Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

II. Petőfi Zenei Díj - Demjén Ferenc életműdíjat kap

Június 26-án, a Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján második alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat a hazai könnyűzene kiemelkedő szereplőinek. A nagyszabású gálát a a Petőfi TV, a Petőfi Rádió, a Duna World és a petofilive.hu is élőben közvetíti. Az eseményen nyolc kategória legjobbjai mellett Demjén Ferenc életműdíjat vesz át. Ebből az alkalomból 15 hazai popsztár dolgozta fel a szerző 1972-es Jelszó: LOVE című himnuszát, amely a mai napon debütált és élőben csak a Petőfi Zenei Díj show keretében lesz látható. A gálán a Tankcsapda, a Halott Pénz, a Vad Fruttik, a Brains és a Punnany Massif mellett az Alle Farben és Fatboy Slim is fellép. 

A Petőfi Zenei Díj jelöltjeire május 20-tól egy hónapon át szavazhat a közönség. 

Demjén Ferenc életműdíjas 

DEMJÉN FERENC DALSZÖVEGEI A ZENESZÖVEGEN IDE KATTINTVA!

2016-ban Bereményi Géza kapta az I. Petőfi Zenei Díj életműdíját, amit idén a magyar popzene egyik legjelentősebb alakja, Demjén Ferenc vesz át Sopronban. 

Ebből az alkalomból a 15 hazai popsztár közreműködésével létrejött VOLT Fesztivál Allstars különleges meglepetéssel tiszteleg a popikon előtt: a tehetséges, fiatal producer-dalszerző, Závodi Marcell feldolgozta Demjén Ferenc 1972-ben született szerzeményét, a Bergendy ZenekarJelszó: LOVE című himnuszát. A dal 2017-es verziójában DenizEcküJárai MárkHerrer SáriHienKamaKirály ViktorMező MisiLábas VikiOdettPuskás PetiRúzsa MagdiSzivák Zsolt és Szűcs Krisztián adja egymásnak a mikrofont. 

Demjén Ferenc a legfiatalabb generáció számára is igazi példakép, ezt jól mutatja az is, hogy a felkérésre mindenki azonnal igent mondott. A dal rögzítésekor minden résztvevőt arra kértek a szervezők, hogy egy emlékkönyvben üzenjenek a művésznek. Ezeket a sorokat június 26-án, a Petőfi Zenei Díj show keretében a Telekom VOLT Fesztiválon adják át Demjén Ferencnek. 

A Jelszó: LOVE 2017-es verziója május 15-én reggel, a Petőfi Rádió műsorában hangzott el először, a hozzá forgatott videoklip pedig délelőtt 11-kor, a Petőfi Zenei Díj sajtótájékoztatóján, valamint a YouTube-on debütált. 

A dalt a felsorolt művészek részvételével élőben egyetlen alkalommal, június 26-án, a Petőfi Zenei Díj showban, Sopronban láthatja a közönség, júniustól pedig a jubileumi Telekom VOLT Fesztivál CD-válogatásán is szerepel. 

Érdekesség: ezt a dalt pontosan 30 évvel ezelőtt a népszerű Poptarisznya című műsor felkérésére az akkor legnagyobb popsztárok egyszer már nagy sikerrel, közösen előadták.

Petőfi Zenei Díj show

A Petőfi Zenei Díj grandiózus díjátadó showjának az idén 25. születésnapját ünneplő Telekom VOLT Fesztivál Nagyszínpada ad otthont, június 26-án. A 120 perces programban különleges műsorszámok váltják egymást, hazai- és világsztárok részvételével. 

“Tavaly igazán magasra tettük a mércét azzal, hogy egy két és fél órás show keretében, húszezres közönség és élő közvetítés mellett a legnevesebb popsztárok léptek színpadra. Az idei névsort látva még nagyobb izgalommal várom a II. Petőfi Zenei Díj showt!” – mondta el Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj főszervezője. 

Egyedi show-val érkezik a Brains, a Vad Fruttik, az Animal Cannibals-t, a Hősöket, Denizt és Sub Bass Monstert tömörítő RAP ALLSTARS formáció, a VOLT Fesztivál idei himnuszát itt mutatja be élőben a Punnany MassifCharlie és Pásztor Anna közreműködésével. Érkezik a Tankcsapda, a napokban induló 4. Nagy-Szín-Pad! verseny idei győztese, valamint Benji, A Dal akusztik verseny első helyezettje. A Petőfi Zenei Díj egyik csúcspontjának ígérkezik a Mindenki című Oscar-díjas filmből megismert Bakáts téri ének-zene általános iskola kórusa és a Halott Pénz közös produkciója, amely csak ezen az estén lesz látható. Ugyancsak egyszeri és megismételhetetlen show-nak ígérkezik a VOLT Allstars + Zavodi feldolgozásában megszólaló Jelszó: LOVE, amelyben 15 hazai popsztár áll színpadra. A show nemzetközi sztárvendégeként Alle Farben egy élő programmal jelentkezik, a gála végén pedig Fatboy Slim ad kétórás koncertet. 

A Petőfi Zenei Díj főtámogatója ebben az évben az MVM Zrt."Köztudomású rólunk, hogy elkötelezett pártolói vagyunk a zeneművészetnek. A komolyzene mellett egyre több színvonalas könnyűzenei programot támogatunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a Petőfi Zenei Díj főtámogatói lehetünk, és ezzel már a könnyűzenei élet tehetségeinek elismerését is segíthetjük" - tette hozzá dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója. 

A Petőfi Zenei Díj gálát a Duna World, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetíti. 

„Petőfi volt, van, lesz. A Petőfi Rádió a magyar zene nagyszínpadaként mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a hazai könnyűzene tehetségeinek lehetőséget nyújtson a bemutatkozásra, számos ma meghatározó zenészt a rádió fedezett fel. Mostanra az ikonikus Petőfi-szobor a Grammy-díj magyar megfelelőjévé vált. A VOLT Fesztivál nyitónapján a rádióból jól ismert előadók segítségével valódi fesztiválhangulatot nyújtunk majd a látogatóknak a rendkívül látványos díjátadó show keretében, amit a közmédia Petőfi TV adóján, valamint a Petőfi Rádión élőben is közvetítünk azoknak, akik nem lesznek ott a VOLT fesztiválon. A szórakoztatás mellett fontosnak tartjuk, hogy elismerjük azokat, akik sokat tettek a magyar könnyűzene fejlődéséért, legyen szó az előadókról, vagy éppen a zeneipar hátterében dolgozó szakemberekről. Az egyedülálló díjátadó gáláról természetesen a közmédia több felületén is beszámolunk majd” – mondta el Kardos-Horváth János, a Petőfi Rádió Talpra magyar című reggeli műsorának műsorvezetője. 

Indul a szavazás! 

A Petőfi Zenei Díj nominálásának alapját a Petőfi Rádió 2016. március 1. és 2017. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dala képezte. A 200 fős, elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló Akadémia ebből a 150 dalból, illetve a dalok előadói közül választotta ki a kategóriák 5-5 jelöltjét. 

A jelöltekre május 20. és június 20. között awww.petofilive.hu oldalon szavazhat a közönség, és az Akadémia tagjai is újra voksolnak. A végeredményt e két kör szavazatainak összessége adja majd. Nyolc kategóriában vehetik át a Petőfi Zenei Díj szobrát az első helyezettek: az év dala, az év zenekara, az év férfi- és női előadója, az év videoklipje, az év koncertje, az év DJ-je és az év felfedezettje részesül a rangos elismerésben. 

A szervezők fontosnak tartják, hogy az eredmény az utolsó pillanatig titokban maradjon, ezért a borítékok kibontásáig azt kizárólag a szavazást felügyelő közjegyző tudhatja majd.

A Petőfi Zenei Díj szobor Verebélyi Diána képzőművész alkotása. 

A Petőfi Zenei Díj év zenekara kategóriájának győztese ráadásul egy olyan tárggyal gazdagíthatja a próbatermét, amire nagyon sokan csak vágynak: a Soproni jóvoltából egy sörcsapot, valamint hozzá havonta egy 20 literes Soproni Klasszikus hordót kap ajándékba az elkövetkezendő 12 hónapra! 

A PETŐFI ZENEI DÍJ 2017 JELÖLTJEI

AZ ÉV DALA 

Bagossy Brothers Company - Harmonikás

Blahalouisiana - Túl távol, elég közel

Hiperkarma - Délibáb

Irie Maffia - Bajnok

Quimby - Forradalom

Wellhello - Sohavégetnemérős

AZ ÉV ZENEKARA 

Blahalouisiana

Fran Palermo

Halott Pénz

Honeybeast

Margaret Island

AZ ÉV NŐI ELŐADÓJA 

Lábas Viki

Pásztor Anna

Rúzsa Magdi

Sena

Tarján Zsófia

AZ ÉV FÉRFI ELŐADÓJA 

Bérczesi Robi

Columbo

Kiss Tib

Likó Marcell

Marsalkó Dávid

AZ ÉV VIDEOKLIPJE 

30Y - Elsőre

Blahalouisiana - Deeper

Halott Pénz Élnünk kellett volna

Quimby - Forradalom

The Biebers - Vár a holnap

AZ ÉV FELFEDEZETTJE 

Bagossy Brothers Company

ByeAlex és a Slepp

Petruska

Soulwave

Szabó Benedek és a Galaxisok

AZ ÉV KONCERTJE 

Anna and the Barbies (Lemezbemutató - Fővárosi Nagycirkusz, 2016.11.18.) 

Fish! (Akvárium Klub, 2016.11.11.) 

Halott Pénz (Budapest Park, 2016. 09. 02.) 

Margaret Island (Akvárium Klub, 2016.12.23.) 

Quimby (Micsodaország - Papp László Budapest Aréna, 2016. 11. 26.) 

Vad Fruttik (Budapest Park, 2016. 09. 23.) 

AZ ÉV DJ-JE 

Andro 

Hot X 

Julia Carpenter 

Jumodaddy 

Lotfi Begi 

Metzker Viki 

0 Tovább

JÖN A 25. SZIGET FESZTIVÁL!

Mivel a Sziget teljesen zenei programkínálata idén is mindent kielégítően áll rendelkezésre a fesztivál honlapján, ezért mi most a sajtótájékoztatón elhangzottakból csemegézünk, kicsit kinyitva a szemünket és a fülünket a zenei programokon túlra is, előtte azonban néhány érdekesség a zenei vonalról.

Itt olvashattok arról, hogy mely világsztárok érkeznek hozzánk idén, hogy milyen színpadokkal bővül és helyszínekkel gazdagodik a fesztivál és hogy idén a Világzenei Színpad 0. napja magyar nappá avanzsál, teret biztosítva ezzel az egyre népszerűbb magyar érának is, a műfaj szerelmesei legnagyobb örömére.

Újítás lesz továbbá, hogy az eddig Blues színpad néven futó helyszín ezentúl The Music Box néven jelentkezik majd, s - ahogyan azt az igények is jelzik - sokkal több singer-songwriter produkció kap teret ennek keretein belül, mint valaha.

Idén először lehetőség lesz hajón bulizni és eközben hajókirándulást tenni Budapesten: a Sziget útjára indítja a Sziget 25 Cruisin-t, amely egy óriási partihajóvá változik, hatalmas tánctérrel, ha pedig valakinek az esik jól, akkor babzsákokkal és kényelmes lounge-dzsal, mindeközben a fővárosi csodálatos panorámájában gyönyörködve.

A SZIGET TELJES ZENEI PROGRAMKÍNÁLATA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL. 

Nagyszabású sajtótájékoztatón, óriási tortával ünnepelve beszéltek a Sziget szervezői a jubiláló 25. Sziget Fesztiválról, amely idén augusztus 9 és 16 között kerül megrendezésre a már jól megszokott Hajógyári szigeten.

A sajtótájékoztatón elhangzottak közül kiemelésre méltó, hogy a rendezvény egyedülálló, világszinten is a legkiemelkedőbbek közé tartozó látványvilággal rendelkezik, s ezt a 2017-es Sziget is alátámasztja majd. Mindez a korábban már meghirdetett és az egyre szélesedő, színes programkínálat és a művészeti ágak jóval  szélesebb köre felé nyitó Art of Freedom koncepció egyik fontos alapköve.

A tavalyi évben indított zöld projekt, amely a környezettudatosságot szeretné erősíteni,  szintén folytatódik. A szervezők úgy gondolták, hogy azt az ökológia lábnyomot, amelyet a rendezvény hagy maga után, szeretnék valahogyan csökkenteni, így különböző projekteket indítanak a környezet védelme érdekében.

Idén megújul a fizetés módja is és nem kell már sorban állni azért, hogy a fesztiválozók feltöltsék a kártyájukat: a Sziget mobil applikációja segítségével is megtehetik majd mindezt.

Ettől az évtől csatlakozik a Szigetet támogató világcégekhez a Viber, amely további izgalmas meglepetésekkel is készül a fesztiválozók számára, így például útjára indítja a Mission: Szitizen by Viber-t, amelynek lényege, hogy a rajongók most a Viberen keresztül küzdhetik le a kihívásokat és juthatnak majd VIP élményekhez, s további értékes nyereményekhez.

A nem zenei produkciók közül kiemelésre méltó, hogy Nagy Utcaszínház továbbra is óriási sikernek örvendő programkínálata idén sem hiányzik majd és mivel az elmúlt évek azt mutatták, hogy óriási érdeklődés mutatkozik az ilyen típusú programokra is, a szervezők egy új, nagyobb helyszínre költöztetik a cirkuszi őrületet. Emellett a Cirque du Sziget újszínházi produkciói is folytatódnak majd, a fiatalabb generációk, többek között artistaképző iskolák bevonásával.

Vetítenek majd némafilmeket, amelyeket élőzenei kíséret tesz majd még hangulatosabbá.

Együttműködve a Capa Központtal, többek között Benkő Imre Prima Primissima-díjas fotóművész alkotásaiból nyílik kiállítás, így a Sziget egy kiállítás erejéig a Capa Központba költözik majd.

A Sziget 2017 idei himnusza a hazai Mary Popkids csapatáé:

0 Tovább

Ismét felkerült a nemzetközi fesztiváltérképre a Művészetek Völgye

2015 után immár második alkalommal választotta be az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) a legrangosabb európai fesztiválok sorába a Művészetek Völgyét.

A nemzetközi zsűri szavazata alapján, 39 országból 715 fesztivál kapta meg a „figyelemreméltó fesztivál" címet a május 4-én, Wiesbadenben tartott EFFE MeetUp keretében.

Az értékelés szerint az elismerést a „különleges helyszínnek, magas minőségű programkínálatnak és a kiváló szervezésnek” köszönhetően nyerte el 2017-ben a Művészetek Völgye.

Az egyik legfontosabb európai minősítő szervezetnek, az EFFE közösségének tagjai azok a fesztiválok, amelyek művészi minőséget képviselnek, valamint jelentős hatásuk van helyi, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

Az elismeréssel a Művészetek Völgye ismét felkerült a nemzetközi fesztiváltérképre. 

TÉRKÉP ITT

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT

0 Tovább

Jelentkezz az ÉTER Plusz tehetségkutatóra!

Már közel ötvenen neveztek az egri ÉTER fesztivál tehetségkutatjára, az ÉTER Pluszra. A szervezők május 13-ig várják a zenekarok, előadók jelentkezését a versenyre, amelynek élő döntője június elején lesz Egerben.

Az ÉTER Pluszra június 2-án és 3-án kerül sor az egi Bolyki Pincészet látványos udvarán. Jelentkezni május 13-ig lehet az ÉTER fesztivál honlapján.

A legjobbak idén is Sziget, Volt, Balaton Sound fellépési lehetőséggel gazdagodhatnak és esélyt kapnak bekerülni az Öröm a zene tehetségkutató országos döntőjébe, ahol hárommillió forintosos fődíj várja a győztest. Ezeken kívül számos további díjat ad át az ÉTER Plusz, köztük videóklip-készítési és stúdiófelvétel-lehetőséget, sajtókampányt és rengeteg más dolgot.

A szakmai zsűrit idén is Temesi Berci vezeti, tagjai pedig Andrásik Remo zenész, a HANOSZ főtitkára, Jeges Zsolt a Mamazone vezetője és Nyújtó Sándor, azaz Dj Newl.

Lesz ÉTER Workshop és Feszt!Eger, autentikus fesztiválhangulattal. Az ÉTER Pluszra a magyar zeneipar éves konferenciája, a Music Hungary alatt kerül sor, így rengeteg elismert szakember előtt van lehetőség bemutatkozni.

 

0 Tovább

Elrow Színpad a Balaton Soundon!

MAGYARORSZÁGON A VILÁG EGYIK LEGISMERTEBB PARTYSOROZATA!

Ibiza, Madrid, London, Amsterdam és a földkerekség legnagyobb fesztiváljai, így például a Tomorrowland, és legismertebb klubjai után végre Magyarországra, pontosabban a Balaton Soundra is ellátogat a világ egyik legismertebb partisorozata, az Elrow. 

A 2010-ben életre hívott Elrow egy totálisan magával ragadó show sorozat „gyűjtőneve”, melyet szerte a világon ismernek és elismernek a karneváli hangulatú partik között, köszönhetően a legjobb elektronikus zenéknek és a hihetetlen elképzeléseknek, az őrületes performanszoknak és az izgalmas, szokatlan karaktereknek.

Az Elrow a Balaton Soundon egy önálló helyszínnel, egy vízre épült stégen, illetve a vízparton kialakított helyszínen - szemben a Nagyszínpaddal - naponta kétszer jelentkezik. Déltől startol, a Nagyszínpad kezdetéig: ebben a "délutáni kiadásban" állnak lemezjátszók mögé a helyszín “headlinerei”, egy-egy hosszabb lélegzetvételű szett erejéig. A Nagyszínpad zárásakor pedig indul az “éjszakai kiadás”, amely a Nagyszínpadi programok afterpartijaként, hajnalig szórakoztatják a fanokat. A köztes időszakban sem zár be a helyszín, addig koktélbár, kényelmes boxok, és napágyak szolgálják ki azokat, akik erről az exkluzív, vízre épült stégről szeretnék végignézni a Nagyszínpadon fellépő világsztárokat.

A fellépők közt pedig ott lesz generációjának egyik legsikeresebb feltörekvő DJ-je, Henry Saiz, akinek munkásságában egyszerre keveredik az elektronikus zenék iránti szeretet és az egyéb művészetek iránti rajongás, ennek (is) köszönhetően alakult ki saját stílusa, ahol tökéletes összhangban fér meg egymás mellett a disco, a house és a techno is. Jön honfitársa is, Edu Imbernon, aki egyszerre dalszerző, producer, DJ és kiadótulajdonos is, ez a sokszínűség jelenik meg az elektró-indie-house zenéiben is. Lengyelországból érkezik a house körökben egyre nagyobb névnek számító, rengeteg klubban megforduló Catz ’N Dogz duó is, a német Anja Schneider neve pedig régóta ismerős lehet, a rádiós műsorvezető-producer-kiadó tulajdonos mára már nemzetközileg is magasan jegyzett, rendkívül sokoldalú DJ. 

Ahogy a Nagyszínpad programjának vége, indulnak a hajnalig tartó afterpartik az Elrow rezidens DJ-ivel. Itt lesz Zamárdiban Bastian Bux, De La Swing, Eddy M, Mario Biani és Toni Varga is.

0 Tovább

Zeneszöveg-blog

blogavatar

Ez a Zeneszöveg.hu blog aloldala, itt lakik a blogunk, ahol zenei témákat boncolgatunk, vagy éppen leírjuk, ami eszünkbe jut. De lehet, hogy épp egy dalszövegen merengünk majd el, vagy egy koncertélményünket írjuk le, esetleg valamilyen közelgő eseményről számolunk be. Olyan témák kerülnek ide, amelyek nem feltétlenül a Zeneszöveg.hu címlapjára valók, de mégis -szerintünk- érdekesek lehetnek.