Egy nap, amikor  az énekesek és együttesek helyett a slágereik mögött álló szövegíróké és zeneszerzőké a főszerep. Az Artisjus azért  hívta életre a Dalszerzők Napját, hogy felhívja a rajongók figyelmét a kedvenc soraik és dallamaik alkotóira. A kezdeményezés keretében Freddie, Radics Gigi, Péterfy Bori és a Margaret Island tagjai mondanak köszönetet egy-egy számuk dalszövegírójának.

A #kösziadalt kampányban a négy, szövegírókból és előadókból álló nagykövetpáros arra buzdítja a zenésztársait és a rajongókat, hogy mondjanak köszönetet kedvenceiknek valamelyik közösségi média felületen. Csatlakozni elsősorban a #kösziadalt hashtag használatával lehet, de a megvalósítás módjának csak a fantázia szabhat határt.

A siker érdekében a szerzői jogi egyesület a Facebook és az Instagram oldalán folyamatosan arra kéri a követőket, hogy csatlakozzanak ők is, mondjanak köszönetet legkedvesebb daluk szerzőinek. Az akció október 12-én pénteken a Dalszerzők Napjával zárul. Ezen a napon a csatlakozott budapesti és vidéki zenei klubok élőzenés koncertjein az előadók is megköszönik az aznap játszott dalaikat a szerzőknek, a közönség számára pedig hangjegy tetoválásokat osztanak.

További információ itt.