Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Wellhello nem fog ki Takáts Tamáson - EFOTT 2017

Az EFOTT sajtótájékoztatóján mérkőztek meg a ’80-as, ’90-es évek sztárjai

Apu vedd meg, Valami van a levegőben, Belehalok – csupa olyan dal, amelyet vagy legalábbis a refrénjét mindenki álmából felébresztve is fújja. Az idei EFOTT-on óriási szülinapi showt adó Dévényi Tibi bácsi és vendégei, Vincze Lilla, Takács Tamás, Betty Love és Náksi Attila éppen ebben bizonyított, megmutatva, mennyire ismerik a fiatalabb pályatársaik munkásságát. Emellett az EFOTT sajtótájékoztatóján kiderült, milyen lesz a meghosszabbított fesztivál mínusz egyedik napja.

Mindenki Tibi Bácsija, a pontos labdák ura idén ünnepli 70. születésnapját, de fiatalos lelkesedése mit sem kopott az évek alatt. Az idei EFOTT-on immár 10. alkalommal pörgeti majd a lemezeket majdnem minden este a fesztiválozóknak, emellett pedig egy különleges szülinapi show-al is készül, amelyen nemcsak ő és fiai, de legkedvesebb zenész barátai is részt vesznek.

"Mindig meghatódom, amikor azzal szembesülök, mennyire szeretik a fiatalok azt, amit csinálok. Ez a szülinapi show egy három órás össznépi buli lesz, ahol az általam felvonultatott zenéket időnként egy-egy kedves vendégem szakítja majd meg. Ott lesz velem Vincze Lilla, Náksi Attila és Betty Love, Takács Tamás, a BonBon, a GrooveHouse és Szandi is. Sőt a tervek szerint Mikler Roland kézilabdázó segítségével 70 pontos labdát is kidobok majd." – árulta Dévényi Tibor.

A show résztvevői közül néhányan a sajtótájékoztatóra is elkísérték Tibi Bácsit, és egy zenei kvíz során azt is bizonyították, mennyire ismerik az utánuk következő generációt, azaz az EFOTT-on is fellépő zenekarokat. A Punnany Massif és Majka szövegei ugyan nem mentek egyszerűen, de a Wellhello sorai nem fogtak ki Takács Tamáson és Vincze Lillán, sőt az ikonikus Tankcsapda dalok is felismerhetőnek bizonyultak. Náksi Attila viszont inkább a háttérben maradt, elmondása szerint sokszor a saját dalainak szövegét is nehezen memorizálja.

Nem a zenés szülinapi nyitónap lesz azonban az egyetemisták fesztiváljának egyetlen újítása. A hét rögtön egy tábori hangulatot megidéző beköltöző nappal indul, ahol utcazenészek, fúvósok és pop-up bulik várják majd a sátorállításon átesetteket. De a Cloud9+, a Punnany Massif és a Margaret Island jóvoltából exkluzív akusztikus koncertekkel is készülnek a szervezők, amelyből Lábas Viki és Füstös Bálint rövid ízelítőt adott a fesztivál sajtótájékoztatóján.

"Ezúttal is sok újítással és exkluzív élményprogramokkal készülünk az EFOTT-ozóknak, kezdjük rögtön azzal, hogy idén egy teljes nappal hosszabb lesz a fesztivál. Legyen szó izgalmas nappali elfoglaltságokról, mint az egyetemek harca, a kocsmakvíz, a különböző sportolási lehetőségek, a hagyományőrző Muzsika szigete és egyéb kulturális programok, hisszük, hogy minden korosztály számára tartogat élményeket ez a rendezvény. Persze zenei vonalon is nagyon erősek leszünk, hiszen a legnagyobb hazai kedvencek mellett olyan világszárok látogatnak el a Velencei-tó partjára, mint Sean Paul, a Hurts, Tinie Tempah és Borgore." – ismertette a terveket Maszlavér Gáborfesztiváligazgató.

Idén a fesztivált Velencén rendezik meg, 2017. július 11-17. között.

EFOTT – Csak szabadon…

TOVÁBBI INFÓ ITT!

0 Tovább

Finisben a 25. Telekom VOLT Fesztivál!

Kevesebb, mint egy hónap múlva elindul a 25. Telekom VOLT Fesztivál. A szervező csapat nem csak a helyszíni ügyeket és a programot igyekszik minél pontosabban előkészíteni, de a következő hetekben a közönség is rengeteg tartalmat kap a VOLT közösségi felületein. Feltűnik többek között Palvin Barbi, Marsalkó Dávid, himnuszt és klipet készített a Punnany Massif és bemutatták az év VOLTos esküvőjét is.

A legszebb történet... 

A VOLT szervezői a saját Facebook oldalukon kerestek olyan párokat, akik az elmúlt 25 évben a VOLTon ismerkedtek meg, és azóta is boldogan élnek – együtt… Rengetegen jelentkeztek, de a szervezők hamar megtalálták a kedvencüket. Era és Ádám a levelük szerint a VOLTon ismerkedtek meg, Ádám ott kérte meg Era kezét és idén májusban már az esküvőjükre készültek, amely minden elemében a VOLTról szólt. Nem volt kérdés, hogy jelen kellett lennie a VOLTosoknak is. Elhívták magukkal Járai Márkot, a Halott Pénz énekesét, aki egy meglepetéskoncerttel lepte meg az ifjú párt, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT alapítói pedig 2 db örökös VIP-bérlettel ajándékozták meg őket. 

Én és a 25. VOLT... 

Az elkövetkező vasárnap esténként: június 4-én, 11-én, 18-án és 25-én a VOLT Facebook oldalán mutatják be azokat a kisfilmeket, amelyekben a VOLThoz közelálló sztárok mesélnek élményeikről. Az „Én és a VOLT...” című sorozatban megszólal Palvin Barbara, Marsalkó Dávid, Ákos és Fluor Tomi. 

Jelszó: LOVE 

Az idei Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján, június 26-án második alkalommal rendezik meg a Petőfi Zenei Díj showt. 2016-ban az életműdíjat Demjén Ferenc kapja. Ebből az alkalomból Závodi Marcel irányításával 14 hazai sztár dolgozta fel a művész „Jelszó: LOVE” című dalát. 

ÚJ VOLT HIMNUSZ:

0 Tovább

Egy régi csibész: Novai Gábor - KÖNNYŰZENEI ÖRÖKSÉG

A májusi CSTP-talkshow (melynek Karácsony János a vendége) után júniusban James régi zenésztársa, Novai Gábor lesz az Azok a régi csibészek vendége. Aki kérdez: Lévai Balázs. A helyszín: a Rockmúzeum.

KARÁCSONY JÁNOS DALSZÖVEGEK A ZENESZÖVEG.HU-N, IDE KATTINTVA!

NOVAI GÁBOR DALSZÖVEGEK ITT!

Novai Gábor együtt alapította a Generált Karácsony Jánossal, aztán a Hungária oszlopos tagja, egyben Fenyő Miklós mellett annak legfontosabb dalszerzője lett. Később a Dolly Rollban zenélt, producerkedett és az utóbbi időben a Nova Kultúr Zenekarban játszik. Egy páratlanul gazdag karrier állomásairól Lévai Balázs kérdezi Novai Gábort.

Június 7-jén 18 órától a Magyar Rockhírességek Csarnokában.

A belépés díjtalan, de regisztrálni kell az rsvp@csehtamasprogram.hu email-címen.

További könnyűzenei örökség hírek ITT!

0 Tovább

A PLÁZS a Halott Pénzzel kezdődik

Ha hétvége, akkor Siófok és természetesen PLÁZS, ahol a luxuspihenés mellé esténként a legkiválóbb hazai zenekarok járnak. A PLÁZSon a nyár a Halott Pénzzel kezdődik, akik új dallal és különleges fényekkel indítják be a bulit június 17-én, a Nagy-Szín-Pad! győztesével, a Lóci játszikkal.  

A PLÁZS a nyaralás alfája és omegája: napközben pihenés és napozás a fehér homokos parton, csobbanás a Balatonban, koktélozás a medence szélén, este pedig buli a tánctérré változott festői tóparton, ahol átadhatjuk magunkat a zene hullámainak. 

Siófok, itt kezdődik a Balaton és itt vannak a legnagyobb bulik is, napnyugtától, napkeltéig. Az idei szezonról mi sem mesél jobban, minthogy egyből a nagyszínpadokon hódító Halott Pénz nyitja a koncertek sorát. Az avantgárd hip-hop zenekar tavaly jelentette meg Ülni.Örülni.Megőrülni. című  negyedik nagylemezét, mely végképp a legnépszerűbb hazai előadók közé emelte őket. Koncertjeik gyakran órák alatt teltházasak lesznek, a nem ritkán több ezres közönség pedig az elejétől a végéig együtt énekli a csapattal az olyan slágereket, mint a Valami van a levegőben, a Darabokra törted a szívem vagy az Erre még meghívlak. A PLÁZSos koncerten azonban már egy új dal is felkerül a repertoárra, ami először csendül fel élőben a balatoni nyári éjszakában. Az új dal mellett a srácok ígérik, hogy ritkán hallott számokkal, különleges fényekkel és vizualitással igyekeznek igazán emlékezetessé tenni az estét.

Előttük a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató győztese, a Lóci játszik lép fel, akik a nyeremény részeként nyithatják a siófoki szezont. A zenekar vidám és energikus dalaival egy pillanaton belül táncra perdít mindenkit hallótávolságon belül. A nyitott csokornyakkendős brigád nemrég jelentette meg Krokodil című lemezét és hol máshol lenne természetesebb a koncerteken újabban fel-feltűnő gumikrokodilok táncoltatása, ha nem a PLÁZSon? Június 17-től a nyár ismét Siófokra költözik, dobd le magad!

További információ

PLÁZS FB

0 Tovább

Kerekdomb Fesztivál: zene, irodalom, sport és bor a nő és a szerelem jegyében

Tállyán, a Tokaji borvidék festői településén idén már két alkalommal – júniusban és szeptemberben - várja összművészeti hétvégére látogatóit a gyermekbarát Kerekdomb Fesztivál. A parasztházak és nemesi kúriák udvarait nagykoncertek, színházi előadások és kortárs költők töltik meg kultúrával. A sportprogramokra még közel egy hónapig lehet jelentkezni! 

A nyárindító Kerekdomb június 16. és 18. között a nő és a szerelem témáját járja körül: Lónyay Erzsébet, aki Weöres Sándor hősét, Psyché-t ihlette, Tállyán élt. A fesztivál neki is emléket állít: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját, Palya Bea pedig felújította és a Kerekdombra szabta Psyché koncertjét. A fesztivál idén két új helyszínnel bővül: színházzal és hagyományőrzéssel várja a látogatókat a Közösségi Ház és a Hegyaljai Alkotóház, ahol bemutatkozik a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete.

A Vincellér Ház nagyszínpadán olyan népszerű előadók és zenekarok lépnek fel, mint az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a The Bits-Beatles-zenekar, Szalóki Ági, Fábián Juli és a Zoohacker, valamint a Jónás Vera Experiment.A Maillot-kastély moziként is funkcionál majd: a szervezők a Malter Filmfesztivál filmjeiből válogatnak, és itt vetítik „…a mindiget javítom örökére” EP-emlékek című filmet, amelyet az Aegon Művészeti Díj stábja forgatott Esterházy Péterrel.  

A római katolikus templom a komolyzenei programoknak ad otthont. Június 16-án Rákász Gergely ’Lords of the Organ’ sorozata az orgona legnagyobb szerzőit és örök életű műalkotásaikat állítja színpadra.  Másnap a Virtuózok, az Ensemble Sospiri régizene együttes, valamint Kovács Zalán László és Razvaljajeva Anasztázia tubaművészek duókoncertje varázsolja el a látogatókat. A fesztivál utolsó napján a főszerepet a népzene és az egyházi zene kapja: többek között a Harsányi Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör Együttes, a gesztelyi Csokonai Népdalkör és a berentei Rozmaring Népdalkör lépnek fel a templom falai között.

A látogatókat blues, irodalom, slam, gasztronómia és fröccsterasz várja az Oroszlános Borhotelben. Itt lép fel Szabó T. Anna és Dragomán György, valamint Kemény Zsófi, Pion István és Laboda Róbert is. 

Kiállításokal is várja látogatóit a Kerekdomb fesztivál: a Hybrid Art installációja, a Tállyai Művésztelep és a TállyaART kiállítása, Vető János költő, fotográfus, képzőművész ’Nárcisz és Psyché’ c. kiállítása, valamint a Sajómenti Népművészeti Egyesület kiállítása egyaránt megtekinthető lesz a fesztivál keretén belül.

A helyi bortermelők maguk mutatják be tételeiket a látogatóknak pincéikben, de különleges borpiknik is lesz: az érdeklődők azokon a dombokon kóstolhatják meg a borokat, amelyeken a nedűt adó szőlők teremtek. 

A sportos fesztiválozók nyáron és ősszel is félmaratonon tehetik próbára állóképességüket. A bicikliseket júniusban Dűlőbringa futammal várják a dombok, a gyerekeknek pedig 1 kilométeres Ludas Matyi Futamot indítanak a szervezők. Aki inkább csak sétálna, annak a Hosszúlépés csapata kínál új, tematikus, a környék izgalmas titkait felfedő gyalogtúrákat. Szeptemberben 7 kilométeres Mád-Tállya futással várják a vállalkozó kedvű fesztiválozókat.

Online regisztráció a sportprogramokra ITT!

Részletes programkínálat ITT!

Az őszi Kerekdomb Fesztivál szeptember 8. és 10. között kerül megrendezésre. Akkor többek között a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Szeder, az Eszter-lánc mesezenekar, Szirtes Edina Mókus és a Random Trip zenészei is gondoskodnak majd a jó hangulatról, az irodalomfelelős Lackfi János lesz.

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.