„Erős effektekre épített hazai grunge rock”


A nagysikerű, Budapest című dal klipje:
https://www.youtube.com/watch?v=kaSRbOOdIB0

Újabb csapat csatlakozott az ECDC által képviselt előadókhoz: a grunge / rock stílusban alkotó Super Stupid formáció 2014-es lemeze, amely a The Original Fire címet viseli. 

A zenekar 2009 végén alakult meg, hogy grunge rock kedvenceink előadásával szórakoztassák magukat és baráti körüket. Kezdetben a repertoárt főleg Rage Against The Machine és Audioslave feldolgozások alkották. Ezekre az alapokra hamar kialakult egy dinamikus, egyedi hangzásvilág, melynek fontos részét képezik a gitár és basszus effektek. A koncertek bulizós, energikus hangulata egyre nagyobb közönséget kezdett vonzani. A budapesti rock klubokon kívül vidéki városokban és fesztiválokon is elkezdtek fellépni (Deseda feszt, Szeptember feszt, Angus klub, Dürer kert, Corvintető,stb.). 
Új kihívások után nézve, feldolgoztak Depeche Mode és Joy Divison számokat is, 2012-ben saját számokon kezdtek dolgozni, s a tíz saját szerzeményt és egy MC5 feldolgozást tartalmazó The Original Fire című albumot két évvel később ki is adták. 
Budapest című számunk több vidéki rádió mellett, január 18-án bekerült a Juventus rádió Budapest hangjai című műsorába és azóta is rendszeresen lejátszásra kerül, emellett pedig Reverbnation országos és budapesti, rockzenei toplistáján folyamatosan az élmezőnyben szerepelnek.

További Super Stupid információk és dalszövegek:
http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/6809/super-stupid-dalszovegei.html

www.zeneszoveg.hu
www.ecdc.hu