Április 25-én ünnepelte volna 92. születésnapját Szenes Iván, minden idők egyik legtermékenyebb és legsikeresebb dalszerző-szövegírója, akinek többek között olyan örökérvényű slágereket köszönhet a magyar könnyűzene, mint a 

Mindenkinek van egy álma, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Nem csak a húszéveseké a világ, Tölcsért csinálok a kezemből, Kislány a zongoránál, Kétszer kettő néha öt, A legtöbb ember ott hibázza el, Próbálj meg lazítani, Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Isten veled édes Piroskám, Szeretni bolondulásig, vagy az Engem nem lehet elfelejteni. 

Dalainak sora már-már végtelennek látszik. Ebből a "végtelenből" a Zeneszöveg.hu weboldalán egyedülállóan hatalmas, több mint 900 dalból álló gyűjteményben lehet böngészni kedvenc Szenes-dalainkat.

Kattints ide a listáért!

Az egyes dalcímekre kattintva nem csupán a dalok szövegét és a kapcsolódó videókat érjük el, hanem 132 dal kottáját is megtalálják az énekelni vágyók. A letölthető kották listája folyamatosan bővül, érdemes rendszeresen visszatérni, és válogatni! (A letölthető kottákat a dalcímek utáni zöld színű hangjegyek jelzik.)

Szenes Iván szerzeményeire az "örökérvényű" jelző nemcsak a régi idők emlékezete és a nosztalgia miatt illendő, de dalai korszakokat és zenei stílusokat is átívelnek. Egyik kiváló példa erre a Budapest Bár, akik az alternatív zene ikonikus előadóival együtt vesznek le minket rendre a lábunkról.

Ezen a héten megérkezik május és első vasárnapja is. Édesanyákat és nagymamákat köszöntünk. Például ezzel:

És még egy Szenes Iván vonatkozás: 
Szeptember 11-én ismét Szenes Iván Emlékkoncert Budapesten a VIII. kerületi Rezső téren, ahol a dalszerző élt és alkotott. Az eseményre minden évben tízezres nézősereg látogat el, az idei, Zeneszöveg.hu támogatásával megrendezésre kerülő koncerten ismét hazánk legnépszerűbb énekesei emlékeznek majd dalaival a szerzőre.