Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mujahid Zoltán összes dala elérhető világszerte a digitális zeneáruházakban

Újabb előadó csatlakozott az ECDC.hu által világszerte digitálisan terjesztett előadók sorához.

Mujahid Zoli, aki egy ország előtt vált ismertté a Megasztár korai szériájában, immár összes lemeze megvásárolható a digitális áruházakban is. Óriási kincsek ezek, hiszen kiváló minőségben már nagyon nehéz hozzájutni a dalaihoz, most azonban a teljes életműve megvásárolható és élvezhető formában vált elérhetővé.

Zoli, aki már egészen kis korában elkezdett zenével foglalkozni és egészen a jazz-ének tanár szakos diplomáig jutott, majd jazzongorát kezdett tanulni.

A pop, a soul, britpop és a funk és nagyon közel áll hozzá, koncertjeinek repertoárja is  ezen műfajokból építkezik.

Inspirálólag hatottak rá olyan előadók, mint George Michael, Whitney Houston, Beyoncé, Stevie Wonder és George Michael, akiknek a szerzeményeit gyakran beépíti a fellépéseibe is, ugyanakkor vallja, hogy koncertjei nem lennének teljesek magyar nyelvű dalok nélkül, így saját, anyanyelvű dalai mellett elmaradhatatlanok Máté Péter vagy Cserháti Zsuzsa, Demjén Ferenc és az LGT klasszikusai is.

Zoli tavaly állandó tagja volt a „Cserháti Zsuzsa – Máté Péter emlékkoncert” elnevezésű országos koncertsorozatnak, melyben Tóth Verával, Keresztes Ildikóval és Varga Miklóssal lépett színpadra.Immár a Budapest Jazz Orchestra oszlopos tagjaiként, számos sláger jegyzőjeként, valamint a legutóbb Eurovíziós Dalfesztivál legjobb négybe jutott versenyzőjeként jelenleg sem tétlenkedik, ősszel újabb meglepetés várható Tőle, amelyre már most érdemes felkészülni, hiszen igazán egyedi dolgokkal készül majd előrukkolni.

Legutóbbi, Eurovízió döntős dala, a Beside You klipje:

https://www.youtube.com/watch?v=90_w4zr5Xio

További Mujahid Zoli információk és dalszövegek:

http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/267/mujahid-zoltan-dalszovegei.html

Egyéb infók:

www.ecdc.hu

www.zeneszoveg.hu

0 Tovább

A Super Stupid világszerte a digitális zeneáruházakban

„Erős effektekre épített hazai grunge rock”


A nagysikerű, Budapest című dal klipje:
https://www.youtube.com/watch?v=kaSRbOOdIB0

Újabb csapat csatlakozott az ECDC által képviselt előadókhoz: a grunge / rock stílusban alkotó Super Stupid formáció 2014-es lemeze, amely a The Original Fire címet viseli. 

A zenekar 2009 végén alakult meg, hogy grunge rock kedvenceink előadásával szórakoztassák magukat és baráti körüket. Kezdetben a repertoárt főleg Rage Against The Machine és Audioslave feldolgozások alkották. Ezekre az alapokra hamar kialakult egy dinamikus, egyedi hangzásvilág, melynek fontos részét képezik a gitár és basszus effektek. A koncertek bulizós, energikus hangulata egyre nagyobb közönséget kezdett vonzani. A budapesti rock klubokon kívül vidéki városokban és fesztiválokon is elkezdtek fellépni (Deseda feszt, Szeptember feszt, Angus klub, Dürer kert, Corvintető,stb.). 
Új kihívások után nézve, feldolgoztak Depeche Mode és Joy Divison számokat is, 2012-ben saját számokon kezdtek dolgozni, s a tíz saját szerzeményt és egy MC5 feldolgozást tartalmazó The Original Fire című albumot két évvel később ki is adták. 
Budapest című számunk több vidéki rádió mellett, január 18-án bekerült a Juventus rádió Budapest hangjai című műsorába és azóta is rendszeresen lejátszásra kerül, emellett pedig Reverbnation országos és budapesti, rockzenei toplistáján folyamatosan az élmezőnyben szerepelnek.

További Super Stupid információk és dalszövegek:
http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/6809/super-stupid-dalszovegei.html

www.zeneszoveg.hu
www.ecdc.hu
 

0 Tovább

A Zeneszöveg.hu bemutatja: MLNRTMS szerzői est​ - Szólóban áll színpadra az AFC frontembere

2015.09.26., szombat, Muzikum, 20.00

Több, mint egy éve indította útjára szerzői estjeit az AFC frontembereként ismertté vált MOLNÁR TAMÁS, aki ezúttal egy szál akusztikus gitárral mutatja be külön erre az alkalomra hangszerelt dalait. 


"Ezt a produkciót anno azért hívtam életre, hogy egy komfortzónán kívüli helyzetben próbáljam ki magam és a dalaim. A korábbi előadásokon eleinte zongora, majd akusztikus gitár kísért, ezen az estén azonban a végletekig csupaszítom le mind az AFC-s, mind a más előadóknak írt dalaimat, melyek ilyen formában itt meztelenkednek először" - tette hozzá Tamás, akinek a Zeneszöveg.hu gondozásában ezen a napon jelenik meg a kedvenc szerzeményeiből összeállított kottakönyve is, melyhez elsőként itt juthat hozzá a közönség. Azt est vendége Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere, valamint Marek lesz, akit többek között az AFC-ből is ismerhet a közönség.

Idő: 2015.09.26., szombat, 20.00

Hely: Muzikum Klub & Bisztró, 1088, Budapest, Múzeum utca 7.

Beugró: 1500 / 2000 Ft

Jegyvásárlás: http://www.zenekupon.hu/zeneszoveg-hu-bemutatja-molnar-tamas-szerzoi-est-szeptember-26.html

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1629268314028628/

0 Tovább

Zenés(z) beszámoló a 2015-ös Dallamos Villamosról

"Köszöntjük a Twin City járatának utasait, köszönjük, hogy a Dallamos Villamost választották! Kellemes utunk lesz, a hőmérséklet 26 Celsius fok, szélcsend és lágy ringatózás várható. A kijáratokat a szokott helyeken találják, kérjük, hogy a forgatócsoportokat és az ülések háttámláját minden esetben hagyják függőleges helyzetben! A hangulatot bent hangos hujjogatással, kifelé látványos integetéssel jelezhetik." - így indultunk az együttesünkkel az idei Dallamos Villamos első járatával Újbuda-központból, ami már az indulásnál tömve volt, és nem tudtuk elképzelni, hogy a többi megállónál hogyan férnek majd fel új felszállók.

Azt hittük, fel vagyunk készülve mindenre: lapos talpú cipő minél nagyobb felületen ragaszkodni a padlóhoz, hátam egy kapaszkodónak támasztva, egyik lábam hátul megvetve, másik a mikrofonállvány talpán, bal kezemben hegedű, jobb kezemben vonó. Ennél védtelenebb akkor sem lettem volna, ha frissen lakkozott körmökkel állok egyedül, egy sötét erdő közepén. Azóta tudom, mi az ilyen performansz 2 legváratlanabb momentuma: az elindulás és a mikrofonállvány időnkénti előrevetődése, amit jobb esetben szájjal, rosszabb esetben foggal tompítunk.

Az indulás egy váratlan rándítással megkísérelt hanyatt lökni, amitől kiszakadt belőlem egy kisebb sikoly is, így a szerelvény egy hatalmas röhögéssel vágott neki az útnak.

Twin City

A szokatlan környezet felszabadította az örömöket, és elengedett minden visszafogottságot. Ha a ritmus úgy hozta, együtt ugráltunk mindannyian, vagy amíg mi zenéltünk, az utasok a nagykörúti gyalogosnak kiabáltak, integettek, nevettek kifelé. Mindenki a hangos szerelvényeket nézte, ami gyanús, hogy jócskán tolta kifelé a hangerőt, mert az autósok már messziről ránk csodálkoztak. Megint kiránduló gyerekek lehettünk, akik jókedvre és visszaintegetésre bírhatják az utcán lévőket, amit minél morózusabb arcból tudnak kicsikarni, annál hangosabb a villamoson az öröm.

Közben kamerák kint-bent, fent-lent, stábok cserélődnek az Oktogonnál, mi pedig aktuálisabbak nem is lehettünk volna, amikor a Pont így jó c. dalunkban ahhoz a részhez értünk, hogy:

"Ablak lehúzva, így szeretem,

Olcsó a kocsim, mert megtehetem"

Gondolatban ezt a jó öreg nosztalgia-villamosra vetítettük, így kollektív nevetésbe fulladó, hangos skandálással gurultunk be a Széll Kálmán téri végállomásra.

A Dallamos Villamos a zenei élményen túl egy őrült vidámparkká változtatta a fővárost azoknak, akik végigutazták, a hangulat pedig a szokott körúti szombati jókedvet egy összetartozás-érzéssel pár órára új dimenzióba emelte.

A saját koncertünk után visszaszálltam, és este 10 óráig körbe-körbe mentem a többi együttessel. A HaSzüNa alatt már a szerelvény életét féltettem, mert a ska-s ugrálás annyira intenzív lett, hogy a szomszéd kocsiból is aggódva néztek át. A biztonságot a TükeZoo viszont nem vette félvállról: a fiúk biciklis sisakban tolták végig a koncertet.

A szerelvény hátsó részében egy fiú, kvázi lelkes önkéntesként dorombon kísérte az épp játszó TükeZoo-t. Mellé álltam, és legnagyobb döbbenetére, a táskámból előkaptam a saját dorombomat.

A Dallamos Villamoson bármilyen váratlanság és hihetetlenség megtörténhet. Összességében, ide ha valamivel készülni kell, akkor az ez a kettő. :)

 Óriási köszönet a Zeneszöveg.hu-nak azért a hatalmas munkáért, amivel ezt összehozták, minden elismerés a BKK-nak a partnerségért, és hatalmas köszönet a BKK helyszínen dolgozó és segítő minden munkatársának! A sofőröknek, akik parádés biztonsággal és együttérzéssel vezették a szerelvényeket, a BKK-s hölgyeknek, akik segítették a Zeneszöveg helyszíni munkáját (és akik ugyanúgy végigtáncolták az utat!), továbbá a biztonságért és gördülékeny üzemért felelős, helyszínen dolgozó BKK-kollégáknak, nem utolsó sorban pedig a Rolandnak a remek hangosításért!

Minden utas azt kérdezgette, miért csak egy egyszer egy évben...? Az idei élmény ugyan pótolhatatlan, de megismételhető...! Találkozzunk jövőre a négyeshatoson! ;)

______________________________________________________________________

Média-beszámolók:

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/186025_zenelo-villamos.html

http://www.petofilive.hu/video/a-dallamos-villamos-ujra-a-sineken/

http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/5272

0 Tovább

Újra sínre lép a Dallamos Villamos!

2015. szeptember 12. szombat, 15:35-kkor ismét robogni kezd a különleges nosztalgia járat. 

5 évvel ezelőtt a Magyar Dal Napja beharangozó eseményeként először indult útjára a Dallamos Villamos, amelyen egész délután élő zene mellett utazhat a nagyközönség, megismerkedve a fiatal tehetséges zenekarokkal és a Budapesti Közlekedési Vállalat egy egészen új arcával is.
Idén a Zeneszöveg.hu szervezi a szeptember egyik leghangulatosabb fővárosi eseményét. A 4-es vonalán járó nosztalgia szerelvény mindkét kocsijában ismert és fiatal muzsikusok játszanak élőben és végállomástól végállomásig vadonatúj, valamint ismerős dalokkal szórakoztatják a közönséget. A villamosra érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki felszállhat, így plusz költséget sem jelent majd. Az exkluzív helyszín és közvetlen hangvételű rendezvény a lehető legközelebb hozza a magyar zenét az emberekhez és ez az örömzenélés mind a fiatalabb mind az idősebb korosztálynak lehetőséget nyújt újabb arcát megismerni és felismerni a hazai minőségi zenének.

Emellett idén is kiadásra kerül a „Zeneszöveg kiskönyv” melyben dalszövegek és további érdekes információk szerepelnek a rendezvénnyel és a fellépőkkel kapcsolatban.


Több, mint 16 zenekar cserélődik majd a járaton, ahol délután 15.35-kor kezdődnek a koncertek és este 22.00 után fejeződnek majd be. Olyan nevek csatlakoznak majd a Dallamos Villamoshoz, mint Varga Viktor zenekara, a Varga Banda, Mujahid Zoltán, valamint Kardos-Horváth János, a Kaukázus zenekar frontembere és a sérült (elsősorban értelmileg és látásban akadályozott) előadókból álló Nemadomfel együttes is. A fellépők között szerepelnek olyan kisebb zenekarok, akik ezáltal bemutatkozási lehetőséget kapnak, erősítve azt a missziót is amelyet a Zeneszöveg.hu már több, mint egy évtizede végez hazánkban azért, hogy minél szélesebb körben juttassa el hazánk színes zenei kínálatát a zenekedvelőkhöz, valamint támogassa a feltörekvő zenekarokat, szerzőket.

Jöjjön, akinek van kedve ünnepelni a Magyar Dalt! 

Részletes műsorért KATT IDE!

Egy kis kedvcsináló:
 

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.