Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen volt a Kerekdomb Fesztivál

Vasárnap ért véget a nyárindító Kerekdomb Fesztivál, amelyet a tokaji hegyvidék festői településén, Tállyán rendeztek meg.

A fesztivál legsikeresebb programjai között a péntek esti Szabó Balázs Bandája koncert, Palya Bea, Fábián Juli és a Zoohacker, valamint a Jónás Vera Experiment szombati koncertjei voltak. Teltházas előadással játszották a Nyáry Krisztián Így szerettek ők című kötetéből készült darabot Gryllus Dorka, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Simon Kornél szereplésével, és szintén hatalmas sikert aratott a Nézőművészeti Főiskola című darab Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László előadásában, valamint a Nemzeti Színház Psyché-darabja.

Hangulatvideó a fesztiválról ITT.

Szabó Balázs-interjú

Fábián Juli-interjú

Palya Bea-interjú

Antonia Vai-interjú

 A hangulatvideót Petkó Gergely Ricsi, az interjúkat a 4Kids Network, a fényképeket Boltresz Attila készítette.

Ősszel is lesz Kerekdomb Fesztivál! Szeptember 8-10. között újra várjuk Tállyán; akkor többek között a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Szeder, az Eszter-lánc mesezenekar, Szirtes Edina Mókus, Czutor Zoltán és a Czutorborsók, a Musica Florens, Pribojszki Mátyás, Szász Ferenc és a Random Trip zenészei is gondoskodnak majd a jó hangulatról. Fellép az RS9 Színház, valamint a József Attila Kör, az irodalomfelelős pedig Lackfi János lesz.

TOVÁBBI INFÓMIX ITT!

 

0 Tovább

Indul a 25. Telekom VOLT Fesztivál

25 évvel ezelőtt 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni Telekom VOLT Fesztivál története. Azóta több ezer hazai fellépő mellett százával fordultak meg világsztárok Magyarország egyik legnagyobb és legszerethetőbb fesztiválján, amelyet tavaly Európa legjobbjának választottak. A line-upban idén is világsztárok egész sora vonul fel: a Linkin Parktól Ellie Gouldingig, az Imagine Dragonstól Martin Garrixig. A nyitónapon második alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat. 

A VOLT mára egész Sopront belakta: a vendégszerető városban teraszokon, éttermekben, kávézókban programok, kedvességek várják a fesztiválozókat, de tovább bővül a fesztivál programja is. Idén először a világ számos pontjáról érkező látványos utcaszínházi műsor is várja a VOLTosokat, a zenei programok mellett pedig rengeteg előadás, beszélgetés, játékos vetélkedő részesei lehet a közönség. A városban a VOLT ART művész csoport, vagyis neves kortárs művészek alkotásai láthatóak egy hónapon át. A szervezők a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen egy köztéri SOPRON feliratot ajándékoznak a városnak, amelyet kortárs művészek a VOLT helyszínén dekorálnak, a “Csillagok Városa” produkció keretében pedig többek között a Linkin Park, az Imagine Dragons és Ellie Goulding székével gazdagodik Sopron. 

Az idén hatnapos Telekom VOLT Fesztiválra Európa számos pontjáról 170.000-nél is több vendéget várnak Sopronba június 26-tól. 

25. Telekom VOLT Fesztivál – linkek: 

A 25. Telekom VOLT Fesztivál himnusza

Sopron, a Csillagok Városa

Petőfi Zenei Díj 2017. június 26.

VOLT Allstars + Zävodi: Jelszó: LOVE

“Az első VOLTot nem lehet egy lapon említeni a maival. Amíg 1993-ban mindössze 800-an voltunk jelen, addig tavaly már 150.000-en és idén még több vendéget várunk. A fesztiválturizmus igazi húzóágazat lett idehaza, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy ennek egyik zászlóshajója lehet a Telekom VOLT Fesztivál. A legnagyobb érdeklődés a Linkin Park első magyarországi koncertjét kíséri, amelyre a napijegyek már elővételben elkeltek, de bérletek még a helyszínen is kaphatók. A VOLT ma már nemcsak a Lővéreket lakta be, de szerte a városban éttermekben, kávézókban, klubokban és teraszokon programok, kedvességek, látványosságok várják a látogatóinkat. De bővül a fesztivál kínálata is: a világ több pontjáról utcaszínházi produkciók érkeznek hozzánk.” – mondta el Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapító-főszervezője. 

“Pár évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy abból a hangulatból és abból a felfokozott figyelemből, amely a VOLT kapcsán Sopronra irányul, szeretnénk egy darabot konzerválni a városban. Ekkor indítottuk útjára a “Sopron, a Csillagok Városa” projektet, amely keretében évente 5 világsztárt Ef Zámbó István alkotásával, egy-egy közterületi székkel ajándékozunk meg. Idén már harmincnál is több világsztár székét próbálhatják ki és szelfizhetnek ott azok, akik Sopronban járnak – a napokban avatjuk fel az Iron Maiden, a Slayer, Wiz Khalifa és az Axwell Λ Ingrosso páros székeit, de természetesen a Linkin Park, Ellie Goulding, Martin Garrix, az Imagine Dragons és a Pendulum is számíthat idén az ajándékunkra” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a VOLT másik alapító-főszervezője.

Világsztárok a VOLTon 

Először ép fel hazai közönség előtt az amerikai Linkin Park legénysége és éppen a jubileumi Telekom VOLT Fesztiválon. Nem csoda, hogy a napijegyek már elővételben elkeltek, ezen a napon 45000 vendéget várnak Sopronba. Azok, akik nem jutottak jegyhez, ötnapos bérlettel még ezen a napon is jelen lehetnek. Előttük a Subscribe lép színpadra, akik csak a VOLTon szerepelnek idén, utánuk pedig a Brains-é a főszerep. 

Idén is két nagyszínpad épül egymás mellett a VOLTon, ahol kora délutántól éjszakáig egymást váltják a jobbnál-jobb koncertek, számos műfajban.

A hétfői, nulladik napon a II. Petőfi Zenei Díj rendkívül látványos díjátadó showján a legnépszerűbb magyar előadók adják egymásnak a színpadot, majd a show végeztével az az egyik legzseniálisabb elektro-titán, Fatboy Slim tér vissza Sopronba. 

A szerda a VOLTra jellemző éles váltásoké a Telekom Nagyszínpadon, hiszen az amerikai metalcore banda, az Of Mice & Men után az angol pop-szupersztár, Ellie Goulding ad koncertet, végül a Wellhello zárja az #elnöki napot. Az OTP Junior - Petőfi Rádió Nagyszínpadra Daytonból érkezik a The Devil Wears Prada. 

Csütörtökön a 25. Telekom VOLT fesztiválon ünnepi 25. születésnapját a Rapülők. Gesztiék után a magyar fesztiválok egyik legnagyobb kedvence, az idei VOLT-himnusz szerző-előadója, a Punnany Massif játszik, utánuk pedig a 2016-os év Nr.1. DJ-jének választott 21 éves holland DJ-producer, Martin Garrix tol egy ultraerős és igencsak látványosnak ígérkező szettet. Akik könnyedebb, modern popra vágynak, azoknak a Grammy-díjas brit énekesnő, Jess Glynne és a Years & Years koncertjét ajánljuk. 

Pénteken az angol post-hardcore/electronicore négyes Enter Shikari zúz, a négy év után új albummal jelentkező, Grammy-díjas Paramore-t pedig az ausztrál drum and bass - elektro trió, a Pendulum végre újra egy élő show-val váltja, míg a másik nagyszínpadnál Rúzsa Magdi, a Kiscsillag, és a Tankcsapda dalaira telik majd meg a küzdőtér. 

Az utolsó nap legalább annyira eklektikusan alakul, mint a korábbiak, hiszen ekkor lép színpadra a kultikus brit hard rock csapat, a The Cult, utánuk a szintén Grammy- és ötszörös Billboard Awards győztes Las Vegas-i rockzenekar, az Imagine Dragons zenél, az idei VOLT Telekom Nagyszínpadának programját pedig az ausztrál EDM duó, a Knife Party programja zárja. Biztosra vehető, hogy hozzájuk hasonlóan sokan várják a Halott Pénz, a Quimby és Majka nagyszínpados koncertjét, ugyancsak a zárónapon.

Még több infó ITT!

0 Tovább

07.29. Pál Utcai Fiúk a Barba Negra Trackben

JEGYEK A ZENEKUPONON EXTRÁN NYOMOTT ÁRON!

"Mutasd meg nekik, hogy mi az az élet,

Veled táncolni sohasem félek.

Szorítsd a testem, ha érzem, hogy fáj,

Királynő vagy, de én a király."

Emelje fel a kezét, aki a kilencvenes években és a kétezres évek elején volt kamasz vagy fiatal felnőtt, a PUF által is képviselt vonalon mozgott és nem lassúzott vagy csak táncolt legalább egyszer erre a dalra! Naugye. Kultikus, ahogyan a csapat legtöbb dala ked azzá válni, miközben ők még mindig aktívan koncerteznek.

Legközelebb a Barba Negra Trackben lesz lehetőség táncolni a dalaikra és együtt énekelni velük a klasszikus sorokat.

PÁL UTCAI FIÚK DALSZÖVEGEKÉRT KATTINTS!

VEDD MEG AKCIÓSAN A JEGYEDET A KUPONON CSEKKOLD A RÉSZLETEKET!

Csatlakozz az eseményhez!

0 Tovább

07.14. Ismerős Arcok Barba Negra Track

VEDD MEG NÁLUNK AKCIÓSAN A JEGYEDET!

“Annyi mindent kéne még elmondanom

S ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom

Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk

S mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunk”

A foci EB kapcsán egy egész ország ismerte meg és énekelte együtt ezeket a sorokat, amikora magyar válogatottnak szurkoltunk, de azért azt érdemes tudni, hogy az Ismerős Arcok pályája nem ezzel a dallal kezdődött. 1999 óta aktívan zenélnek, s a nemzeti érzelmek és az alapvető rockzenei vonal mellett nagy hatással van rájuk a magyar irodalom és a jazz mellett a magyar népzene is. Mindennek elegye várható a szokásos Barba Negra Trackes koncerten is.

ISMERŐS ARCOK DALSZÖVEGEK ITT!

A NÉLKÜLED SZÖVEGÉÉRT KATT IDE!

VEDD MEG AKCIÓSAN A JEGYEDET A KUPONON CSEKKOLD A RÉSZLETEKET!

Csatlakozz az eseményhez!

0 Tovább

07.06. Szív Diktál Black-Out trióban és Csordás Robival

HIPERKEDVEZMÉNYES JEGYEK ITT!

A kilencvenes évek elején a Csányi testvére által alapított, s mára kultikus szövegekkel és dallamokkal endelkező BLACK-OUT zenekar július 6-án ismét beveszi a Barba Negra Tracket, a klasszikus Szív diktál lemez dalaival trióban, majd pedig Csordás Robival.

VEDD MEG JEGYEDET HIPERKEDVEZMÉNYES ÁRON IDE KATTINTVA!

AZ A SZÍV DIKTÁL LEMEZ DALSZÖVEGEI ITT. CSEKK!

BLACK-OUT DALSZÖVEGEK A ZENESZÖVEGEN IDE KATTINTVA!

 Csatlakozz az eseményhez!

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.