Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

CSÜTÖRTÖKÖN DALPREMIER: Zävodi + Berkes - LEMONäDE (& BRUNO MARS)

Hamarosan érkezik a klip is!

"I stole this voice from a Bruno Mars track"

E héten csütörtökön este debütál és ezzel a merész dumával kezdődik a DAL 2017 szemtelenül fiatal és tehetséges duójának új szerzeménye, amely a LEMONäDE címet kapta. A Zävodi + Berkes kettős dala az eddigieknél is belevalóbb, olyan tartalommal megtöltve, amely nemzetközi színvonalúvá emeli a projektet. Érdemes odafigyelni rájuk, hiszen egy rendkívül friss vonalat képviselnek a hazai zenei színtéren, olyasvalamit, amire ugyanakkor a nemzetközi porondon is kereslet mutatkozik.

Závodi Marcel a zeneszerző, szövegíró, zenei producer és övé a rap, Berkes Olivéré a dallamos ének - végtelen lazasággal, scratch-betétekkel és felhőtlen, durván előremutató, mai szemlélettel, a lehető legjobb arányban adagolva a fent említett összetevőket.

A LEMONäDE-hoz hamarosan érkezik a klip is, amelyre ezek jelzők szintén igazak lesznek, csak lazaságra és merész előremutatásra számítsatok!

DALSZÖVEG ITT!

0 Tovább

Nemzetközi YouTube-sztárok a Budapest Music Expón

Pénteken indul az egész hétvégén át tartó kavalkád

Három napon át építik a Hungexpo F és G csarnokában minden idők legnagyobb közép-kelet-európai zenei kiállítását, a Budapest Music Expót, hogy aztán október 6-tól három napon át a zenéé legyen a főszerep. A rendezvényen több nemzetközi sztár is fellép, többek közt a világ legismertebb női dobosa, Anika Nilles, és Kaz Rodriguez, aki Rita Ora ütőhangszerese és Rihanna dalszerzője is. Az expo minden programja ingyenesen látogatható.

Területét és a kiállítók számát tekintve is az idei lesz az eddigi legnagyobb Budapest Music Expo. 17 ezer négyzetméteren 82 standot és 6 színpadot építenek fel kedd reggeltől csütörtök estig, hogy aztán pénteken elindulhasson a zenei kiállítás. Ahogy korábban, idén is több tízezer hangszert lehet kipróbálni, továbbá dj-eszközöket, fejhallgatókat, lemezjátszókat. A rendezvényen 300 koncert és hangszerbemutató lesz. Fellép többek közt a Brains, a Hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Magashegyi Underground, a Leander Kills a Belmondo, Petruska, a Baron Mantis és az Eztán együttes.

Idén több külföldi fellépője is lesz az expónak. Hangszerbemutatót tart Alex Hutching gitáros, akinek oktatóvideói a legnézettebbek a témában a neten. Anika Nilles német muzsikus is megmutatja tudását, ő a világ leginnovatívabb, és egyben legismertebb női dobosa. Van olyan videója, amit már 3 millióan tekintettek meg a YouTube-on. Fellép továbbá Kaz Rodriguez session dobos, aki jelenleg Rita Ora mögött üti a bőröket. Emellett dobsáv nélküli zenéket ír és ad ki ütőhangszereseknek. Épp most lett a legutóbbi CD-je aranylemez az Egyesült Államokban, ami 300.000 eladott példányt jelent. Kaz Rodriguez zenei producerként is dolgozik, többek közt Rihanna egyik dalszerzője.

Zenészként érdemes kilátogatni a Hungexpóra a workshopok és iparági szakemberek előadásai miatt is. Olyan témákban lesznek beszélgetések, mint például a zenei brandépítés, a koncertezés melletti bevételi lehetőségek zenészeknek, zenék népszerűsítése a social media által, illetve jó tanácsok házi stúdió építéshez.

A Budapest Music Expo ad helyet az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutató döntőnek. Itt a fővárosi és a megyei versenyek győztesei mérik össze tudásukat, és a zsűri által legjobbnak ítélt formáció 1 millió forintnyi hangszert- és hangtechnikai berendezést kap, illetve a Cseh Tamás Program kollégiumától 2 millió forintot. 

Hagyomány a kiállításon, így idén is átadják az Öröm a Zene Díjat hazai zenészeknek, zeneipari szakembereknek. 12 kategóriában osztanak elismeréseket, nevezetesen: az év különdíja, zenésze (szakmai és közönségdíj is), helyszíne, zenepedagógusa, felfedezettje, hangmérnöke, hangtechnikusa, világosító és látványtechnikusa, hangszerjavító műhelye, zenei újságírója valamint a Budapest Music Expo különdíjas terméke.

A kiállítás október 6-án, pénteken 10 órakor nyílik, minden programja ingyenesen látogatható.

Facebook esemény itt.

Web itt.

0 Tovább

Átrobogtak rajtunk a Kövek -Rolling Stones 2017.09.16 Red Bull Ring, Spielberg/Ausztria

#KONCERTBESZÁMOLÓ

Szeptember 16.-án a spielbergi Red Bull ringen rendezték meg Mick Jagger és barátai, más néven a Rolling Stones koncertjét! Szombat reggel 8:00 indulás, 12 óra maradt kiérni, elfoglalni a szállást és odaérni a hoteltól 70km-re található Spielbergbe, mert itt volt a legközelebb szabad szoba… na igen itt már gondoltam hogy eljönnek mások is! Az út könnyed volt az autó jól fogyasztott (4.8L/100km) aminek örültem, kiérkezés, szuper jó hotel, tök jó bútorok,  szép szoba, rohadt hideg, ez ausztria. Tetszett, minden rendben mindenhol, minden pont a helyén, tisztaság, fegyelem ilyesmik.           Indulás a Koncertre már este 18:00 van és még oda kell érni, parkolni, bejutni, inni egy sört(volt Rolling Stones-os pohár). Autópályán Graz után mindenhol Stau(dugó- megnéztük!).  Könnyed 60km-t 2 óra alatt sikerült megtenni, külön Rolling Stones sáv, pályán világító Rolling Stones  jelzőtáblák, nagyjából 30.000 autó, rend, fegyelem, nyugalom mindenhol.

Ja és Stau! Megérkeztünk Spielbergbe, végre, be is jutottunk, amit egy laza 10perces séta előzött meg a parkolótól emelkedőn a pályáig, volt aki 10km-t sétált, mondjuk sportosak is ezek az osztrákok. Bent vagyunk, fémdetektoros átvizsgálás, zsebek kiürítése, fő a biztonság, amúgy tök jogos, jegyek is jók, mert ugye ezen is mindig aggódunk, szóval benn vagyunk, ott ahol az ördöggel szimpatizálnak 70+os bácsik, ott ahol csak a rock n roll számít. Egyre közelebb a színpadhoz, a bejárattól kb. 10 méterre, a színpadtól nagyjából 200ra már vádli középig érő sártengerben voltam mocsári teknős, és kezdtem azt érezni nincs meg a rend, a fegyelem, a nyugalom, hiányzik az a híres osztrák precizitás, a tökéletesség..  Megálltunk kb. 80 méterre a színpadtól egy műanyag pallón, ami a földre volt terítve, ezzel próbálták orvosolni azt, hogy ott már 40-60cm-s lyukak voltak vízzel teli, a mocsárban. Egyébként mentségükre szóljon, hogy ebből a járható felületből, azért volt egy jó 50-70 méter!  Kezdődik a koncert! 20:40 van 10perc csúszás és kisasszézik a színpadra egy teli flitteres zakóban Mick Jagger.  -uhh uhh, uhh uhh, symphaty for the devil, bekezdtek, a díszlet lángokban, tökre pokoli volt a hangulat, a bácsi kicsit öreg, de még mindig brutál! Az a hang, az a színpadi megjelenés, ahogy lenyomott 2 órát, könnyedén, rutinból, összesen 6perc szünettel, amikor éppen Keith Richards énekelt két számot. Lehetett volna egy is, de jó volt, mert a második alatt azt számoltam hányszor esik el még ember a mocsárban és, nem olyan sok:  kettő! Lenyomták az összes klasszikust, tényleg volt minden, rock n roll időutazás, egy hibernált hanggal, egy bomba formában lévő közönség kedvenc gitárossal, az örökifjú szintén pengető Ronnie Wood-dal, és a mindig elegáns dobos Charlie Wats-szal. Tisztelte, és szerette őket 59000 ember. Mindenkinek tetszett akivel beszéltem ott, mindenki elégedett volt a produkcióval, viszont ugyan ennyien voltak elégedetlenek a borzalmas helyszínválasztás, és legfőképp a dagonya miatt. Kedvenc cipők, jó farmerok lettek oda, elvesztek az osztrák honban ezen az estén.  A színpadi játék lehet hogy egyedülálló lett volna ha.. ugye itt a ha, annyira nem jó belerakni ezt a szócskát, lehet… ezt se jó.. na mindegy lehet ez lett volna a legjobb, legérdekesebb koncert amin valaha voltam. Tényleg mindenki jócskán a 7. x-ben mocorog a zenészek közül, és nem is nagyon van még egy ilyen népszerű, és ilyen idős együttes, de ez olyan mint a lehet meg a ha, szóval  nem szólt úgy, nem nézett ki úgy, nem ugráltam úgy, nem ordítottam úgy, nem éreztem magam úgy. ..  Tudod, ahogy kell ilyenkor, amiért utaztam ennyit, és dugóban, stauban álltam ennyit!  Vége lett, egy számmal a vége előtt jöttünk el, mert a parkolás annyira távoli, és nagyon kiszámíthatatlan volt, hogy még 10km re az autópályán is láttam az ott lerakott autókat külön dugóban a parkolóban. Ausztria, ez a lebonyolítás egy öngól volt, Rolling Stones ez a koncert zseniális lett volna, ha, de..

B+

 

0 Tovább

Az álom véget ért - Guns N Roses/ Bécs, Ausztria Ernst Happel Stadion 2017.07.10.

#KONCERTBESZÁMOLÓ

Hetfő délután 14:00 a jegyek nálam, indulás Bécsbe ahol 19:40-kor fellép a Guns N Roses. Az autópályán már Győrnél dugó, minden autóban ismerős ruházatú emberek, mosonmagyaróvári kúton csak rocker, mindenki tudja hova megy a másik. Ausztriába átérve nagyon nagy torlódás egészen a stadion bejáratáig, 5órás autóút ide vagy oda megérkeztem, már csak át kell sétálni egy 1.5 kilométeres erdős szakaszon és ott is vagyok! Beengedés körülményes, minden részletre figyeltek, dupla fémdetektoros ellenőrzés, egy kapus és egy kézi kütyüvel. Minden oké, jegy működik, irány fel a lelátóra, mert ülő jegy volt.

19:40 megjelenik Slash a gitár ugyan úgy szól csak halkabb, a sör és a cola drágább, guns n roses-os pohár sincs, de ettől nem dől, össze a világ. Axl fut ki a színpadra érthetetlenül üdvözli, a tömeget majd lemegy, kisvártatva visszatér, már a megszokott stílussal, kezdődik! Az első 4-5-6 számot szeretném ezúton elcserélni bármire, ami visszaadná a prágai koncert hangulatának 1%-át, de ettől még nem dől össze a világ. Axel számonként tűnt el a színpadról hosszú percekre, körülöttem magyarok beszélgetnek: „te, ez play back – ja, szerintem is” jött a válasz. Nem tudom megítélni nem ezért voltam ott csak arra vártam történjen valami, ami olyan katarzis élményt nyújt, tudod olyat, amit más nem. Nem így lett, szakadó esőben lenyomták a bulit, ők is áztak, sokszor kínos pillanatok voltak, minden szám máshogy szólt, minden egy kicsit rosszabb volt. Aki ide tudott eljutni annak egészen szenzációs lehetett, mégis csak egy legendás formációt néztek, de ha ezek az emberek ott lettek volna ahol én, ők is csalódottak lennének. Nagyon elkeseredett voltam. Tovább szerettem volna álmodni, és végig bíztam abban, hogy így lesz. 2óra 40perc után vége lett, jó volt, mert nem mondanék rájuk sosem rosszat, zsenik, egytől egyig, de felkeltem.  Elindultam a parkolóhoz, át az erdőn, ami nem volt kivilágítva, így ez a séta is hosszabb lett.  Arra jó volt, hogy rájöjjek; ettől nem dől össze a világ!

B+

0 Tovább

Valahogy így kell! - Guns N Roses/ Prága, Csehország  Letnany repülőtér 2017. 07. 04.

#KONCERTBESZÁMOLÓ

Reggel 6:00 indulás Prágába a Guns N Roses turné csehországi állomására. Jó útviszonyok, sima egyenletes tempó, kicsivel több, mint 6órás menetidő és ott is vagyunk, szállás elfoglalva klasszikus cseh motel, szuterén szoba. Egy nappal a koncert előtt érkeztünk így volt időnk kicsit körbenézni a városban, Károly híd, Vencel tér, kocsmák, kocsmák, meg voltunk még kocsmákban is! Ami elsőre feltűnt, hogy minden második ember ugyan olyan pólóban van, mint én, valami zenekar logója volt rajta, két pisztoly, rózsák, igen tudom már, itt lesz a koncert!  Július 4 reggel 8 óra van, alig bírtam aludni az este, fejem fájt a sörtől, de éreztem, hogy hamar elmúlik, mert tudtam valami egészen elképesztő dolog vár rám! Ebéd után indulás a helyszínre a Letnany reptérre, villamossal kb. 20percet utaztunk, aztán metróval 15percet, 17:00 kapunyitás, valamivel több, mint 15percet késtünk, ez elég volt, hogy lássunk nagyjából 25000 fanatikust, aki velünk együtt készült erre az egészre. Bent vagyunk, sor, fennakadás nélkül, minden nagyon hamar lepörgött, szinte semmi ellenőrzés.

Hatalmas terület, és alig pár ezer ember van még csak, igyunk egy sört, majd megint egyet, nyolcnál leálltam, mert még nem kezdődött el a buli, de Guns N Roseses pohárból adták, ami nagyon tetszett (még mindig tetszik). 19:00- a Zenekar a színpadon, most is kiráz a hideg J, eszméletlen kezdés, eddigre 130.000, más hírek szerint 150.000 ember gyűlt össze, Axl Rose csúcsformában kezd Slash igazi profiként második vezér, nagyjából egyenértékűek, ez látszik! A basszusgitáros Duff McKagan, fitten fiatalosan, kisportolva zúz! Hihetetlen hangulat, kb. 3 számonként Axl lement valahova, de mindig átöltözve tért vissza, kipihenve, üdén, biztos elfáradhatott, mert azért ő sem 20 éves már. A hangjára panasz nem lehetett bár nagyon sokat rásegített a szintetizátornál ülő kék, zöld hajú hölgy: Melissa Reese, véleményem szerint sok terhet vett le a Rock ikon válláról, de jó volt, így volt egy nagy egész!  Aznap este szólt ott minden, amiért az a rengeteg, de tényleg iszonyatosan sok ember odalátogatott. Utolsó szám a Paradise City volt, röpke 15percig tartott, szerintem nem bírta abbahagyni, annyira feltöltötte a tömeg, ez a buli, a fesztivál hangulat, hogy lehetetlen volt leállni! Menetidő vége, 3óra 10perc eddig tartott a legjobb koncert, amin életemben jártam, mehetünk vissza a szállásra, de hogy jutunk ki? Mit csinálnak ennyi emberrel? Jár még ilyenkor a metró, és a villamos? Nagyon sima volt az egész, kis torlódás a kijutásnál, 10perc majd a metrónál szintén 10, de nem elviselhetetlen. Jó! Voltunk páran, de mindenkiben dolgozott az élmény, amit ez a Zenekar adott nekünk. Jön a metró, nagyjából 5 másodpercenként, ahogy az egyik elmegy rá a másik, mindegyik teli a harmadikra fértünk fel, és a villamos is járt, szóval hamar visszaértünk. Aludni aznap este kicsit nehézkes volt, úgy voltam vele, ha lefekszem, lehet  felkelek, hogy csak álom volt.  Eldöntöttem ott leszek Bécsben pár nap múlva és még egyszer szeretném látni ugyan ezt, át akarom élni megint ezt az egészet!

B+

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.