A Zeneszöveg.hu beszélgetések májusi részének főszereplője         Orbán Tamás dalszövegíró, zenei producer. Tamás azon szakemberek egyike, akinek munkáival napjában akár többször is találkozunk tévében, rádióban. 600 dal, valamint több zenei produkció és televíziós műsor is fűződik a nevéhez.

Dalszövegíróként olyan slágereket jegyez, mint a Hagyd meg nekem a dalt, a Hófehér Jaguár, a Végső vallomás, vagy a Homokba írt szerelem.

"Kevés vagy, Ádám!
 Nálam van az alma.                                                                                    Mit ér a kígyód,
 ha nulla a hatalma?!" (Oláh Ibolya: Baby)

Fotó: baloophoto.com

A 3 részes beszélgetésben nem csak dalszövegírói pályájáról mesél, hanem megosztja velünk produceri tapasztalatait is. A 2. részben például az is kiderül, mely 2 könnyűzenei formáció létrejötte köthető a nevéhez.

Zenei producerként Tamás olyan szemszögből látja és nézi az előadókat, ahonnan időnként nekik is érdemes önmagukat megvizsgálni. Hogy mi a működő produkciók közös vonása, mikor kell szakembert bevonni a folyamatba, ki tud segíteni a megfelelő helyekre eljutni, ... nos, a beszélgetésben ezekre mind választ ad.

Fotó: baloophoto.com

Televíziós munkái között van szórakoztató zenei műsorsorozat, mint a Csináljuk a fesztivált és a Dalnokok Ligája, de ott találjuk a Megasztárt is, melynek 3 évadon keresztül volt producere.

Nekiszegeztük hát a kérdést, mi a véleménye a televíziós tehetségkutató műsorok dömpingjéről.

Őszinte szakmai válasza nézőként segít minket eligazodni a műsorgyártás szándékait illetően, és abban is, hogy zenefogyasztóként hogyan állítsunk fel egyfajta értékrendet. 

Fotó: baloophoto.com

Tamás az elmúlt néhány évben az írásról a tanításra helyezte át a hangsúlyt. A Zeneszöveg.hu által indított 2014-es dalszövegíró kurzus vezető előadójaként oktatótársaival, Szabó Ágival és Molnár Tamással olyan felbecsülhetetlen értékű tudást és tapasztalatot adott át a résztvevőknek, amelyet ebben a témában sehol máshol nem lehet megszerezni. Beszélgetésünkből az is kiderül, milyen területeken folytatja a dalszövegírás oktatását.

Fotó: baloophoto.com

Vele készült interjúnkat ajánljuk zenekedvelőknek, kezdő dalszövegíróknak és feltörekvő előadóknak egyaránt.                             Az 1. rész május 19-től látható a Zeneszöveg.hu YouTube-csatornáján.

Kövessetek minket: https://www.youtube.com/user/zeneszoveghu

Köszönet a helyszínen készített fotókért: baloophoto.com