Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Republic koncert szeptember 1-jén a Barba Negra Trackben!

ESEMÉNY ITT!

FIGYELJÉTEK A FACEBOOK OLDALUNKAT, MERT HAMAROSAN SORSOLUNK!

KEDVEZMÉNYES BELÉPŐK IDE KATTINTVA!

REPUBLIC DALSZÖVEGEK A ZENESZÖVEGEN A LINK ALATT!

0 Tovább

Zeneszöveg.hu beszélgetések - Beck Zoltán (30Y)

„Ha a szerző maga nem látja árnyaltan a világot, akkor abból nehéz árnyalt szöveget létrehozni” (Beck Zoli)

Beck Zoli a 30y frontembere, emellett zenél a Rájátszás produkcióval, testvérével a Beckekben, tanít a Pécsi Tudományegyetemen, aktív környezetvédő és ennek főzenekara is részese, dalszöveget ír, zenét szerez és természetesen lételeme a világról, önmagáról, valamint a valóság számtalan dimenziójáról való gondolkodás. 

Az interjúban őszintén beszél arról, hogy mit gondol a műről, a műalkotásról, az emberi létezés alapjairól és annak értelméről, a világ manipulatív hatásáról, valamint a dalszerzésről, a szövegírásról, a kezdő zenekarok támogatásáról és az ezzel kapcsolatos felelősségről, de arról is, hogy miért és mióta laknak denevérek a próbatermükben és hogy mit szeret Olaszországban.

Komoly, mély rendkívül elgondolkodtató beszélgetés, amely után az ember úgy érezheti: öt percre el kell csendesednie és elgondolkodnia mindazon, amit hallott.

Hamarosan érkezik a folytatás is, melynek gyorsabb eléréséhez  ITT tudtok feliratkozni a Zeneszöveg.hu Youtube csatornájára.

0 Tovább

A nyár legjobb napjai még csak most jönnek: indul a SZIN

Egy hét és vége a nyárnak, azonban még mielőtt szomorkodni kezdenénk ne feledjük, a java még hátra van, ugyanis augusztus 23-án indul a Szegedi Ifjúsági Napok, a legjobb módja annak, hogy emlékezetesen zárjuk a nyarat. 

A SZIN az ország egyik legrégebbi fesztiválja – jövőre ünnepli 50. születésnapját – a régi recept, a több ezer egyetemista, a Tisza-part és persze a szuper koncertek pedig remek ellenszerei a nyárvégi szomorúságnak. Idén bőven lesz is okunk a boldogságra, többek között olyan előadók lépnek fel a SZINen, mint Naughty Boy, az Enter Shikari, Inna, a Halott Pénz vagy éppen a Tankcsapda.

Persze a SZIN a zenei műfajok terén is igazán sokszínű, a kemény vonalas muzsikáktól kezdve az elektronikus és világzenén át a pop előadóig mindenki képviselteti magát. 

A napfény városában már szerdán indul a buli, ahol a post-hardcore Enter Shikari állati energiáival durrantja be a Borsodi Nagyszínpadot dubstep, trance és drum and bass ütemekkel átitatott dalaikkal, utánuk pedig a Tankcsapda folytatja.

Itt lesz még velünk Naugthy Boy is, aki egy külön, exluzív live show-val és legnagyobb slágereivel érkezik a SZIN-re az utolsó napon. Táncoltat még Inna és Észtországból érkezik hozzánk NOËP, aki indie inspirálta dalait keveri dance ütemekkel. A világzene szerelmeseinek is lesz különlegesség: a Shantel&Bucovina Club Orkestar a legnagyobb tömegeket megmozgató fesztiválokon lép lep a Glastonbury-től a Szigetig, érkezik a“Balkán rezeseinek királya” Boban Markovic és zenekara és visszatér az őrületes táncmulatságairól híres Russkaja, akik szívükbe zárták Szegedet és fáradhatatlan közönségét. 

A hazai szakma színe-java is „felvonul” a Tisza-parton, a folyamatos táncról olyan előadók gondoskodnak, mint a Halott Pénz, a Wellhello, a Blahalouisiana, a helyi kötődésű Honeybeast, az idén 10 éves Budapest Bár, a Csík zenekar a Kürtős Tanáccsal kiegészülve, a Brains, a Vad Fruttik, a 30Y és a Random Trip is.

Persze, a koncerteken túl is bőven akad látni és tennivaló a SZIN-en: minden délután lesz Dumaszínház, idén több medencében is megmártózhatunk a fesztivál területén és több tucat civil szervezet, egyesület, alapítvány és intézmény is felvonul játékaikkal és különféle ismeretterjesztő programjaikkal. 

A SZIN arra is büszke, hogy nemcsak, hogy a legnagyobb múltra visszatekintő hazai fesztivál, de az egyetlen Greener Festival díjas rendezvény is Magyarországon. Nem hiába érdemelte ki ezt a címet, ugyanis olyan öko-rafináltságokkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelemre és dolgoznak azon, hogy minimalizálják a fesztivál ökológiai lábnyomát, mint a tavaly nagy népszerűségnek örvendett Jégpohár, az Ehető kanál, a Szalma Szívószál, a RE:kocsma vagy éppen a Komposzt WC. 

A visszaszámlálás tehát elindult, augusztus 23. és 26. között indul a nyár legnagyobb búcsúztatója a SZIN. Ne hagyd ki te sem!

TOVÁBBI INFÓK ITT!

0 Tovább

FRISS PÁLYÁZATOK AZ NKA-NÁL - RÉSZLETEK A CIKKBEN!

Pályázatot írt ki az NKA Könnyűzenei Kollégiuma

Összesen 8 témában, többek között új, könnyűzenei művek megalkotására elnyerhető alkotói támogatásra írt ki pályázatot az NKA Könnyűzenei Kollégiuma.

RÉSZLETEK ITT!

Pályázatot írt ki az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma

Négy témában, többek között a hazai vagy külhoni településen megvalósuló magas színvonalú, kiemelt népzenei és világzenei nagy koncert, vagy legalább 6 alkalomból álló koncertsorozat támogatására írt ki pályázatot az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma.

RÉSZLETEK ITT!


0 Tovább

Sting október 13-án a Budapest Arénában!

Öt év után, világkörüli turnéja keretében egy vérbeli rock koncerttel tér vissza Budapestre Sting. Ez egy rendkívül gitárcentrikus turné, amely már most is óriási népszerűségnek örvend világszerte.  Sting tizenkettedik szóló stúdióalbuma, a 57th & 9th egy évtized után az első rock/pop lemeze, jelentősége óriási: még a turné is ezt a nevet viseli. Az egyik kritik ezt mondja a koncertről: "A koncert lüktetett, akár új dal, akár szóló sláger vagy klasszikus Police szám csendült fel. Sting egy univerzális mesélő, abból építkezik, amiből a legendák is születnek."  A budapesti eseményre a jegyek a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu. oldalakon keresztül vásárolhatók.

Direkt jegylink ITT!

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.