Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

KÉSZÜLJ A VOLT-RA A SUBSCRIBE DVD-IVEL! VEDD MEG MOST KEDVEZMÉNYES ÁRON A RITKASÁGOKAT!

A Subscribe lép fel a Linkin Park előtt a VOLT-on június 27-én!

A VOLT-on először lép fel hazai színpadon az amerikai szupercsapat, a Linkin Park.

Az ünnepi koncert apropóján idén egyetlen alkalommal újra színpadra áll a Subscribe, az éjszakai headliner szerepét pedig a Brains tölti majd be.

Ebből a kivételes alkalomból a Zeneszöveg.hu és a Zenekupon.hu egy különleges ritkasággal készül a legnagyobb rajongóknak: a hazai zenei élet egyik legsikeresebb alterrockmetal zenekara, amely már jó ideje nem koncertezik, korábban több DVD-nyi anyagot is kiadott, rendkívül igényes csomagolásba zárva, melyek mára igen limitált példányszámban érhetőek el.

Mi azonban találtunk még a készületünkben pár Subi DVD-t, melyeket most kedvezményes áron vásárolhattok meg a Zenekupon.hu oldalán.

KATT A DVD CÍMÉRE!

SUBSCRIBE: ÁTHANGOLVA / RETURNED DUPLA DVD

SUBSCRIBE: BOOKMARKS CD+DVD

SUBSCRIBE DALSZÖVEGEK A ZENESZÖVEG.HU OLDALÁN IDE KATTINTVA! 

Subiék az alábbiakat nyilatkozták a felkérés kapcsán: „Azt a megtisztelő felkérést kaptuk a VOLT szervezőitől, hogy játsszunk a műfaj-ikon Linkin Park előtt, amire természetesen nem tudtunk nemet mondani.

A VOLT nulladik napján egyszerre több színpadon is elindul a fesztivál. Rögtön a Linkin Park koncertje után Linkin Park afterparti indul, a nagyszínpad headlinereként pedig a Brains csap a húrok közé. Magyarország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekara törzsvendégnek számít a VOLTon. A csapat jelenleg legújabb albumán dolgozik, amelyről a VOLT közönsége minden bizonnyal már kap némi ízelítőt.

Májusban indul a negyedik Nagy-Szín-Pad!, a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió tehetségmutató versenye. A győztes produkció ugyancsak a Linkin Park napján szerepelhet a VOLT Nagyszínpadán

Részletes információ és jegyelővétel IDE KATTINTVA!

0 Tovább

Pályázzatok nívós fellépésekért!

Jelentkezz a Hagyományok Háza és a Hangvető közös pályázatára, lépj fel a Müpában a Budapest Ritmo-n, a cseh Colours of Ostrava fesztiválon és mutatkozz be a nemzetközi világzenei koncertélet meghatározó képviselői előtt!

Kik pályázhatnak?

Népzenei és világzenei együttesek, előadók, formációk, amelyek Magyarországon vagy a Kárpát-medence más országaiban működnek, és eredeti magyar vagy nemzetiségi népzenét vagy feldolgozásokat játszanak.

Mit nyerhetsz? 

Felléphetsz a Budapest Ritmo, illetve a Colours of Ostrava showcase szekciójában.

Bekerülsz a Hagyományok Házának nemzetközi portfóliójába.

Miért jó, ha fellépsz a Ritmo-n vagy a Colours of Ostraván?

Mert a közönségében mindkét helyszínen ott lesz a nemzetközi szakma mintegy 30-50 fontos külföldi szereplője is – fesztiválszervezők, újságírók, promoterek, ügynökök.

Miért jó, ha bekerülsz a HH protfóliójába?

A HH az adott évben a nemzetközi területre történő kiajánlásaiban, projektjeiben használja fel a portfóliót, tehát jó eséllyel sokan megismernek világszerte és jobb eséllyel indulsz hazai és nemzetközi fellépésekért.

A pályázat benyújtásának határideje:

 2017. március 15., 24:00 óra

A pályázati kiírást ITT találod.

Ilyen az, amikor a Müpa fesztiválhelyszínné változik a -CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül megvalósuló, a Hangvető szervezésében létrejövő - Budapest Ritmo miatt, ahol te is felléphetsz, ha a szakmai zsűri beválogat a legjobbak közé:

0 Tovább

Zsombói Szabadtéri Színpad 2017

Parádés szereposztással – Esztergályos Cecília, Verebes István, Oszter Sándor, Mahó Andrea szereplésével, és nem kis meglepetésre Gundel Takács Gábor felkérésével – készül a Zsombói Szabadtéri Színpad idei előadássorozatára a Csókos asszony című operett. A július 7. és augusztus 6. között tartó nyári programkínálatban, túl az operetten, lesz 100 Tagú Cigányzenekar koncert sztárvendégekkel, két ExperiDance produkció és színpadra kerül egy musical premier is.

Ötödik alkalommal várja a szabadtéri fesztiválok iránt érdek­lődő nagyérdeműt a Zsombói Szabadtéri Színpad 2017 nyarán. A Szegedtől mintegy 20 km-re fekvő nagyközség nyári előadá­saival, a maga egyedi megjelenésével már eddig is figyelemre méltó, folyamatosan erősödő részévé vált a magyar szabadtéri színházi kultúrának. A 2017-es esztendő július 7. és augusztus 6. közötti nyári programkínálata azonban az eddigiekhez képest még markánsabb helyértéket kölcsönöz a Zsombói Szabadtéri Színpadnak, ahová a jövő évadban több mint 10.000 vendéget várnak.

A hely különlegessége, hogy a nagyközség szívében, egy­máshoz közel, két olyan speciális hangulatú helyszín található, amely mind befogadóképességét, mind a környezetét tekint­ve egymástól meglehetősen eltérő. A sport- és szabadidőköz­pont egy festői, erdővel övezett területen található. Itt épül fel az 1500 férőhelyes nézőtér és a hozzá tartozó színpad, amely 6 estén keresztül ad színvonalas helyszínt a programban sze­replő előadásoknak.

A 2017-es műsorpalettán itt lesz látható a Csókos asszony című operett parádés szereposztással, benne Oszter Sándorral, Verebes Istvánnal, Esztergályos Cecíliával, Mahó Andreával és a szervezők reményei szerint Salvator Philippo főkomornyik szerepében a kiváló sport-kommentátorral, Gundel Takács Gáborral. Ide érkezik majd az ExperiDance produkció az Én, Leonardo – A fény születése és a Nostradamus – Világok vándora című táncprodukciókkal.

A CSÓKOS ASSZONY DALSZÖVEGEIT ITT TALÁLJÁTOK.

Júli­us 29-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar, melynek koncertjén a Balkan Fanatik lép fel vendégegyüttesként, a Mayossa Tánc­együttes 40 néptáncosának közreműködésével.

A másik helyszín a Rózsa Sándor Csárda, amely az amfiteát­rumként működő környező erdővel kiegészülve patinás hátteré­ül szolgál az előterébe megálmodott produkcióknak. A 2016. évi Rózsa Sándor Legenda című előadás után idén nyáron a Lúdas Matyi című musical fogadja két alkalommal az érdeklődőket a 600 férőhelyes nézőtéren.

0 Tovább

BORNAI TIBOR szólólemezei világszerte elérhetőek a digitális zeneáruházakban!

A KFT ALAPÍTÓTAGJÁNAK FRISS HÍREI!

BORNAI TIBOR, a KFT zenekar alapító tagja, zeneszerzője és szövegírója folyamatosan alkot, s ennek az alkotói folyamatnak eredménye az a 7 lemezből álló csokor, amely immár világszerte elérhető a digitális áruházakban, az ECDC terjesztésében.

KORÁBBI KIADVÁNYOK ÚJ KÖNTÖSBEN ÉS FRISS VAGY SOHA KI NEM ADOTT SZERZEMÉNYEK JELENTEK MEG DIGITÁLISAN!

Felébredt a télDobd el az agyadGladiátorA repülő emberTesztoszteronGondolkodom, tehát dalok - e nagylemezek között van olyan, amely már korábban is elérhető volt CD formájában, s van olyan is, amely még soha nem jelent meg, tehát teljesen új anyagnak tekinthető, mint például a Mit szólnál egy forradalomhoz? címet viselő single, melyet IDE KATTINTVA HALLGATHATSZ MEG, a művész előadásában.

A KFT zenekarral 11 nagylemezt megjelentető, Magyarország mellett Jugoszláviában, Csehszlovákiában, Bulgáriában, Romániában, a Szovjetunióban, Lengyelországban, az NDK-ban, az NSZK-ban, Kubában, az Egyesült Államok, Ausztriában és Olaszországban is koncertező, a Baba Yaga nevű orosz zenei gyökereken alapuló, különleges hangzásvilágú formációjával is nemzetközi sikereket elérő művész egy tucat filmzenei munkát is maga mögött tudhat, s ebben a minőségében jelenleg is aktív.

Zene -és dalszerzőként más művészek dalaiban is közkreműködött: írt már dalt Koncz ZsuzsánakNagy Natáliánakgyereklemezt a Rácz ikreknek és dolgozott már együtt Mácsai Pállal, Somló Tamással, Sivók Irénnel, Eszményi Viktóriával és Kováts Krisztával is.

Művészi sokszínűségét mutatja, hogy három színházi darabot is alkotottönálló szerzői esteket tartott és számos könyvet is írt a legkülönbözőbb, izgalmas témákban. 

Több, mint 20 regényt fordított magyar nyelvre, festményei országszerte kiállításokon vesznek részt és olyan kitüntetéseket tudhat magáénak, mint az Év Dalszövegírója” Artisjus-díj (2002), a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (2006) vagy az IROKO AWARD - Magyar-Afrika Társaság díja (2014).

Elnökségi tagja a Magyar Zeneszerzők Egyesülete, rendes tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületének és a Pilisi Természetvédelmi Egyesületnek is. 

Hazánk egyik legsokszínűbb és legtermékenyebb művésze jelenleg is új, izgalmas alkotásokon dolgozik, melyek hamarosan elérhetővé válnak, számos művészeti ág kedvelőit megörvendeztetve mindezzel.

Keresd a kiadványokat a digitális áruházakban: SpotifyDeezerAmazonShazamiTunesGoogle Play.

Bornai Tibor előadói adatlapja és további információk a Zeneszöveg oldalán ide kattintva.

0 Tovább

Magyar Rózsa 3 nagylemeze világszerte elérhető a digitális zeneáruházakban!

Az ECDC.hu jóvoltából Magyar Rózsa három nagylemeze is érhetővé vált világszerte a digitális zeneáruházakban

A most digitálisan is elérhetővé vált lemezek: Tiszta szívvel...Dalok erdejébenÉn vagyok a Magyar Rózsa. (A lemezek adatait a címekre kattintva találjátok meg a Zeneszöveg oldalán.)

Rózsa kiemelt dalához, az Én vagyok a Magyar Rózsa című nótához videóklip is készült, melyet ide kattintva lehet megtekinteni.

Magyar Rózsát, akit nem csak számos hazai rendezvény színpadáról és a televízióból ismerhetünk ízléses és stílushű, hagyománytisztelő megjelenése, valamint a tradicionális népdalok, az operettek és a csárdások szeretete tesz hiteles és karakteres előadóvá a hazai zenei palettán. 2009-es első fellépése után megjelent három nagylemeze most már kényelmesen, a digitális zeneáruházak kínálatából is elérhető.

Olyan, mindenki által ismert slágerek csendülnek fel az előadásában, mint például az Elindultam szép hazámbúl, az A csitári hegyek alatt, a Millió rózsaszál vagy a Szép város Kolozsvár - Délibábos Hortobágyon - Húzzad csak kivilágos virradatig.

Az énekesnő, aki  Nagyszülei hatására, gyerekkorában szerette meg az általa képviselt műfajokat, mára nem csak legnagyobb kedvenceit énekli a színpadon, hanem saját szerzeményeivel is igyekszik szórakoztatni a közönséget, amely a tapasztalatok szerint rendkívüli módon jól fogadja Magyar Rózsa hiteles, szerethető és tiszta előadásmódját, melyben mélységes hagyománytisztelet keveredik az igényes szórakoztatással és életigenléssel - ez mind dalaiban, mind koncertjein megmutatkozik.

Magyar Rózsa előadói adatlapja a Zeneszöveg oldalán ide kattintva.

 

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.