Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az év fesztiválkelléke: az okostelefon

Na mi lett a 2017-es év legfontosabb fesztivál kelléke? Most kiderült. A Szegedi Ifjúsági Napok online „kutatása” szerint az okostelefon.

Két tucat különböző tárgy versengett egymással majd’ egy hónapon át a SZIN közösségi oldalán, hogy melyik legyen „A 2017-es év legfontosabb fesztivál kelléke” A döntőbe jutott három tárgy közül a legtöbb szavazatot az okostelefon kapta, a második legfontosabb a bankkártya, azt követi a napszemüveg. S ha már úgyis ott lesz a fesztiválon az okostelefon, akkor érdemes letölteni a SZIN appot és összerakni az „Az ÉN SZINem” menüben az augusztus 23-26 közötti Szegedi Ifjúsági Napok kihagyhatatlan koncertjeit.

 

0 Tovább

MÁR CSAK MA VEHETSZ GÓLYABÉRLETET A SZINRE!!!! SIESS!!!

„Gólyabérlet” a SZINre

A felvételi ponthatárok közzétételétől július végéig kedvezményes, úgynevezett gólyabérletet kínál a Szegedi ifjúsági Napok a frissen felvett hallgatóknak.

Nem csak a bejutásnak örülhetnek, akik megugrották a megfelelő ponthatárokat a különböző felsőoktatási intézményekbe. A SZIN ugyanis egy akcióval olcsóbb jegyet is kínál a „gólyáknak”. Eszerint a 19.990 forintos bérlet - július 31-ig - 15.990 forintba kerül a frissen felvetteknek.

 

0 Tovább

Melegíts be a Szigetre a Budapest Parkban

Hamarosan újra miénk a Sziget. Tudjuk, hogy alig várod, ennek örömére pedig a Budapest Parkban már augusztus 5-én rákészülhetsz az év leghosszabb bulijára a Rival Sons és az Ivan and The Parazol koncertjével. Sziget Warm Up Fesztivál a „legfesztiválabb” budapesti szórakozóhelyen.

Hamarosan indul az ország legnagyobb bulija, a Sziget, ami ráadásul 25. alkalommal jelentkezik idén, de te már augusztus 5-én kaphatsz a Sziget-feelingből a fesztivál Warm Up buliján. Természetesen a buli nevéhez híven igazi fesztivál bandák csapnak a húrok közé ezen az estén is: egyenesen Kaliforniából érkezik hozzánk a Rival Sons, akik legutóbb a Black Sabbath turnéján nyitottak a búcsúzó zenekarnak. Most teljes show-val és új lemezükkel térnek vissza. 

A leginkább a ’60-as, ’70-es éveket megidéző, kissé pszichedelikus blues-rockot játszó banda egyre nagyobb rajongó táborok előtt koncertezik szerte a világon, bebetonozott helyük van az európai rock fesztiválokon. Egyedi hangzásuk kulcsa az, hogy dalaikat kvázi egy élő koncertként rögzítik, így már a felvételeikről is egyből érezzük azt az izzó, zsigeri és ösztönös energiát, ami a zenéjükből árad. A Rival Sons tavaly jelentette meg ötödik, Hollow Bones című albumát, ami hangzásában olyan nagyokat idéz, mint a Led Zeppelin vagy a Free. 

A Rival Sons előtt a szellemiségében és stílusában is közel álló Ivan & The Parazol játszik, valamint a szemtelen és piszkos garázs zenét játszó Dope Calypso. 

Az Ivan & The Parazolt, a ’70-es évek inspirálta, de modern hangzású beat zenéjével már nem nagyon kell itthon bemutatnunk, angol és magyar nyelvű dalaikkal mindig nagy bulit csapnak. A külföldön is egyre több rajongót gyűjtő csapat nemrég tért haza három állomásos amerikai turnéjáról. A srácok nem jönnek vissza szuvenír nélkül: a legendás Hollywood-i EastWest Stúdióban rögzítették legújabb EP-jüket a Grammy-díjas Wil Anspach producer irányításával. 

Végül, de nem utolsó sorban, akik az egész estét megnyitják, az őrült koncertjeiről híres Dope Calypso tagjai lesznek, akik őrült jelmezeikkel és tökös dalaikkal garantáltan megadják az este alaphangulatát augusztus 5-én, a Budapest Parkban.

 

0 Tovább

Újdonságok a STRAND Fesztiválon!

Egy hónap múlva ilyenkor már Zamárdiban süttethetjük a hasunkat az 5. STRAND Fesztiválon! A hazai- és világsztár felhozatal szinte mindenki előtt ismert, most azonban egy egész sor izgalmas újdonsággal rukkoltak elő a szervezők. Lesz kertmozi, tábortűz, Nagy STRAND Kaland, izgalmas előadások és beszélgetések, vándor vurstli, vidámpark, új koncertszínpad és még sok minden más – de nézzük sorban! 

Kedvezményes jegyek augusztus 1-ig kaphatóak. 

 

#HelloHungary Terasz 

Új helyszín a STRANDon a #HelloHungary Terasz, ahol 4 napon át egymást váltják a jobbnál-jobb zenekakrok és DJ-k. Itt lesz a ByeAlex és a Slepp, a Random Trip, a Bagossy Brothers Company, a Cimbaliband, Szalonna és Bandája, a Jetlag, a Solwave és még sokan mások! Részletes program ITT! 

 

Diákhitel Kávézó – tartalmas beszélgetések, minden nap 

A Diákhitel Kávézó idén is az egyik legfontosabb csevegős helyszín a STRANDon. Szó lesz párkapcsolati kérdésekről, önbizalomról, a becsületes hekkerekről és a depresszió kérdéséről, kezeléséről is. Minden nap délben jógával indul a nap, majd bemelegítőként az Open Kvíz várja a STRANDolókat. Részletes program ITT! 

 

Nagy STRAND Kaland 

A STRANDosok várják azoknak a baráti társaságoknak a jelentkezését, akiknek van kedvük 4 napon át naponta 1-1 nagy kalandhoz. Az első napon a STRAND helyszínén és környékén a kincskereső játék keretében összesen 1000 db sorszámozott, vonalkódos strandlabdát kell összegyűjteni, amelyek pontra és értékes-izgalmas nyereményekre válthatók. Másnap a legtehetségesebb tutajépítők remekelhetnek, pénteken fel kell fedezni a STRANDot és környékét, a zárónapon pedig Ki-mit-tud?-jellegű bemutatkozási lehetőséget kap mindenki. Az értékes napi nyeremények mellett azok, akik 4 napon át játszanak, 2018-as STRAND VIP-bérletet kaphatnak, balatoni szállással. 

Jelentkezni itt lehet! 

 

STRAND tábortűz 

Új helyszín a STRANDon a tábortűz, ahol az esti órákban naponta 4-4 önként vállalkozó varázsolhatja el alkalmi közönségét. Jelentkezni itt lehet! 

 

STRAND kertmozi 

A békebeli fesztiválok hangulatát idézi a STRAND kertmozi, ahol minden este 11 után 2-2 magyar filmet mutatnak be. Csatlakozz az M2 Petőfi Stábjához, legyél Te a STRAND Híradósa, és nyerj bejutási lehetőséget a fesztiválra: készítsd el a STRAND Híradót, amelyet elsőként csak a STRAND moziban a fesztivál közönsége láthat! Hozz magaddal pokrócot, heveredj le a fűbe, bújjatok össze és indulhat a mozi! Ha minden jól megy, popcorn is lesz. :) 

 

Vándor Vurstli 

„Itt a világ közepe, ha nem hiszed gyere be!” 

A vásári mutatványok és szemfényvesztések utazó parádéja, a Karzat Színház utazó játékparkja, a Vándor Vurstli, a STRAND Fesztivál meghívására első alkalommal ver sátrat a Balaton partján. Aki a kapun belép, a múlt század fordulójának vidám városligeti forgatagában találja magát, ahol a vásári szórakoztatás és szemfényvesztés számtalan csodája várja majd. Felsorakozik számos célba dobó, lövő és találó játékszerkezet, szerencse és jövendőmondó gépek, amik együttesen oly szórakoztatólag hatnak majd a közérzetre, hogy azokat múlhatatlanul érdemes lesz kipróbálni. 

 

 

M2 Petőfi TV – 4 nap STRAND 

A STRAND társházigazdájaként a Petőfi Rádió 4 napon át kíséri figyelemmel a fesztivál minden percét, az M2 Petőfi TV pedig élőben jelentkezik minden este a helyszínről, s megmutatja a kihagyhatatlan pillanatokat. 

 

Petőfi Pont 

Gyertek és találkozzunk a Petőfi Ponton, ahol napközben a Petőfi Rádió és TV műsorvezetőinek és kedvenc előadóitoknak legkedvesebb Arany János verseit ismerhetitek meg az Arany emlékévnek köszönhetően. A közmédia ifjúsági-tini sorozata különleges meglepetéssel készül, ugyanis a Holnap Tali csapata egy zenés produkcióvá duzzasztotta Arany János Mindvégig című versét, amit meg is hallgathattok a fesztiválon. 

Esténként Peter Sharp, a Petőfi Rádió rezidens DJ-je zenél. 

 

Reggeli torna 

Minden nap reggeli tornával indítjuk a napot a STRANDon – délben... A mozgás mellett persze fontos a fincsi reggeli is: mindenki, aki részt vesz a tornában, egy pohár kakaót kap ajándékba. 

 

A Balaton 500x 

Azok sem fognak unatkozni, akik alkotni szeretnek. Kortárs művészek érkeznek a STRANDra, akikkel közösen a tervek szerint 4 nap alatt 500 alkotás születik majd. A STRANDolók tetszés szerint választhatnak balatonos színezők közül, elkészíthetik a saját Balatonjukat. A helyszínen és a STRAND honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen tárlat az elkészült művekből. 

 

Jokó a STRANDon! 

A Telekom VOLT Fesztivál házigazdájaként elhíresült DJ-legenda ezúttal Zamárdit hódítja meg. Aki ott volt már bármelyik buliján, annak nem kell többet mondani róla, aki nem, az most ki ne hagyja!

 

0 Tovább

Anger bevallotta, hol volt az első... SZIN 2017

Egy sajátos idegenvezetést adott elő egy szegedi villamoson Anger Zsolt színművész, az alföldi város szülötte. Közben olyan dolgokat is elárult, amitől az érzkenyebb hallgatók el is pirulhatnak.

Anger Zsolt karrierje Szegedről indult, s most egy röpke időre visszatért szülővárosába, ugyanis a Szegedi Ifjúsági Napok „arcaként” arra vállalkozott, hogy ország-világ előtt bemutatja a várost. A Szegedet kettészelő villamosvonalon előadott idegenvezetést videóra is került. Az ismert színész a régi épületek láttán annyira belemerült a sztorizgatásba, hogy azt is kibökte, hol történt az első szerelmeskedés. KisSZINem, ez itt Szeged!

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.