Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Szeretném, ha a sírkövemen ez a film pörögne körbe-körbe, digitálisan, végtelenített lejátszásban"

A FILMRŐL ÁLTALÁBAN

Ez a film vallomás arról, h milyenek a hétköznapjai egy, már több mint tíz éve együtt dolgozó zenekarnak. A dupla teltházas cirkuszos koncertből indult ki minden és itt kezdték el forgatni a filmet is, amelynek április 19-20-án lesz bemutatója a Gödör Klubban. Részletek az eseménynél IDE KATTINTVA.

A film három panelre és azok váltakozására építkezik: interjúk (dokumentumfilmes jelleggel), természetesen Annával a középpontban -, a cirkuszos koncertek elképesztő felvételei, valamint mindezekkel párhuzamosan egy szépen kibontakozó sztori, amolyan “film a fimben”. A zenekar menedzsere szerint az Álmatlan című filmben Anna olyan dolgokat mondott el magáról, amelyeket még soha, senkinek.

ÁLMATLAN – A CÍMADÁS

Pásztor Anna elmondta, hogy azért esett a választás cím tekintetében az Álmatlan-ra, mert ebben a dalukban vállalták először, teljes egészében önmagukat és ezzel ki is jelölték az utukat a zenei pályán.

A CIRKUSZOS SZÍNPADKÉP

Az egész cirkuszos színpadképet 6 óra alatt rakták össze, amelyet aztán 16 kamerával és 15 operatőrrel rögzítettek, amelyben többek között az is rendkívül ritka, hogy bár ennyi kamerával szoktak dolgozni az előadók, de ilyen sok operatőrrel eurpóai szinten is csak nagyon ritkán. A maxium 11-12 operatőrből álló stáb szokott lenni, árulta el a film egyik rendezője, Porkoláb Nobert.

AZ ELEFÁNT

"Úgy volt, hogy egy elefánt is része lesz a koncertshownak, de Őt végül Anna megsajnálta"– mondta a zenekar menedzsere, Dénes Adél

ARTISTÁK ÉS EGYÜTTLÉLEGZÉS

Vincze Tünde artistaművész, aki a Fővárosi Nagycirkusz részéről segítette a zenekar munkáját a dupla koncert kapcsán, az alábbiakat mondta: “azt a két napot, amit ott átéltünk, még hetekig éreztük a bőrünk alatt. Úgy gondolom, hogy együtt dobogtunk mindannyian. Mindenki, aki Annáékkal dolgozott, utána még hetekig a hatása alatt volt az élménynek."

Ezt Anna is hasonlóan gondolta, hiszen Ő is elmondta: “az artista lányok annyira éreztek engem egyetlen próba nélkül, hogy egy álom volt megélni, ahogyan ösztönösen összeértek a művészeti ágak, szavak nélkül tudtuk, hogyan kell együtt rezegni. Mindennek a továbbfejlesztett verziója a film."

RENDEZŐK, ŐRÜLTEK, LÁZAS ÁLLAPOTOK, HAZAI ZENEI FILMEK

Anna elmondta, hogy a teljes meglepetés erejével hatottak rá a rendezők, már csak azért is, mert egészen hihetetlen szituációkban és helyszíneken / helyeken bukkantak elő / fel körülötte és olyan megdöbbentő szemszögekből mutatják meg Őt a filmben, mint még soha senki.

"Nagyon szórakoztatóak és nagyon idegesítőek is egyben" – tette hozzá az énekesnő.

"Kívánom mindenkinek, minden filmesnek, hogy olyan jó alapanyaggal dolgozhasson, mint mi az Annáék esetében. Rengeteg jó alapanyag van a hazai zenei piacon, amelyekből számtalan remek dolgot ki lehet hozni. Azt vettük észre, h ennek a műfajnak Magyarországon még nincs hagyománya. Sajnos." – mondta Tanca Norbert, a film másik rendezője / executive producere.

"Lázas állapotban elkezdtem összefüggéstelen félmondatokat hadarni, meg kiadni különböző artikulálatlan hangokat, de ez sem volt elég a két Norbinak (A rendezőknek – a Szerk.). Egyszercsak azt kértek, h lihegjek úgy, mint egy tizenhat éves, aki épp a nemiségét keresi. Elképesztőek ezek a srácok.” – mesélte Anna.

ÉRZELMI VIHAROK

Porkoláb Norbert szerint “az Álmatlan című film tele vannak érzelemmel: személyes, közvetlen, ezért nem csak azoknak ajánlott, akik AATB rajongók, hanem gyakorlatiag bárkinek. Nagyon emberi az egész.”

ZÁRSZÓ

Bár voltak kétségeik az előkészületek során, amikor hajnali kettőkor végeztek a próbákkal a cirkuszban, de a végeredmény és az, hogy ez továbbfejlődött és él egy komplett filmben, mindenért kárpótolja a csapatot.

"Azt mondtam a hely szellemeinek a koncert előtt hogy: "segítsetek, m kurvanagy szarban vagyunk. Ezek a dolgok működnek: segítettek."

VEGYETEK JEGYET IDE KATTINTVA!

 ANNA AND THE BARBIES DALSZÖVEGEK A ZENESZÖVEGEN IDE KATTINTVA!

0 Tovább

A Margaret Island Bakancslistája

A Zenész Magazin interjúja

A fiatal zenészekből álló Margaret Island rövid idő alatt lett hazánk egyik legnépszerűbb zenekara. A Lábas Viktória (ének), Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf gitárosok alkotta csapat elszántan és igen eredményesen valósítja meg gyerekkori álmait. Nemrégiben megjelent második albumuk, Bakancslista címmel.

A TELJES INTERJÚÉRT KATTINTSATOK ERRE A LINKRE!

A MARGARET ISLAND ADATLAPJA ÉS DALSZÖVEGEI IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL!

0 Tovább

Még két hétig lehet jelentkezni a Fülesbagoly Tehetségkutatóra

JELENTKEZZ ÉS NYERJ ÉRTÉKES AJÁNDÉKOKAT!

Április 3-ig lehet jelentkezni a fesztiválfellépéseket, sajtómegjelenéseket, előzenekarozásokat és stúdiózást kínáló Fülesbagoly Tehetségkutatóra. A nagyszabású könnyűzenei verseny döntőjét április 22-én tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, ahol a nap végén a FISH! ingyenes koncertet ad.

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. 

Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb.

A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat április 22-én meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen:

Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára

Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője

Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója

Warnusz Zsuzsa zenész, a Budapest Voices művészeti vezetője

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn

A nyertes

  • felléphet az idei Campus Fesztiválon és a Budapest Music Expón
  • 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket
  • elkészíthet egy kislemezt Magyarország legjobb stúdiójában, a SuperSize Recordingban
  • részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint
  • a Zeneszöveg.hu / ECDC vállalja a nyertes kislemezének online terjesztését, amihez banner és címlapkampányt ad

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat kapnak:

  • fellépést a Hiperkarma, a Road és a Kowalsky meg a Vega zenekarok előtt
  • koncertezést a martonvásári Magyar Népdal Napján
  • egyéb médiamegjelenéseket

A három dobogós

  • kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalonJelentkezési határidő: 2017. április 3. éjfél. A döntő a FISH! zenekar ingyenes koncertjével zárul.

 

További információ

Facebook esemény

A Fülesbagoly Tehetségkutató első alkalommal jött létre az Öröm a Zene rendszerében, a Cseh Tamás Program támogatásával.  

 

 

0 Tovább

Pély Barna szólókarrierjének friss klipje már elérhető!

Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Énekes-gitáros-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

Jelenleg saját szólókarrierje építése, önálló estjei, és a B The First-tel már több, mint 5 éve folyó közös munka, és koncertezés tölti ki az életét.

PÉLY BARNA ADATLAPJA A ZENESZÖVEG.HU-N IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL.

A DRESSED TO KILL SZÖVEGE ITT TALÁLHATÓ.

Barnát hamarosan akusztikus koncerteken is láthatjuk majd, ahol egy lábdob szerű stomp box, egy looper, és egy finoman effektezett bluest gitár van nála , ami bőven elég ahhoz, hogy táncra perdüjön a szívünk, vagy éppen a bensőséges hangzással könnyet csaljon a szemünkbe.

Énekstílusa, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla:

hogy ”Ez nem jött át!”.

0 Tovább

Zeneszöveg.hu beszélgetések - 20. rész: VARGA LIVIUS

Zeneszöveg beszélgetések címmel egy olyan sorozaton dolgozunk, melyben dalszerzők és szövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból. 
A következő alanyunk: 

VARGA LIVIUS

 

 

Varga Livius zeneszerző, szövegíró, a Quimby oszlopos, alapító tagja, saját formációja az A Kutya Vacsorája, mindemellett dalokat ír mások számára, dolgozott / dolgozik a Csík zenekarral, Ganxsta Zolee-val és Frenkkel is. Énekel, reppel, ütőshangszereken játszik. Sokáig műsorvezetőként is tevékenykedett, végzettségét tekintve pedig pszichológus. Számos filmszerep si megtalálta, játszott már Antal Nimród (Kontroll), Szőke András (Hasutasok) és Jeles András (Jelenetek a Parasztbibliából) által rendezett filmekben is,  azonban főként zenei pályája, kiemelkedően magas színvonalú dalszövegei és sokszínű zenei tevékenysége kapcsán ismert és kedvelt hazánkban. Legnagyobb sikeret a Quimby kötelékében jegyzi. 

Milyen Livius magánemberként, amikor nem zenél?

Honnan fakad a jobbnál jobb rímek faragása az Ő esetében?

Romhányi „Rímhányó” József milyen szempontból inspirálta Liviust?

Milyen érzés és felismerés volt számára az, hogy felfedezte magának a rock’n’roll-t?

Hogyan születetett a Magam adom és valójában kinek a dala? Tényleg Quimby?

Mi köze van Ganxsta Zolee önéltrajzának a Quimby-hez és hogyan dolgozott vele Livius?

  
Hamarosan érkezik a folytatás is, melynek gyorsabb eléréséhez  ITT tudtok feliratkozni a csatornánkra. 

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.