Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

CSTP Feszt - a Cseh Tamás Program fesztiválja

IDÉN IS TÖBB TUCAT FELLÉPŐVEL - INGYENES KONCERTEKKEL A FŐVÁROSBAN!

Az idén májusban hároméves Cseh Tamás Program a nagyszabású zenei fesztivált rendez a Várkert Bazárban. A CSTP Feszt négy napján ötven zenekar és előadó lép fel. A fesztivál ideje alatt szintén a Várkert Bazárban lesz a Hangszert a kézbe interaktív hangszerkiállítása. A CSTP Feszt két szakmai konferenciájára az A38 Hajón kerül sor. Minden program ingyenesen látogatható.

TELJES PROGRAM ITT!

FACEBOOK ESEMÉNY ITT!

0 Tovább

Idén is összegyűlik a szakma, jön a Music Hungary 2017

MINDEKÖZBEN ISMÉT DÜBÖRÖG MAJD A FESZTEGER, A LEGJOBB NYÁRINDÍTÓ KONCERTEKKEL

Idén ötödször rendezik meg a magyar zeneipar éves konferenciáját, a Music Hungaryt. A helyszín ezúttal is Eger, a Bolyki pincészet és az Imola Hotel Platán, az időpont június 1-2. A szervezők bejelentették a programot, illetve elindult a regisztráció is.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a magyar zeneipar szereplői június elején összegyűlnek, hogy megbeszéjék a magyar könnyűzene helyzetét és fontos ügyeit. A Music Hungary - hasonlóan az olyan jól bejáratott szakági konferenciákhoz, mint a Media Hungary vagy az Internet Hungary - egyedülálló lehetőség a szakmázásra, a döntéshozókkal való találkozásra, a zeneipari együttlétre.

A Music Hungary 2017-re, a korábbi évekhez hasonlóan az egri Bolyki pincészetben, illetve az Imola Hotel Platánban kerül sor. Az idei témák közül fontos lehet a friss zeneipari jelentés, a rádiós piac átalakulása, a könnyűzene szerepe és lehetőségei a közoktatásban, a nemzetközi jelenlét erősítése és sok más megbeszélni való.

A Music Hungary napirendje itt található.

A konferencia "nulladik napján", május 31-én szerdán az NKA Cseh Tamás Programja mutatkozik be és tart zeneipari workshopot.

A konferenciára elindult a regisztráció is, amit ezen a linken lehet megtenni.

Mivel a Music Hungary helyszíne és időpontja hagyományosan egybeesik a Feszt!Eger rendezvényével, és olyan programokkal is kiegészül, mint például az első napot lezáró zenekari főzés, ezért igen jó hangulatra lehet számítani. 

 

0 Tovább

A Nagy-Szín-Pad! győztese 2017-ben a LÓCI JÁTSZIK

A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenyének fődíját a közönségszavazatok alapján 2017-ben a LÓCI JÁTSZIK nyerte, így idén a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Strand Fesztivál, a Campus Fesztivál és a Budapest Park Nagyszínpada mellett a MOL Nagyon Balaton rendezvényeire és az Akvárium Klubba is meghívást kap, valamint június 17-én a Halott Pénzzel együtt nyithatja meg a siófoki PLÁZS idei szezonját. A győztes fellép a Petőfi Zenei Díj nagyszabású showműsorában, és egy videoklip elkészítésére is lehetősége nyílik. 

LÓCI JÁTSZIK DALSZÖVEGEK A ZENESZÖVEG.HU OLDALÁN IDE KATTINTVA!

Az immáron negyedik alkalommal megrendezett Nagy-Szín-Pad! célja, hogy a már kialakult rajongótáborral rendelkező, klubszinten népszerű előadóknak és zenekaroknak lehetőséget biztosítson a nagyobb közönség előtti bemutatkozásra. 

Az Akvárium Klubban lezajlott elődöntős koncerteket és a döntőt a nagyszinpad.com-on és a petofilive.hu-n élőben nézhették az érdeklődők, a Petőfi TV pedig izgalmas interjúkkal, backstage infókkal jelentkezett a helyszínről. Idén a Recorder is figyelemmel kísérte az eseményeket, valamint az MVM Zrt is a kezdeményezés mellé állt.

Az elődöntők során egy zenészekből, újságírókból, koncertszervezőkből és zeneipari szakemberekből álló 22 tagú szakmai zsűri is pontozta a produkciókat, a 3 döntős személyét a közönségszavazatokkal összesített eredmény adta ki. 

A döntőbe a Jónás Vera Experiment, a Lóci Játszik és a Mörkjutott, közülük az elődöntő végeztével újraindított közönségszavazás a Lóci Játsziknak hozta meg a győzelmet.

A szakmai zsűri döntése alapján a Mörk képviselheti Magyarországot a 2018-as Eurosonic Fesztiválon Hollandiában, és mindhárom döntős fellépési lehetőséget kapott az Akvárium Klubban és a Budapest Parkban is.

A Nagy-Szín-Pad!-nak azonban csak győztesei vannak, hiszen az elődöntősök - a Dope Calypso, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Mörk, Petruska, Sena és a The Qualitons - mindannyian meghívást kaptak az említett fesztiválokra.

0 Tovább

Anger Zsolt Szegeden arcoskodik

Egy nyolc részes sorozat forgatását fejezte be a minap Anger Zsolt Szegeden. A városból származó kíváló színész a filmetűdökben elmondja, hol csajozott először, mik a legjobb helyek, és mivel készüljön, aki nyár végén a SZIN-re érkezik. Anger Zsolt lett ugyanis az idei Szegedi Ifjúsági Napok arca, nem is akármilyen.

„KisSZINeim, megtanítok nektek egy-két dolgot, hogy ne legyetek agyagagyúak, ha a nyár utosló hosszú hétvégéjén végülis ide enne a fene benneteket” – foglalja össze sajátos stílusában Anger, miről is forgatott a minap Szegeden. Anger Szegedről indult, így nem volt nehéz rábeszélni, hogy a majd félévszázada Szeged nevével összenőtt SZIN arca legyen. Ő pedig volt olyan jó arc, hogy elmondja ország-világ előtt, hogy mi is a SZIN és a szegedi bulizás lényege. A „filmsorozat” május 29-én indul a fesztivál Facebook oldalán.

0 Tovább

NAGY-SZÍN-PAD! 2017 Megvannak a döntősök!

Immáron negyedik alkalommal indult a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad! Ezúttal nyolc zenekar és előadó - a Dope Calypso, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Lóci játszik, a Mörk, Petruska, Sena és a The Qualitons - teljes koncertjét láthatták a nézők az Akvárium Klubban. A koncerteket a nagyszinpad.com-on és a petofilive.hu-n élőben nézhették az érdeklődők, a Petőfi TV pedig izgalmas interjúkkal, backstage infókkal jelentkezett a helyszínről. Idén a Recorder is figyelemmel kísérte az elődöntőket, valamint az MVM Zrt. is a kezdeményezés mellé állt.

A közönség három platformon - SMS-ben, az Instagramon, illetve a nagyszinpad.com-on szavazhatott. Az így beérkezett voksok a Nagy-Szín-Pad! 22 fős szakmai zsűrijének pontszámaival együtt, 50-50%-ban figyelembe véve adták ki a végeredményt.

A döntőbe, amelyet május 27-én, az Akvárium Klub nagytermében tartanak, a következő három produkció jutott:

JÓNÁS VERA EXPERIMENT

LÓCI JÁTSZIK

MÖRK

A KÖZÖNSÉGEN A SOR

A szavazás május 24-én reggel újraindult, de most már kizárólag a 3 továbbjutó rajongóin a sor: ők egészen a május 27-i döntőig voksolhatnak, ahol a szavazást az élő adás folyamán zárják le, majd az összesítés után bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.

Szavazni a következő módokon lehet:

SMS-ben a 06 (20/30/70) 4422-999-es alapdíjas telefonszámon a zenekar kódjával. Egy telefonszámról naponta maximum 5 SMS szavazatot fogadnak el.

Instagramon a #nsz #zenekarkódja hashtagekkel ellátott képekkel-videókkal. Egy Instagram profilról naponta maximum 5 szavazatot fogadnak el. Szavazni csak publikus profilról lehet!

A nagyszinpad.com-on, a zenekarok oldalain.

A döntősök kódjai:

Jónás Vera Experiment: vera 

Lóci Játszik: locijatszik 

Mörk: mork

A TÉT IDÉN IS ÓRIÁSI!

Az elődöntő résztvevői meghívást kapnak a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton rendezvényei mellett a Campus Fesztiválra és az Akvárium Klubba is.

A döntő résztvevői közül a díjak felajánlói választják majd ki azt a produkciót, amely az MTVA jóvoltából Magyarországot képviselheti a 2018-as Eurosonic Festivalon, Hollandiában, illetve előzenekarként léphet fel a Budapest Park és az Akvárium Klub egy-egy kiemelten fontos eseményén, és a siófoki PLÁZS nyitókoncertjén is fellép majd, a Halott Pénzzel együtt.

A Nagy-Szín-Pad! 2017-es győztese idén a felsorolt fesztiválok nagyszínpadain koncertezhet, lehetősége nyílik egy videoklip elkészítésére, és meghívást kap a Petőfi Zenei Díj nagyszabású showműsorába is. Idén Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park is csatlakozik a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóhoz: a 10.000 nézőt befogadó nagyszínpaduk szintén helyet ad majd a verseny győztesének a bemutatkozásra.

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.