az alábbiakat mondta el a dal kapcsán:

"Tomi hangját mindig jó újra hallani, és ezt a dalt még alig ismerik az emberek. Biztosan ő is örül ott fent, hogy most nyilvánosságra kerül. Volt egy filmzene-felkérésem. Sokat dolgoztam vele, végül a rendező mégis azt mondta, nem tetszik neki, amit csináltam és a dologból nem lett semmi. Addigra viszont már felvettük. Ő ilyen volt. Szerződés nélkül, pénz nélkül, csak, mert megkértem, jött és énekelt. Tudta, ha rajtam múlik, minden rendben lesz. Nem rajtam múlt, hogy a dal nem került a közönség elé. Bekerült sok más dalom közé az archívumba, amelyek mind arra várnak, hogy egyszer talán napvilágra kerülhetnek. Ezek között bogarászva találtam meg ezt. Valami történik velünk.... Hát igen. Valami, ami előbb-utóbb valamennyiünkkel megtörténik. Bár a szövegét még akkor írtam, amikor minden rendben volt, most olyan, mintha tegnap írtam volna. Soha nem gondoltam, hogy ez lesz az utolsó, közönség elé kerülő közös munkánk Somló Tamással.”

A zenész szavait akkor lehet igazán megérteni, ha az ember meghallgatja a dalt. Az ilyeneket illetik oly’ gyakran a hidegrázós jelzővel, Bornai Tibor azonban nem szeretné túlmisztifikálni, egyszerűen csak úgy gondolta, hogy méltó megemlékezés lenne a dal közzététele mindazok számára, akik kedvelték Somló Tamás munkásságát, s akitől tavaly július 19-én kellett végleg elbúcsúznunk.

A dal szövege és szerzői adatai a Zeneszövegen ITT.

iTunes

Deezer

Spotify

Somló Tamás adatlapja a Zeneszövegen ITT.

Bornai Tibor adatlapja a Zeneszövegen ITT.

Somló Cirqsz a Szigeten

 

Életművének legmarkánsabb darabjait csokorba kötve, egy nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki most töltené be 70. életévét. A „Somló Cirqsz” a Sziget mínusz 1. napján, augusztus 9-én várja a nagyérdeműt, a Magic Mirror sátorban.

 

Idén töltené hetvenedik életévét Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. A kiváló zenészt az óriási hatású LGT tagjaként ismerhették legtöbben, de korábban az Omega zenekarban, valamint számos egyéb formációban - mint az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar - is játszott. A tavaly elhunyt művészről méltó módon szeretne megemlékezni a család és a magyar zenész szakma, ezért egy nagyszabású koncerttel készülnek a Sziget első napján.

 

A Modern Art Orchestra egy jazz és kortárs zenei big band, mely Fekete-Kovács Kornél trombitaművész és zeneszerző alapításával jött létre. A formáció zenei műhelyként működik, otthona a mai magyar jazz és komolyzenei szcéna legkiemelkedőbb tanárainak, tehetségeinek, muzsikusainak. Ez alkalommal a MAO több zeneszerző tagja, közöttük a művészeti vezető Fekete-Kovács Kornél is vállalkozott arra a megtisztelő feladatra, hogy Somló Tamás életművéből szemelvényeket áthangszereljenek, illetve a produkció zenei alapját adják az előadásokon is. Örömmel vetették bele magukat a "Nem adom fel", a "Gondolsz-e rám?", az "Ugye mi jó barátok vagyunk?" és további körülbelül húsz híres nóta átírásába. A MAO kiváló zenészeiből álló 8 tagú zenekar kíséri majd a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibals-t, az Ivan and the Parazol-t, Gerendás Pétert, de feltűnik majd a Roy és Ádám, Peter Ogi, Mohamed Fatima és a Mary Popkids valamint sok pályatárs, barát és kolléga is és természetesen a családtagok is részt vesznek majd a koncerten. A Somló Cirqszt Novák Péter állítja színpadra, műsorvezető pedig Tilla lesz.

 

Somló Cirqsz – Sziget Fesztivál, Magic Mirror

2017. augusztus 9., 23:00

 

Fellépők:

 

Charlie

Animal Cannibals

Geszti Péter

Tóth Vera és Gabi

Frenreisz Károly

Gerendás Péter

Vitaris Iván (Ivan And Parazol)

Fatima

Kama (Mary Popkids)

Peter Ogi

Blahaluisana: Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté

Roy és Ádám + Köves Miklós Pinyó (Piramis)

Bornai Tibor

Bródy János

+ a Somló gyerekek

Moderátor: Tilla

Közreműködik: Modern Art Orchestra

Rendező: Novák Péter

 

0 Tovább

SZIGET 2017 HÍREK - Új Major Lazer klip

Új klipet dobott ki a legnagyobb videómegosztóra a Major Lazer. A bandával élőben is hamarosan találkozhat a Sziget közönsége. 

Július 11-én rakta ki a legnagyobb videómegosztóra és pár nap alatt több mint 5 és fél millióan nézték meg a Major Lazer Know No Better című nótájának hivatalos dalfilmjét. A Know No Better EP egy újabb előfutára a hamarosan érkező Music Is the Weapon nagylemeznek, aminek hanganyagából bizonyára augusztus 14-én, a Sziget Nagyszínpadán is hallhatunk már dalokat. Addig is nézegessük az új klipet

0 Tovább

Viber matricák és csevegőrobot is segíti az idei Szigetlakók kommunikációját

David, a fesztivál concierge és „Crazy Sztickerz by Sziget” matricák fokozzák a hangulatot a régió legnagyobb zenei eseményén 

 

BUDAPEST - 2017. JÚLIUS 11. – A világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása, a Viber elindította legújabb kampányát a Sziget Fesztivállal együttműködésben. Július elejétől ingyenesen elérhetők a „Crazy Sztickerz by Sziget” animált matricák (közel 300.000 letöltéssel az első három nap) és a Sziget publikus profiljának csevegőrobotja, David, aki „fesztivál concierge” -ként segíti a Szigetlakókat az egyhetes rendezvény alatt. A csomag legtöbbet megosztott animált matricája a „Make it double”, amely már most megelőzte a tavalyi „Love” matrica rekordját. 

 

A Sziget és a Viber új interaktív lehetőségekkel szeretné teljesebbé tenni a fesztiválozók élményét, így többek között bulizó unikornisokkal, zenélő majmokkal és különböző vicces kifejezésekkel dobhatják fel Viber beszélgetéseiket azok a felhasználók, akik letöltik a Sziget „Crazy Sztickerz by Sziget” ingyenesen elérhető matricacsomagját. A színes figurák bővített tárháza mellett David, a Sziget Viber publikus profiljának csevegőrobotja is új munkakört kapott: fesztivál concierge-ként már jegyrendelésben, későbbiekben pedig az aktuális programokban és időjárás előrejelzésében is segít a rendezvényre látogatóknak. 

 

A Sziget Fesztivál és a Viber együttműködése tavaly indult, és sikerességét bizonyítja a 2016-os matricák közel 1,5 milliós letöltése és 8 milliós megosztása. 

 

„A Sziget mindig is igyekezett új megoldások felé fordulni, azokat felhasználni a fesztiválkommunkációban” – mondta Kádár Tamás a Sziget Szervezőiroda vezetője. „Most elsőként mi alkalmazunk a Viberen animált fesztivál matricát, ami Magyarországon is egyedülinek számít” – tette hozzá Kádár. 

 

Töltsd le ingyenesen a „Crazy Sztickerz by Sziget” animált matricákat és ismerkedj meg Daviddel, aki mindenben segít, hogy még tökéletesebb legyen az élményed Közép-Európa legnagyobb nyári fesztiválján. 

 

A Viber alkalmazás Google Android-on és Apple iOS-en is elérhető. 

 

A Viber-ről: 

A Viber-nél összekötjük az embereket, függetlenül attól, kik ők és honnan jöttek. Világszerte több mint 800 millió felhasználónk ingyenesen férhet hozzá olyan szolgáltatásokhoz, mint az egyéni üzenetek, videóhívások, csoportos üzenetküldések, programfrissítések, illetve kedvenc márkáikkal és világsztárjaikkal kapcsolatos hírek. Biztonságos lehetőséget nyújtunk felhasználóinknak önmaguk kifejezésére. A Viber a Rakuten Csoport tagja, amely a világ egyik vezető online kereskedelmi és pénzügyi szolgáltatója. Csatlakozzon a Viberhez még ma, és legyen részese a világ legjobb kommunikációs élményének. 

 

A Rakuten-ről: 

A Rakuten, Inc. (TSE: 4755) a világ egyik vezető internetszolgáltatója, amely különböző egyének, közösségek, vállalkozások és a társadalom számára biztosít fejlődési lehetőséget. Az 1997-ben, Tokióban online kereskedelmi platformként indult Rakuten mára világszerte több mint 1 milliárd ember számára biztosít szolgáltatásokat az e-kereskedelem, fintech, digitális tartalmak és a kommunikáció területén. 2012 óta a Rakuten előkelő helyet foglal el a Forbes Magazin éves "A világ leginnovatívabb vállalatai" top 20-as listáján. A Rakuten Csoport több mint 14.000 dolgozót foglalkoztat a világ 29 országában.

 

0 Tovább

Párjával forgatott új klipet Dallos Bogi

Félresiklott kapcsolatról énekel a fiatal énekesnő

Zavarbaejtően őszinte dallal rukkolt elő Dallos Bogi, aki a Rólunk című szerzeményéhez készült klipben szerelmes jelenetekben andalog „párjával”. Az érzelgős videóban Bogi a legtökéletesebb randihelyeken romantikázik „szerelmével”, aminek pikantériája, hogy a jeleneteket a fiatal énekesnő valódi párja álmodta meg. Bogi legújabb klipjét ugyanis szerelme, Temesi Ádám rendezte, aki nem jött zavarba attól, hogy a klipben egy másik férfi oldalán látta barátnőjét. 

A DAL SZÖVEGE A ZENESZÖVEG.HU-N IDE KATTIINTVA!

Az ábrándozás, a múlt és a jelen, az egykori közös randihelyszínek mélabús hangulata hatja át Dallos Bogi legújabb klipjét. A Fonogram díjas énekesnő A Dal 2014 műsorában tűnt fel, We all címűt dalát pedig egy ország dúdolta. A fiatal énekesnő Épp most című nagylemezével idén dalszerzőként is bemutatkozott, a most megjent legújabb klip és dal pedig a Rólunk címet kapta.

„Minden ember életében van egy olyan személy, akihez rengeteg szép emlék köti, ám a kapcsolat valamiért félresiklik… mégis, ha később az utcán találkoztok, zavarba jössz, és azt érzed, bár sosem engedted volna el.” – kezdte Bogi, aki a klip koncepcióját párjával, Temesi Ádámmal együtt álmodta meg, és olyan randihelyeken forgattak, mint az Akvárium, a 360 Bár, a Vidámpark, vagy épp egy villamosmegálló. A videó férfi főszereplője Kovács Márk, aki Bogi nagyon jó barátja.

„Fontos volt számomra az, hogy baráttal forgassunk, mert így én is könnyebben oldódom. Nagyon vicces 2 napunk volt, minden nevetés őszinte, és szerintem a kémia is jól működött közöttünk. Annyi nehézségünk volt, hogy a forgatás előtt 2 nappal Márk eltörte a kezét, de még így is bevállalta. Szerintem belefér a szörfös karakterébe.

Szerencsére Ádám nem féltékeny típus, egy percig sem jött zavarba a romantikus jelenetektől, ráadásul a közös munka is zavartalanul ment. Bogi új nagylemezén dalszerzőként is bontogatja szárnyait, így a Rólunk című dalt is közösen írta Szepesi Zsolttal.

„A szövegírás egy kicsit olyan, mintha az embereknek megengedném, hogy bepillantsanak a naplómba. A szöveg sokszor még engem is zavarba hoz, mert ezeket az őszinte gondolatokat még a barátaimmal is nehezen osztom meg. Nemrég lettem 20 éves, és úgy érzem, kezdek rátalálni arra, hogy mit szeretnék zeneileg közvetíteni.” – mesélt büszkén a kedvenc daláról a fiatal énekesnő.

0 Tovább

Jövőre 50 éves a SZIN

Ki gondolná, hogy hazánkban van olyan fesztivál, ami hamarabb volt, mint a Woodstock. A Szegedi Ifjúsági Napok 1968-ban debütált, tehát jövőre lesz 50 éves. A szervezők már most készülnek a nagy jubileumra, ehhez a közönség segítségét is várják. 

 

A Szegedi Ifjúsági Napok a legnagyobb múltú fesztivál, amire már a hatvanas évek végén összegyűltek szerte az országból az akkori hippik, s ahol a kor legnagyobbjai – az amúgy tiltottak is (bármily furcsa, akkor volt ilyen) - léptek fel, ami még kurrensebbé tette ezt a rendezvényt. Az első évben még karneválnak hívták, és a városháza előtt rendezték a koncerteket. 

 

50 év hosszú idő, főleg egy fesztivál történetében. Számos szerelmet írt már a rakpart, túlélt egy rendszerváltást és megannyi változást, sőt a belvárosi karneváli hangulat kikerült a Partfürdőre, így a koncertek között a parton, a vízben vagy éppen a medencében töltődhetnek fel a fiatalok. A SZIN szervezői arra kérik azokat, akik valaha “SZINre léptek”, hogy túrják át a fiókokat, forgassák fel a padlást és a pincét és keressenek SZINes relikviákat. A szervezők a megosztani kívánt fotókat, koncertjegyeket, plakátokat, videókat egyszóval fesztivál emlékeket a SZIN fő “hadiszállásán”, az IH Rendezvényközpontban (Szeged, Felső Tisza-part 2.) már most is várják, és a fesztivál ideje alatt pedig a fesztiválon kialakított SZIN50 Standnál lehet leadni. A szerv! ezők főképp eredeti relikviákat várnak, amit természetesen a tervezett kiállítás után visszaszolgáltatnak a tulajdonosnak, de akinek esetleg digitalis formában van meg archív fotója, az a info@szin.org címre is beküldheti. Természetesen a szervezők ajándékokat és örök bérleteket is kisorsolank majd a lelkes keresgélők között!  

További infók itt!

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.